Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor alıp çocuk borçlanması yaparak ne zaman emekli olabilirim?

144 aysegül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba

ben 01.11.2000 iş girişliyim
hemşireyim beyin tıkanıklığım ve arkasında epilepsi hastası oldum kendi hastanemde tedavi oldum ve beni geri hizmete çektiler ama özür raporu almadım dr. sordum istersen %40 veririm dedi.

sizce raporu almalı mıyım
beni işten cıkarırlarmı çünkü hastanemde özürlü kadrosu dolu
4b liyim 1 çocuğum var eğer raporu alırsam çocuktan borçlanabilir miyim
ne zaman emekli olurum.

Kafam çok karışık lütfen yardım edin

dogum borçlanması yapabilirsiniz ayrıca dogum işten öncemı sonramı

ayrıca rapor alırsanız büyük bir imkana sahip olursunuz

doğum borçlanması 1999 öncesi işe girenler için geçerli diye duydum doğum işten sonra çalışırken doğum yaptım

144 aysegül

Sözleşmeniz "artık görevinizi yerine getiremiyorsuznu" diye feshedilebilir mi diye düşünüyorum. Amirleriniz cinsse, sözleşmede o tür bir sonuç doğuracak madde varsa, bu bir risktir.

4b sözleşmeli personel emeklilik için hangi maddeye tabi Ufukalp

üniversite hastanesi sözleşmemde öyle bir şey okumadım zaten geri hizmette çalıştırıyorlar yılım dolunca raporu almak daha mantıklı olabilir

bi de sizi bulmuşken çocuk indirimin olur demi
1999 öncesi işe girenler için cocuk borçlanması var dediler ben 11.2000 girişliyim kafamı karıştırdılar o zaman 19 yılı beklemem gerekmicekmi

144 aysegül

Doğum ilk kez sigortalı olduktan sonra gerçekleşmişse, doğumdan sonraki 2 yıl sigortalı olmamışsanız, evet, doğum borçlanması yapabilirsiniz.

sigortalı olmadığım süre 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrasıdır gerisi hep yattı diye biliyorum yani 2 yıllık bir ara yoktur.:(

OturanBoğa
4B li sözleşmeli personel, 5510 yasaya göre aynen eski ssk lılarla aynı şartlarda emekli olacaklar diye biliyorum.
4B li sözleşmeli personel eskiden de 657 ye değil 506 sayılı yasaya tabi oluyorlardı.

144 aysegül

Buraya tıklayarak doğum borçlanmasına dair detayları okuyabilirsiniz

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Not: Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkınızın da olması gerek

sağlıkçılarda yıpranma

herkese iyi günler ben hemşireyim 2018 ağustos ayında sağlıkçılara ileriye dönük 365güne 60 ay yıpranma çıktı. benim raporum % 43 emeklik yılım yani (19) YIL EYLÜL AYINDA DOLUYOR 2019 EYLÜL. Engelliler bu yasadan yararlanıyor mu hiçbir yerde yazmıyor. Daha önce emekli olabilir miyim?

Üst Alt