Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 özürlüyüm, 3374 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

erhankali

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

10.1980 Doğumluyum. 01.03.1997'de ssk'ya giriş yaptım. %40 özürlüyüm. Toplamda ödenmiş 3374 prim gün sayım var. Vergi indirimi için başvuruda bulunmadım fakat şimdi başvuracam. Acaba ne zaman emekli olabilirim?

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla,

İlk ssklı oluş tarihinde 18 yaşında olmadığınız için ilk ssk girişiniz 19 yaşınızdan gün aldığınız tarih olur..
Ve 18 yıl 4080 güne tabi olursunuz..
ilk ssk oluş tarihi: .../10/1998+18yıl: 2016 yılında 3.derece vergi ind. hakkı alırsanız emekli olabilirsiniz..

ilker;
teşekkürler, peki bu zamana kadar vergi indirimi başvurusunda bulunmamış olmam emeklilik açısından bi kayba neden olacak mı?

Bir kaybınız olmaz ama engellilere tanınan vergi ind. hakkından faydalanazsınız bugünün şartları ile 24 tl eksik maaş alırsınız..
Bir ana önce vergi ind. hakkınızı almaya çalışın...

engelli emekli ikramiyesi ve aylığı

ssk primi asgari ücretten ödenen ve günü geldiğinde emekli olan bir engelli ne kadar toplu ikramiye alır? aylık ne kadar emekli maaşı alır? teşekkürler.

İkramiye? Kamuda mı çalışıyorsunuz?

malülende olsa %lik derecelerinden hangisi ile emekli olursa olsun normal birinin emekli olması gibi maaş alırsınız.

bu arada erhankali %40 raporum vardiyorsunuz vergi indirimi alırsanız şayet %40+18 yıl+4680 gün sonra.e olursunuz

Uzmanby nasıl oluyor 18 yıl 4680 gün neye göre hesaplıyorsunuz...
Arkadaş 18 yıl 4080 güne tabi olur..

hangi ildeysen oranın sgk kurumuna bilgi edinme yasasından faydalanarak sora bilirsin 3920 gün derler büyük ihtimalle vergi indirimi engelini aştıysan emekli olabilirsin aşmadıysan engeli hükümetin kulağını çınlata bilirsin

Üst Alt