Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 ortopedik olmayan engellilik hali ile MTV muafiyeti alabilir miyim?

ahmetulug

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba ,
Bir konuda deneyimli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. MTV muafiyeti için %40 veya üzeri raporu olması yeterli mi, sitedeki sabit bilgilerden anladığım kadarı ile ya ortopedik engel olacak yada %90 üzeri olacak demiş. Ben ÖTV indirimini sormuyorum. %40 üzeri raporum var. Ortopedik değil. MTV muafiyetinden yararlanma hakkım var mı. Varsa neler gerekli .

ahmetulug

ortapedık raporun var ise engelin % si önemli değil . DOktorun araç kullanması için özel tertibat gerekli demesi yeterli . Ancak ortopedık engel dısında rahatsızlıgın var ise oranın % 90 ve üzeri olması gereklıdır .Ötv den muaf değil MTV den muaf diye bir durum yok . ÖTV den muaf olan MTV den muaf olur .

Ek bilgi bende vereyim arkadaşlar sadece raporla ne yazık ki MTV den muaf olunumaz...
Buna mütakip Engelli B sınıfı Tertibat Kodlu yeni ehliyetiniz MTV den muaf tutar

Üst Alt