Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 özürlü raporum var. Ne zaman emekli olurum?

aliihsan38

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
% 40 özürlü raporum var. 17.10.1998 ssk girişim var.özürlü raporunu 02.12.2011 tarihinde aldım. 01.01.2012 den beri 3.derece vergi indiriminden yararlanıyorum.2460 gün primim var.askerliği borçlanmadım ne zaman emekli olabilirim. birde vergi indirim raporuna 1 yıl sonra kontrol yazmışlar emekliliğimi etkilermi cevap verirseniz sevinirim

2008_oncesi.PNG

Doğum tarihiniz 1980'den önce ise, 1998 SSK giriş ve 3. derece vergi indirimiyle, 18 yıl 4080 güne tabiisiniz.
1998 + 18 = 2016 tarihinde prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
Askerliğiniz sigorta başlangıcından önce ise borçlanmanız sigorta başlangıcını 18 ay geriye çeker.

Eğer ssk size "şu tarihte Kontrol Muayenesine geleceksin" demezse, vergi indiriminin 1 yıl süreli verilmesinin emeklilik açısından bir mahsuru yok. Emekliliğinizde süreli olursa o süre bitimine 1-2 ay önceden yeniden sevk isteyip hastaneden yeni rapor alıp verirsiniz. % 40'ın altına düşerse emekliliğiniz iptal edilir.

07.03.1978 doğumluyum. ssk girişi 17.10.1998. ödenen prim gün sayısı 2460. askerliği 2002 yılında bitirdimve borçlanmadım. %40 vergi indirimim 2. defa onaylanırsa emekli olurken tekrar rapor isterlermi.bu şartlar altında nasıl ve ne zaman emekli olurum. teşekkür ederim.

özürlü raporunu 2011 de almam ve 2012 ocaktan itibaren 3.derece vergi indiriminden yararlanmış olmam 2012+18 yıldamı emekli olacağım anlamına gelir yoksa 1998+18 yıldamı olacağım anlamına gelir teşekkür ederim.

1998+18=2016 senen tamamlanmış olacak yani işe giriş ile başlayan ve emekli olacağın süre.Bu süre içinde de 4080 gün prim olması lazım yani bu dört seneyi ful çalışsan 4x360=1440 eder 1440+2460=3900 eder
bize 4080 gün lazım eğer askerlik süresince primi satın almamışsan alman faydana sizin sene tamamlansada günden eksik kalıyor.180 gün aslında fazlada süre sayılmaz askerlik ödenmişsede dert etmeyin.

Vergi indiriminizin süreli olduğunu söylemişsiniz, kontrollerde % 40'ın altına düştüğünüzde vergi indiriminiz iptal edilir. Süresiz onaylanana kadar bu böyle devam eder. Şimdi siz vergi indirim için süreniz dolduğunda sevk edilip yine süreli olarak onaylanırsa ve bir sonraki kontrole kadar emekliilik için sigortalılık süresi ve prim gün şartını tamamlamış olursanız elde ettiğiniz vergi indirim hakkına istinaden erken emeklilikten yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız.. Emekli olurken maliye'nin kontrol muayenesi sgk'yı bağlamaz.

Eğer SGK kendisi bir kontrol muayenesi öngörürse, o zaman onların sevki ile hastaneye gidip en % 40 rapor almanız gerekecek. İstedikleri raporu alıp, emekliliğe devam edersiniz... sgk muayene isterse % 40'ın altında alırsanız emekliliğiniz iptal edilir.Ama sgk kontrol muayenesi vermezse "vergi indirim süren bitince maliyeye gidip kontrol muayenesi ol" diyemez...

Raporunuzu ve vergi indiriminizi ne zaman aldığınızın önemi yok.
1998 + 18 = 2016 tarihinde prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Üsteki yazımı oku sene olarak 2016 ama prim olarak eksik kalıyor bu dört seneyi ful çalışsanızda ,180 gün.yani 26 hafta,yani 6 ay ,yani yarım sene :)

Şimdiden hayırlı olsun fazla bişey kalmamış, kelebeğin dediği gibi sürekli rapor cok önemli, sizin rahatsızlıklarda genelde kontrol muayenesi olur ,emekli olduktan sonra konrol muayenesinde duşuk cıkarsa bunlar verdikleri parayı alırlar bölede bir durum var.Hakkınızda hayırlısı olsun.

sonradan engelliyim ne zaman emekli olurum

merhaba arkadaşlar ben 1998 in 17 ekiminde ssk lı olarak işe başladım.2011 de %40 özürlü raporu aldım ve 2012 ocak ayından itibaren vergi indiriminden yararlanıyorum.
acaba ne zaman emekli olurum. forumda 18 yıl 4080 güne tabisin diyorlar. ama bir arkadaşta 5510 sayılı kanunda sonradan engelli olanlar 6480 günü tamamlamaları gerekiyor diyor. birde ben soradan engelli statüsündeyim.bundan dolayı vergi indiriminden yararlandığım 2012 den itibaren mi 18 yıl geçmesi gerekiyor yoksa ssklı olarak işe başladığım 1998 den itibaren mi 18 yıl gemesi gekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. bu arada 07.03.1978 doğumluyum ve 2460 gün+540 gün(askerliği ödemedim) prim günüm var.

18 yıl 4080 pirim ve yıl ile ilk sgk başlangıcı olan 1998 en hesaplıyacak sınız kulaktan dolma şeylre itibaretmeyin kendi işinizin takipcisi olun sgkd çalışanlar bile sizi yanılta bilir ve dogru dürüs yardımcı olmaya bilir kendi işinizin takipcisi olun ve araştırın

Bende sonradan engelliyim, sigorta olurken sağlıklıydım bu hiç bir şeyi değiştirmiyor.1992 işe giriş 2010 emekli oldum.

yani emekli tarihim bu günden itibaren ful çalışırsam 2016 mı (2460+540(askerlik)=3000+1080 gün)de mi emekli olurum.sonradan engelli olanlar için 6480 gün şartı yazıyor diyorlar doğrumu teşekkürler.

teşekkür ederim faruk34 ve allakasi

mesajınızı sonradan gördüm

2016 ekim de 4080 piriminizi tamamlar iseniz emekli olursunuz Primi tamamdegilse butarihte askerligi ödersiniz yoksa boşyere bu tarihten önce askerlik ödemesi yapmayın

şunu unutmayın başlangıç 18 den gün aldıktan sonraki günler için hesaplamayı yapmalısınız.

d.t 07.03.1978
emekli olurken yeniden hastaneye sevkederlermi(rapor için)

3.derece vergi indirim hakkı kazandığınıza göre 18 yıl 4080 güne tabisiniz.
17.10.1998+18: 18.10.2016 tarihinde emekli olabilirsiniz bu tarihe kadar prim ödemenizi 4080 güne tamamlamış olmalısınız tamamlanmamış ise tamamladığınız gün kuruma müracaat edebilirsiniz.
Vergi indirim hakkınız olduğuna göre tekrar rapor almanıza gerek yok...

teşekkür ederim.
be şu anda asgari ücretten yüksek maaşla çalışıyorum.emeklilik tarihim geldiğinde askerliği ödeyerekmi emekli olayım yoksa çalışarakmı.hangi şartta maaşım yüksek olur.yada emekliliğim geldiği halde çalışmaya devam etmem maaşımın yüksek olmasında etken olurmu

Askerlik borçlanması yapmak için emekli olacağın tarihi beklemene gerek yok neden dersen çünkü her 6 ayda askerlik borçlanma tutarı artar. Askerlik borçlanması yapacaksanız hemen yapın derim.
Bu yılın aralık ayına kadar borçlanma yapar iseniz, 18 ay üzerinden hesap yapıyorum...
Asgari tutar üzerinden yatırır isen .. 5,520 tl
Tavandan yatırır isen : 36 bin civarında olacaktır.
NOT: Tutarlar 2013 ocak ayında değişir...

taban fiyattan yüksek yatırsam maaşı ne kadar etkiler

yani birde diyorum ki askerliği borçlanarak ödemesemde çalışarak primimi tamamlasam maaşımı etkilermi az veye çok

çalışamya devam edip prim günümün artması maaşımı etkilermi

[-][-]engellilere yönelik erken emeklilik ayrıcalığı sadece işe engelli olarak başlayanları kapsıyor.[/-] ömss yle girenler gibi mesela. sonradan özürlü raporu alarak erken emekli olamazsınız. malulen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.[/-]

fatih 123 yanlış bilgi vermekte sonradan engelli olsanda erken emeklilikten yararlanırsın saglam olarak başladın erken olamazsıon malülen oldiye birşey yok malülen emeklilik okadar kolay degil % 40 veya 59 arası sonradan engelli oldun ozaman emekli olamıyacakmı sonradan engelli olan arkadaş böyle saçmasapan kulaktan dolma bilgi verip milleti yanıltmayın lütfen sonradan engelli olan kişide erken emekli ola bilir 2016 kadar pirimini tamamlıyamazisen eksigin varise askerligi ödersin yoksa askerligi ödemen maaşına pekbir yarar getirmez fazla piriminde emekli maaşına bir etkisi olmaz en iyi emeklilik enkısa olanıdır cünki emekli olduktan sonrada calışıp iki maaşıda almakvar

teşekkür ederim uğur.bu bilgilerin kulaktan dolma bilgiler olduğunu öğrenmem beni rahatlattı.
sevgili arkadaşlar emeklilik için gereken yıl dolduğunda primin yeterliyse askerliği ödeme demişsiniz.ama benim o tarihte 180 gün eksik primim kalıyor. acaba 540 gün olan askerlik prim gününü bölerek ödeme şansım varmı. yani 18 ayın 6 ayını ödemek gibi

180 gün askerlik ödersin hepsini ödemene gerek yok

rapor kontrolünde ne yapayım

merhaba ben bir konuda tereddütlüyüm.ben%40 engelliyim ve özel sektörde engelli statüsünde 3. derece vergi indirimiyle çalışıyorum.işe başladığım zaman vergi indirimi için başvurduğumda 3. derece vergi indirimi ve 03.01.2013 te kontrol diye iş yerime belge geldi.şimdi 3 hafta sonra kontrol için gideceğim. hastaneye önceki raporumun fotokopisini ve kullandığım ilaçların raporlarını götüreceğim.ama bunların yanında 1. ayda gelen vergi indirimi belgesinide götürmek istiyorum.acaba üzerinde 1 yıl sonra kontrol yazan belgenin tekrar vergi indirimi almamda faydası olurmu yoksa üzerinde 1 yıl sonra kontrol yazısı olduğu için zararımı olur (yani tekrar bir yıl sonra kontrole demelerine sebepmi olur) ne yapayım. bu belgeyi götüreyimmi götürmeyeyimmi bilgilendirirseniz sevinirim.

Hiç gerek yok. Raporları vs. götürün kafi.

öğrendiğime göre kontrolde % 40 özürlü raporu 3. derece vergi indirimi hakkı gelmezse 6 ay sonra tekrar başvurulabiliyormuş

% 40 özürlü raporum var. Ne zaman emekli olurum.

% 40 özürlü raporum var. 17.10.1998 ssk girişim var.özürlü raporunu 02.12.2011 tarihinde aldım ve 01.01.2012 den beri 3.derece vergi indiriminden yararlanıyorum.2460 gün primim var.askerliği ödemedim ne zaman emekli olabilirim.
doğum tarihim 07.03.1978

öğrendiğime göre 18 yıl 4080 güne tabimişim. buda ekim 2016 emekliyim demektir yalnız bir problem var ben bipolar affektif duygulanım bozukluğu hastasıyım yani psikolojik rahatsızlık.dolayısı ile sürekli kontrol şerhi düşüyorlarmış.eğer bu kontrollerin birinde %40 oran alamazsan emeklilik iptal oluyormuş.

malesef öyle rapor sürekli degilse piskolojikse kontrol koyuyorlar düzelme olabilir diye

şunu unutmayın başlangıç 18 den gün aldıktan sonraki günler için hesaplamayı yapmalısınız.

ben 1999 16 mayısında 18 yaşımı dolduruyorum ama ilk ssk lı olarak 19 kasım 1999 da işe başlıyorum hangisi gecerli olacak mayıs ayımı yoksa kasım ayımı dikkate alınacak

sergete;
19 kasım 1999 tarihinden itibaren başlayacak. Ama siz 18 yaşınızdan önce ssk lı olsaydınız o zaman 16 mayıs 1999 dan itibaren başlayacaktı..

pembeye benzer bir kağıt var bilirsiniz meslek lisesi okudugum için ilk işe giriş tarhi 15,09,1997 yazıyor ama prim falan yatmadı staj gördüğümüz için ilk verilen o işe giriş sigorta no. odamı işe yaramaz

Üst Alt