Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 ortopedik engelliyim. Ehliyet ve ÖTV'siz araç alamaz mıyım?

İlkay önder

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar sizden bir bilgi talep ediyorum. Ben yuzde 40 orotpedik engelliyim. Elelrimde ayaklarimda engelim yok sağlam. Vergi indirimi aliyorum. Kamuda engelli kadrosundayim. Otv indirimli araba almak niyetiyle engelli ehliyetine basvurdum. Once aile hekimine sonra hastaneye sevk oldum. Hastanede il sağlık müdürlüğü komisyona sevk etti. Evraklarimi komisyona sundum kurul gununu bekliyorum.ordaki bir memur dediki bana ellerin ayaklarin saglamken engelli ehliyeti vermez sana kurul dedi ve cok moralim bozuldu canım sıkıldı. Ben tertibat gerektirmeyen sadece otomatik vites araba kullanir kodlu ehliyet almak istiyorum. Benim yuzde 40 raporumla ve hastaneden ehliyet icin komisyona sevk raporumda engelim ve otomatik vites araba kullanir ifadeli komisyona sevk etti. Komisyon bana ellerim ayaklarim saglam diye tertibat gerektirmeyen sadece otomatik vites araba kullanir kodlu ehliyet vermezmi arkadaslar. Lütfen konuyla bilgisi olanlar cevap yazarmi. Cok rica ediyorum.cok teşekkür ederim sagolun.

Büyük ihtimalle vermez onuda geçtim engelli raporunuzda ötv indiriminden yararlanır yazıyor mu sağ sol alt ve üst ekstremlerde araç kullanmanıza engel bir durum yoksa herhangi bir kısıtlamanız yoksa vermez diye düşünüyorum çünkü size araç alabilmeniz için kısıtlama kodu vermesi gerek kurulun kısıtlama yoksa kod veremez kurul. Örnek olarak kendimi vereyim benim sol dizim protez ve dizimde hareket kısıtlığı var bu nedenle bana 78 ve 102 kodları verdiler ve bu nedenle araç alabildim bu şekilde bir kısıtlamanız yoksa biraz zor gibi

İlkay önder

ÖTV muafiyeti için aracın hakaret ettirici aksamına yönelik engel durumunuz olması gerekiyor. Yani el için vites, ayak için pedallar/debriyaj vb.

Engelinizi belirtmediğiniz için birşey diyemiyorum ancak, hareket ettirici aksama yönelik engeliniz yoksa ÖTV muafiyeti sağlanmaz. Engelinize göre hareket ettirici aksam dışı bir kod verilirse (sinyal/silecek kolları, direksiyon topuzu vb.) o tertibatı yaptırıp, Vergi Dairesine başvurduğunuzda sadece MTV istisnasından faydalanabilirsiniz.

H Sınıflı ehliyet gerekir diye biliyorum il sağlık müdürlüğü komiyonunda alman lazım

Sadece otomatik vites araba kullanir kodlu 78 kodu verilse yeterli olmazmi teşekkür ederim.engelim belimde .yuzde 40. Ellerimde ayaklarimda engel yok.

Büyük ihtimalle alamazsın 78 i vermeleri için kısıtlaman olması gerek oda yok gibi sende belden kısıtlama vermeleri için ayaklarını kullanamaman gerek ama sorun sadece belimde diyorsun oda kısıtlamaya girmez bence. Zaten şuan ki kanunda ilk önce engelli raporunda ÖTV İLE İLGİLİ YAZI OLMASI ŞART O yoksa zaten 78 de olsa alamazsın

Yüzde 40 engelli raporumun ve engelli oldugumundan dolayi vergi indirimi aliyor olmamin bir onemi yok yani ehliyetde engelli sayilabilmem icin anladim tşk ederim

Üst Alt