Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor aldım. Sakat statüsüne geçince çalışma şartlarım değişecek mi?

m3rt1905

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar öncelikle Ben 19 yaşında Tip I Diabet hastasıyım. CarrefoursaExpress'te 1.5 senedir Kasiyer olarak çalışmaktayım. Hastalığım ortaya çıkalı 2 ay oldu. İşkur'dan yönlendirme alarak Heyete başvurdum ve % 40 raporumu aldım.
Sizlere benım için cok önemlı bir soru soracağım: Bu raporu almamla birlikte iş yerim beni engelli statüsüne geçirmek için işlemlere başladı. Ben engelli statüsüne geçince 8 saat olan çalışma saatimde bi değişiklik olacak mı ? (Mesai Saatinin düşmesi gibi.)

2. Bir sorum ise Vergi indiriminden Yararlanmak için Ne yapmak gerekir ? Beyaz Kart almak için nasıl bir yol izlemeliyim ?

Raporumda Şu ibareler yer alıyor ...

RAPOR TARİHİ: 11/12/2009
Teşhis: DİABETES MELLİTUS (E10)---- Özür Durumuna Göre Fonksiyon Kaybı % 40
Çalıştırılamayacağı iş alanları boş bırakmışlar.
Ağır özürlü : HAYIR
Raporun Geçerlilik Süresi : 2 YIL
Diğer altta yazan maddelerde hepsinde HAYIR yazıyor.(akülü araç kullanımı , H sınıfı ehliyet vs.)​

Şu dikkatimi Çekti :
Diğer: Durum Bildirir Rapordur (işçi bulma kurumu) Oy Birliğiyle verilmiş sağlık kurulu Kararıdır.

Şimdi Ben Beyaz Kart için , vergi indirimi için ayrı ayrı bir daha rapormu almam gerekli ?

Yeni oldugum için kbakmayın öğrenmek için içimden gelenleri yazdım.Affınıza sığınarak :(

Merhaba Öncelikle Hoş geldiniz ve geçmiş olsun.

1-Mesai saatlerinde bir değişme olmaz diye biliyorum.Ancak iğne saatlerinde filan ayrıcalık tanınabilir,işsözleşmenize eklettirebilirsiniz.
2-Elinizdeki raporla birlikte işyerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa , nüfus kağıdı fotokopisi,işyeri yazısı,rapor aslı ile başvuracaksınız.Sizin işyerinize bir iki ay içinde vergi indiriminden yararlanır veya yararlanamazsınız diye yazı gelecek.Bu yazıya göre vergi indiriminden yararlanacaksınız.
3-İşkurun verdiği karar vergi indirimi açısından bir önem arzetmez.Her halukarda defterdarlığa aşvurmanız gerekecektir.Raporunuz yeni tarihli olduğundan vergi indirimine başvurmak için tekrar rapor almanıza gerek yoktur.
4- Bir defaya mahsus vergi indirimi hakkı elde ederseniz tekrar rapor almadan emekli edilebileceksiniz.

Değerli görüşleriniz için Çok teşekkür ederim.
Peki Beyaz Kart almak için nereye baş vurmam gerekir Saygılarımla

Merhabalar,
Beyaz Kart Uygulaması:
Beyaz kart 1 Haziran 2006 tarihinden geçerli olmak üzere İETT genel müdürlüğünün İstanbul il sınırları içerisinde engellilerin toplu taşıma araçlarından yararlanmasını sağlayan ücretsiz seyahat kartıdır.

Beyaz Kart için gerekli belgeler:
1. Varsa Özürlü Kimlik kartı fotokopisi veya özürlülük bilgisinin nüfus cüzdanına işlenmiş halinin fotokopisi şayet o da yoksa sosyal hizmetler il müdürlüğünden ya da toplum merkezlerinden onaylanmış en az %40 engelli sağlık kurulu raporu.
2. Kimlik Fotokopisi.
3. 1 adet fotoğraf
4. Herhangi bir Vakıfbank şubesinden İETT paso hesabına yatırılmış 5 TL lik dekontla birlikte www.iett.gov.tr adresinden seyahat kartları bölümüne online veya İETT genel müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Tecrüblerinize Dayanarak Görüşlerinizi bekliyorum ...

Merhabalar engelli statüsüne gecmek için işyerimle görüştüm ve % 40 raporumu verdim.Engelli statüsüne geçtiğim zaman bunun Artıları ve eksileri nelerdir ? Yani Ne gibi haklar doğuyor ?

Değerli yorumlarınız için şimdiden Teşekkür ediyorum...:eek:

Engelli statüsüne geçmek size hiç bir katkısı saglamaz işveren sadece ssk primini az öder ama engelli statüsüne geçip vergi ind. hakkı alırsan ozaman erken emeklilik ve maaşında 24 tl artış hakkı kazanırsın...

Vergin indirimi kazanırsammı 24 tl artıs oluyor ? 24 tl neye göre veriliyor ?

almış olduğun %40 lık rapora göre veriliyor..

3. derece engelli kapsamına girdiğin için ve maaşın asgari ücretse buna göre veriliyor, ve sanırım maaşın asgari ücretin üstünde ise daha fazla bir getirisi olması lazım.

serkanabi;

hayır.
maaşı ne kadar olursa olsun. engelli oran derecesi %40 - %59 arası olan arkadaşların hepsi aynı ücret ödeniyor..

ozel sektördemisiniz kamudamı engelli statüsüne geçerek maaşınızdan kesilen vergide indirim sağlıyabilirsiniz bunun için bulundugunuz ilin defterdarlığına başvurmanız gerekli

özel sektör zaten onları halletım ankara'dan cewap beklıyoruz sadece statüde degistirdim bi getiriisi varmı diye merak ettım sagolun degerlı goruslerınız ıcın...

Üst Alt