Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranlı fakat araç alımı değerlendirilmedi yazan raporla araç alımı..?

onurkacar

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
%40 rapor fakat araç alımı değerlendirilmedi yazıyor nasıl olucak yardım edin

süreğen kronik fiziksel ama araç alımı hemde ötv değil olurmu???

Engeliniz ortopedik mı? Değil mı?

evet fizikselde raporde süreğen kronik yazıyor olurmu???

Fizikselse ÖTV muafiyetiniz olması lazım ama ÖTV muafiyeti için ayrı rapor almak gerekiyor sitede konu başlıkları var süreçle ilgili bilgi için bakabilirsiniz.

%40 raporla araç alımı

arkadaşlar %40 raporum fakat araç alımı değerlendirilmedi yazıyor yeni rapormu çıkarmakmı lazım ??? yardım edin???

merhaba %40 rapor ile ötv siz araç alamazsınız.rapor oranınızın en düşük %90 olması gerekmektedir..
eğer engelliliğiniz ortopedik ise araçta size uygun tertibat yapılırsa rapor oranına bakılmaksızın ötv den muaf araç alabilirsiniz.

kardeş araba kullanır veya kullanmaz yazmıyor değerlendirilmedi yazıyor yeni rapormu çikar???

o başlık konusunu atarmısın kardeş???

Sağ elimde %25 beceri yok ve sağ ayağamda his kaybı %20. Ehliyet alabilir miyim

sağ elimde %25 beceri yok ve sağ ayağamda his kaybı %20 araba kullanabilirmiyim???@OturanBoğa

%40 rapor ile 50 milyarlık ötvsiz araç alırsam ne kadarını devlet öder??@OturanBoğa

%40 rapor ile eğer ortopedik bir engeliniz yok ise ötv indirimi alamazsınız.
Ortopedik bir engeliniz var ise de sadece özel tertibatlı araç alımı yapmanız durumunda ötv indiriminden faylanalabilirsiniz.

Bu arada ufak bir bilgilendirme daha : devlet sizin yerinize ötv ödemez hiç bir zaman sadece gerekli şartları karşılamanız durumunda sizde ötv yani özel tüketim vergisi tahsil etmez. Yerinize ödeme diye bir şey yok.

engelim fiziksel kardeşim aldığın arabının devlet yarısını ödemiyo mu?? yardım lütfen ötv hariç mfatihn

Merhaba Onur,

Alacağın 0 Km aracın ÖTV oranı % 45 ise araç sana 37.000 TL civarına gelir.

Devlet yarısını ödemez. Eğer gerekli şartları karşılıyor iseniz sizde ötv almaz. Araç bedelini ve kdv sini ödersiniz.

Örneğin anahtar teslimi 85.000 TL olan bir araç satın almak ister iseniz ödeyecek olduğunuz rakam yaklaşık 58,500 lira gibi bir rakam olur. %45 ötv bedeli anahtar teslim rakamından düşüldükten sonra.

Bu arada özür dilerim nasıl oldu ise 50.000 lira kısmını atlamışım.

50.000 TL lık araç eğer %45 ötv'ye tabi ise
ödeyecek olduğunuz rakam :34482 TL dır.

Son düzenleme:
engelim fiziksel fakat ortapedik değil süreğen kronik yazıyor ötv muaf olur mu???

engelim %40 fiziksel fakat ortapedik değil (süreğen kronik) yazıyor ötv muaf olur mu??? OturanBoğa

%90olsa olurdu ama ortopedik %2olsa dahi ötv den muaf lolurdun

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ama fiziksel ortapedik olmuyomu?? sadece raporda öle yazıyor lütfen yardım edin başka cevap yokmu

onurkacar

Manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak durumdaysanız, buna dair rapor alabilirseniz, evet, ötv muafiyetinden yararlanabilirsiniz. Ama bunun için bu konuda değerlendirme içeren rapora ve ehliyete ihtiyacınız var

Fiziksel ama raporda süregen(kronik)
Yazıyor sıkıntı olurmu??@OturanBoğa

onurkacar

Yukarıda da yazdığım gibi, manuel vitesli araç kullanmaya mani fiziksel/hareket kısıtlılığınız olmalı.

H sinif ehliyeti icin yeni rapor cikinca engel yuzdesi dusermi yoksa o rapor farklimi lutfen yardim edin @OturanBoğa

%40 raporla indirimli araç nasıl alınır???

onurkacar

Kardeş öncelikle sakin ol :D bayaaa bi heyecanlı gördüm seni :)

hangi ilde yaşıyorsan DEFTERDARLIĞA gidiyorsun yada İlçede yaşıyıp İLE gidemiyorsan bulunduğun yerdeki Kaymakamlığa gidip MALİYE bölümünden bilgi ediniyorsun Odamı tatmin etmedi 444 0 189 arıyıp telefondaki yardım sever güzel insanlardan yardım alıyorsun oda yetmezse abicim sen BAKANLIĞA git yeter len yardım edin de :D

İyi formlar dilerim :D

Üst Alt