Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor aldım. Emekliliğimi nasıl etkiler?

şehmusgoksoy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Raporum yüzde 40 olarak cıktı aldım vergi dairesine verdim vergi indirimi için.emeklilik yaşımı etkilermi yada emekliligimi etkilermi

cvp gelsin bakalim ankaradan .ayni orani okeyliceklermi.

şehmusgoksoy

%40 ve üzeri raporu olan kişiler engelli statüsünde erken emekli olabilirler. Ama bunun için şu bilgiler önemli:

Doğum tarihi?
İlk sigorta priminin yattığı tarih?
Bugüne dek hangi tarihler arasında, hangi statüde, kaç gün prim yatırıldı?
Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edildi mi?

Merhabalar engelli vergi indirimi yüzde 40 sigorta prim sayısı 1781 ilk işe giriş 15.09.2008 nezaman emekli olurum

Askeri borçlanmayı kapatsam 465 gun eklenirmi ve eklenmesi biseyi degiştirirmi yoksa verilen yıl gununumu beklemek gerek

Dogum tarihi de 01.01.1990

şehmusgoksoy

Emeklilik için (15.09.2008 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4100 prime tabisin. Yani 15.09.2026 yılında en az 4100 primin de varsa, o gün alacağın %40 ve üzeri rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin.
Bugün elde edilmiş vergi indirim hakkı ya da rapor ilerdde emekli olmana hiç bir katkı sunmayacak. 1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlar emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni sağlık kurulu raporu almak zorundalar.

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt