Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 ortopedik engelliyim. B sınıfı ehliyet verdiler. İndimli araç alabilir miyim?

dyt.

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%40 (brakial pleksus) engelli raporum var.Sürücü olabilmek için heyete girdim ve raporumda tertibatla araç ibaresi olan kodlar var fakat b engelli sınıfı değilde b sınıfı sürücü olduğum yer alıyor.Ben bu rapor ile indirimli araç alabilir miyim? Araç alırken b engelli olmak şarı var mı? Yada benim raporumda çelişki mi var engelliyim ama b engelli sürücü değilim itiraz etmeli miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü rapor itiraz için 1 ay sürem kaldı.

dyt.
B engelli diye bir sürücü belgesi çeşidi yoktur.
B sınıfı ehliyette hareket ettirici aksam için tertibat kodları mevcutsa B engelli dedikleri bu oluyor zaten.

Fakat sürücü kursuna kayıt olurken sana b sınıfı otomatik vites ehliyeti vermişler, b engelli ehliyeti vermemişler dedi.Benimde oldukça kafam karıştı. İndirimli araç alma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin dediler.

dyt. Sadece otomatik vites eğitimi alacaksın hiç bir sorun yok otomatik vitesli eğitim veren bir kursa git sorun yok engelli ehliyeti kalktı benimde B ve kodlar var kurs daha yönetmeliği bilmiyor sadece otomatik vitesli araç eğitimi alacaksın o kadar ehliyetini alırken o kodlar trafik tarafından ehliyete yazılacak

dyt.
Size ehliyette 10.02 mi, 78 mi yoksa iki kodu birlikte mi verdiler ?
Ehliyetlerinde 78 (sadece otomatik vitesli araç kullanabilir) kodu varsa bu zaten bir kısıtlama kodudur, ve sol alt ekstremite engeli için konur.
Raporunuzda sadece 10.02 kodu varsa ve o sağlıklı olup da otomatik vitesli araç kullanmak için ehliyet alanlara da veriliyorsa ondan söylenmiş olabilir.

Bana verilen kodlar 35.03 20.09 40.11 78 102 47 bu şekilde ve engelim sağ kolda.Peki bu kodlarla indirimli araç alabilir miyim? Cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim.

dyt.
Ehliyetiniz zaten engelli B denen Kısıtlama kodları içeren B sınıfı ehliyet.
Kodlarınız:
20.09*Uyarlanmış park freni*
35.03 Direksiyondan sol*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
47.**İki tekerlekli araç kullanamaz.
Bu kodların tamamı sağlık müdürlüğü komisyonu tarafından verilen kodlar. Engelli olmayanın zaten komisyonda ne işi var ?
Bence siz o sürücü kursuna hiç başlamayıp başka kurs bakın. İlk dakikada böyle saçma sorunlar çıkaran, o kadar tertibat ve kısıtlama koduna rağmen bu normal ehliyet diyen yer size daha ne sorunlar çıkarır. Mevzuata hakim bir yer bakın bence.
ÖTV muafiyetli araç için ehliyet yönünden bir sıkıntı görünmüyor. Bu konuda asıl önemli olan ÖTV muafiyeti için alınacak engelli sağlık kurulu raporudur. Sağ üst ekstremite kısıtında otomatik vitesli araç hem alanlar, hem de vergi dairesi tarafından reddedilenler mevcut. Bu konuda tam bir saldım çayıra Mevla'm kayıra modu hakim.
Emin olmak için özelge talebinde bulunabilirsiniz.

Tamamdır çok ama çok sağolun cevap verdiğiniz için.

Üst Alt