Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranlı raporumla vergi indirimine başvurdum. Sonuç ne olur?

offfli

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim 2000 yılında şişli etfal hastanesinden alınmış %40 heyet raporum var bu raporla vergi indirimi yapmak için başvuru yaptın fatih vergi daierine yanlız yetkili arkadaş bana bu raporun kabul görmiyeceği knusunda bana söyledi büyük ihtimalle ankaradan onaylanmadan dönecek diye söyledi.sizden ricam bu konu hakkında bilgisi olan varmı ne yapmam gerekir...
saygılarımla hayırlı geclr

Eksik evrak olarak döner büyük ihtimal ile, daha düşük bir ihtimallede 16 Aralık 2010'da güncellenen oranlara göre değerlendirirler tanı kısmında yazan rahatsızlığınızı. Sonuç olarak % 40'ın altında gelirse itiraz hakkınızı kullanıp, yeniden hastaneye sevk olabilirsiniz ama hastalığınızda ilerleme yoksa yada,başka hastalıklarınız olmamışsa bu 13 senelik zaman içerisinde yine yükselme ihtimalide düşük olur yinede haklarınızı sonuna kadar kullanırsınız...

kısmet hanım,bneim engelli durumum tabiki dahada kötüye gitmekte asıl öğrenmek istediğim bu rapor kulanım amacı engelli olarak işe girmek içimdir burdan mantık yürüterek benden tekrar bir istenmesi sizce çok sacma bir durum değilmi zaten engelli olarak işe girmek için verilen rapor ozamanki yönetmenlik böyle yazmış ibareyi tabi vergi indirmi diye bir ibare koymamış diye geri dönmesi okadar sacma olurki umarım böyle bir durum olmaz olsada mahkemeye başvuracağız haliyle sağlam bir dilekceyle birlikte.sizce vergi indirimi olumsuzmu döner....bunal ilgili örnekler varmı olumsuz geri dönen son 2 aydır yeni düzenlenen özürlüler yönetmenmliğine göre...

Maalesef 2000 yılında alınan raporla sakatlık indirimi başvurunuz kabul edilmez. Ve yine maalesef, dava açsanız da sonuç değişmez. Mahkeme ille de yakın zamanda sakatlık oranı cetveli'ne göre alınan rapor diye diretir...

Vergi muafiyeti hk

S.A.Hayırlı Cumar herkese arkadaşlar, bir konu hakında yorumlarınızı almak isterim bilgisini olan arkadarlar yardımcı olabilerse sevinirim.benim 2000 yılında Şişli etfal hstanesinden işe girmek için alınmış sürekli %40 heyet raporum var ben ortapedik rahatsızlığım var ben 2 ay önce vergi dairesine vergi indirmi almak liçin başvuru yaptım ama ne varki ankara raporumu kabul etmedi bende bu raprun kabul edilmemesinin gerekçesini gördüm bana inandırıcı gelmedi çok haksız bir durum olduğunu düşünüyorum sizce (4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Sizce bu konunda belirtilen hükümlere göre davayı kazanmam mümkünmü

geçmiş olsun arkadaşım benimde .senin rahatsızlığın ne bilmiyorum ama benim almışolduğum raporumu 100/52 heyet 100/43 onayladı.ankara sağlık kurulu 1 yıl süre koydu işin içinde piskiyatrı oluna burda saten bir yanlışlık var nedeni.bana denilen artık emekli hayatı yaşayaçan pazardan 3 kilo alışan 5 daki yürüyeçen ondan sora 10 dakika dinleneçen .böyle bir durumda senin piskiyetrin bozulmazmı neyimiş işte su bu neyse fazla çok şey var anlatacağım 1 yıl sonra 1 yıllık raporum mly den kabul edilmedi raporum daimi olduğu halde yeniden rapor alacaksın dendi saçmalıkbenim başlattığım konuları okursan daha net cevap alırsın.ve bende tekrar rapor almak için yola düştüm.ançak büşefer piskiyatri seni hastanede yatıraçam dedi ben kabul etmedim edemem dedim eşim rahatsız bakmakla yükümlü bir ailem var bu yaşımakadar sağlıklı iken rapor nebilmeyen bir birey kafasında okadar ihtiyacı olan arkadaşlarımın hakkını yemek olurmu olmaz ben kendi şahsıma söylüyorum.ben kabul etmedim .oda bana rapor vermedi kendi kafalarına göre veya öyle olması gerekir dendi ve raporumu düşürdüler.malesef .bende burdaki bütün emeği geçen arkadaşlarıma tşk ederim .ne yapmam konusunda bilgi edindim.ilsağlık müdürlüğüne benim rahatsızlığım artı diye şikayet ettim.beni hakem hastane seçeçen ve ordan gelen raporun olumlu olursa bir hastane ye daha gönderirler dendi.sağolsun ilsağlık müdürlüğünde ğörev yaban bir birey bana sen sana veripte senden geri alan hakkını yanı raporunu .şunu söyledi bu hasteneden alırsan senden 3çü hayet hastanesi istenmez dedi.bende aynı hastaneyi seçtim ve büşefer onaylandı .yinede çok uğraştırdılar ve vergi indiriminide süresiz onayladılar umarım yardımcı ola bilmişiyimdir ama rahatsızlıklar farklı farlı olabiliyor .allahım iyileştirmek nasip etsin

benim de ortopediden 2000 li yıllarda almış olduğum rapor vardı,vergi indirimine başvurduğum zaman yeni rapor istediler.kaç kere % 40 aldım,ankaradan düşürdüler.ama en sonunda aldığım rapor % 40 olarak gitti,onaylandı geri geldi.şimdi emeklilik başvurumuda yaptım,maaşımın bağlanmasını bekliyorum.darısı tüm bekleyenlerin başına.ama şunu diyeyim % 40 raporu alana kadar ömrümden ömür gitti.kaç hastaneye gidip geldim.allah herkesin yardımcısı olsun.

oturanboğa kardeşim sen öyle diyorsunda yasada öyle demiyor rüekli alınmış bir heyet alınmış bir raporu tekrar verilmesi mükerre oluturacağından kabul görmüyor zaten olması gerekende odur.eğerki böyle olmsa bende ozaman şunu derim 2 parmağı kopmuş birisi 2003 almış olduğu raporlan vergi indirimi aldı ben ise 2005 den sonra başvuru yaptığım için yani yen düzenlemeler olduğu için benim mağduruyetimden kimdir sorumlu olaçak ALLAh aşkına böyle sacmalık oılurmu adam 2005 den önce başvuru yaptı diye hak sahibi oluyor ben ise 2014 de başvuru yaptığım için hak sahibi olmuyorum böyle bir rezillk ALLAH nerde görülmüştür insan olan insan eğer adaletli ise adam gibi bunu değerlendirir böyle sacma böyle rezil bir durum olmaz :( kaldki ben 2000 yılında alınmışbir %40 heyet raporum var süreklidir.ozamanın gerektirdiği iş için alınmış olduğu için kullanım amacında işe girş yazdığı için benim vergi indirimi almamda bir sakınca olmaması gerekir öyle değilmi arkadaşlar hastane kullanım maksatında bir ibare yazdı diye öbür haklarımdan neden mahrum kalayım!!!

Haklısınız, ama uygulama çok net: 2000 tarihli raporla asla sakatlık indirimine başvuramazsınız.

Üst Alt