Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 ortopedik engelliyim. 1996 ilk işe giriş, 4061 prim ödemem var. Emeklilik..?

indian

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Web üzerinden birçok araştırma yaptım değişik değişik kanun tasarılarıyla karşılaştım, hangi bilgiyi doğru olarak kabul edeceğimi bilemiyorum.

emekli olduğumda ne kadar maaş alacağımdan çok emekliliğe ne zaman hak kazanırım onu merak ediyorum.
%40 ortopedik engelliyim. 1 Mayıs 1996 ilk işe girişim. 4061 prim ödemem var.

Yeni kanuna göre ne zaman emekli olabilirim. Bu kanunun son halini nereden temin edebilirim.

Yardımalrınız için şimdiden teşekkür ederim.

Evet. 3. Dereceden.
Vergi dairesinden onaylı yazıda elimde var.

arkadaşım yaşını gün ay yıl olarak ala bilirmiyim

1 Mayıs 1996 + 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabilirsin.
Yani, primler tamam ama -ister çalışarak ister çalışmaksızın- sreyi beklemen gerek

Bilgiler için teşekkür ederim.
05-05-1976 doğumluyum.
Yeni kanun hangi dilimlerdeki çalışanları etkiliyor. Kanunu tam olarak, net açıklamalı nereden temin edebilirim.

Aşağıdaki linkte 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olanlar için 15 yıl 3600 gün olarak belirtiliyor.
Enine boyuna engelli emekliliği - Engelliler Sitesi

Aşağıdaki linklerde ise 18 yıl 4680 olarak belirtiliyor
Engelliler nasıl emekli olabilir - Engelliler Sitesi
ENGELLİLERİN EMEKLİLİK ŞARTLARI

Aşağıdaki linkte 20 yıl 4400 belirtilmiş
Özürlülerin emeklilik şartları nelerdir | SGK | Sosyal Güvenlik Kurumu | Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunları | SGK Sicil Sorgulama | Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik | Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü | Yeni SSK Kanunları | SGK Bağkur

Bu linkte ise şöyle birşey var
Engelliler Kulübü
[SIZE=2]06/08/2003 tarihi itibariyle 6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, üçüncü derecede sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün,[/SIZE]

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi internette farklı farklı bilgilendirmeler var. bununla ilgili kanun yazısını nerden temin edebilirim acaba?

Evet verdigin sitelere baktım arkadaşım bende bir anlam veremedim buna anlam veren arkadaşlar bize bunu acıklaya bilirmi Sayın Bülent abi bunun acıklamasını bize bizim anlayacagımız birdille anlatır diye ümüt ediyorum

Yukarıda yazdığım doğrudur, kafanızın karışmasına gerek yok...

Üst Alt