Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor, 2006 sigorta girişi ve 4126 prim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

mekan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
12
Merhaba % 40 sürekli raporum var 2006 girişliyim ve 4126 gün pirimim var sanırım raporu 2015 de aldım 4400 günden 2026 da emekli olabiliyorum 9 ay sonra primim doluyor prim dolunca işten çıksam 2026 da emekli olabiliyormuyum çalışmaya devammı etmem gerekiyor Şimdiden Teşekkür Ederim

mekan

Evet, emeklilik kriterleri tamamsa çalışmadan günü bekleyebilirsiniz.
İlk sigortalılık 1 Ekim 2008'den önce olduğu için emekli maaşı alıp sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebileceksiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Değerli Cevabınız İçin Teşekkür Ederim Hocam

Merhaba iş yerimiz kapandı şuan 4490 gün primim var %40 engelliyim işe giriş tarihim 24/02/2006 şuan primim doldu acaba başka yerde çalışmasam 20 yıl dolunca emekli olabiliyormuyum yoksa emekli olana kadar bir yerde çalışmam gerekiyormu

@mekan eğer calirken vergi indirimi belgesini aldıysan olabilirsin.

@samedo99,

Merhaba evet almıştım çünkü raporu vergi dairesi ne götürmüştüm

@mekan, Prim gününü doldurduğunuzda yılı çalışmadan bekleyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar 2015 de göz ve ortapedi olmak üzere 2 rahatsızlıktan %40 süresiz Rapor aldım girişim 28.02.2006 prim 4490 vergi indirim de süresiz

Şimdi ben bu rapora hastalık ekleyip oran yükseltmek için hastaneye gitsem raporu aldığım 2015 deki baltazar sistemi olarak mı hesaplanır yoksa şua ki iş gücü kaybi olarak mı

Kısaca yasa çıkmadan emekli olmaya çalışıyorum

Zaten 40 oran yeterli, bence pazartesi sabahı dilekçeyi ver tabii vergi indirim yazısı varsa

@kuloglu 52,

Var hocam geçen hafta gittim 20 yıl çalışma süresi dolmadığı için veremedim normalde 28.02.2026 yi bekliyorum

@mekan, Yeni yasa çıkmadan gittiğiniz sürece eski sisteme göre hesaplanacak ama 2. derece vergi oranı aldıracak yeni bir hastalığınız oluştu mu ve yasa çıkmadan yetişir mi. Sizin için problem daha ziyade burada şuan. Yetişirse, rapor oranı da istediğiniz gibi çıkarsa çalışma gücü kaybına bakılmadan emekli olabilirsiniz.

@HuYSuz79 Yetişir mi dersiniz benimde heyet randevum var rapor çıkması ve vergi indirimi sonuçlanması yetişir mi acaba

@samedo99, Siz olumlu cevap duymak istiyorsunuz ama bilinmeyen bir sürece nasıl yetişir yada yetişmez diyebilirim.

Çalışma gücü kaybına bakılarak; yeni çıkacak olan yasa ile emekli olma şansı sıfır olan kişilerin durumuna karşın, yetişme ihtimali %1 dahi olsa, ben olsam o şansın denenmesini tercih ederim. Yetişir mi, yetişmez mi, yasa ertelenir mi, onaylanır mı, iptal mi olur bunların cevabını bilemeyiz. Kazanacak neyim var, kaybedecek neyim var buna bakıp kişilerin kendi kararını vermesi lazım. İnşaalah yetişir

@samedo99, Senin zaten %60 Süresiz vergi indirimin yok mu ? Neden tekrar vergi indirimine başvurma gibi bir saçma düşünce içindesin onu pek anlayamadım.

Geçen gün malulen emeklilik başvurusu yapmadın mı sen ? Hastane rapor düzenleyecek SGK'ya gönderecek malul müsün değil misin karar verilecek işte.

@BnymnYldz Evet abi bulundugum hastane maluluyet tespiti yapmiyormus arastirma hastanesi bakıyor,ya p tesi SGK sevki duzelttirip arastirmaya gitmeyi dusunuyordum.yada Çarşamba tedavi olduğum hastanede heyet randevum var doktororum yüzde 70 veriyor zaten eğer ki 80 e tamamlayabilirsem heyete gireyim diyorum ama rapor ve vergi indirimi yetişir mi orada takiliyorum.Ne yapayim bilemedim

@HuYSuz79,

Hocam yani suan 3 derece uzerınden vergi indirimim var 2 derece olursam tekrar vergi indirimine mi baş vurucam önceki geçerli olmayacakmı

@mekan, Erken emekliliği hep sağlık raporu üzerinden konuşuyoruz ama aslında vergi indirim belgesi ile emekli olunuyor. Şuan elinizde bulunan vergi indirim belgesi tabiki yenisi çıkana kadar geçerli olur ama orada 3. derecedesiniz ve 3. derece şartları ile şuan emekli olamıyorsunuz malum. Tek sorun işte sağlık raporunu alır almaz, vergi dairesine dilekçe mi vereceksiniz, sgk dan verilse en azından sürecin başlaması işinize yarar düşüncesinden dolayı ama işte kabul edilir mi, en hızlı yolu nasıl olur maalesef onu bilmiyorum.
O konuda belki etiketlediğim ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar görürse daha net bilgi verebilir.

@OturanBoğa @BnymnYldz @Bilgi Hazinedir @KKELEBEKK

Üst Alt