Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 rapor alırsam EKPSS'ye girebilir miyim?

TRY55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar siteye yeni kaydoldum.

İlk raporumu 2012 mart ayında ücret ödemeden almıştım. O dönem sağlık güvencem yoktu ve ücret ödemeden alabildim.Rapor oranı %29 ve hastalığım Keratokonus (Göz Hastalığı).Görme kaybımın artmaya devam etmesi nedeniyle tekrar rapor almak istiyorum.

Sizlere sormak istediğin ise şunlar;

1) Şimdi GSS kapsamında aylık prim ödüyorum. Rapor almak içn ücret öder miyim?
2) Aldığım rapor %40 veya üzeri olursa 27 Nisan 2013'te yapılacak olan EKPSS'na girebilir miyim?
3) Rapor almak için yapacağım başvuruda kullanacağım dilekçede ne yazması yeterli olur?
4) EKPSs'na girebilmem için; alacağım raporun içeriğinde ne yazması gerekiyor?
5) Gerekli rapor alındıktan sonra EKPSS'na başvuru süreci nasıl oluyor?

1-ücret alınmaz engelli olduğunu yeni rapor alacağını söyle almazlar
2-40 ve üzeri olursa girersin
3-herhangi bir dilekçeye gerek yok devlet hastanesine git isteğini söyle onlar yönlendirir
4-raporda çalışabilir kısmı evet olmalı sen raporu ne için almak istiyorsun diyen memura ekpss için de
5-raporu al mart-nisan arası siteyi takp et başvurular o zaman

gözden %32 verdiler arkadaşlar zihinsel hastalıklar ve ortopedi kaldı buralardan. %8 çıkarabilir miyim. Göz hastalığım ve yaşadığım deprem nedeniyle çeşitli psikolojik sıkıntılarım var ama bunlardan oran verirler mi.

Verilir demek yanlis. Psikiyatriye gittiginizde ilac vs kullaniyorsaniz %8'e tamamlayabilmeniz bir ihtimal ama bana kalirsa zor gibi.

psikiyatriden bişey çıkmadı. benim yıllardır çektiğim bir cilt rahatsılığı var seboreik dermatit (Kepeğin çok ilerlemiş hali ve daha da ilerisi sedef başlangıcı oluyor). yüzde ve saç dersinide aşırı kabuklanma yanma vs diye geçiyor. bugün sordum ellerindeki kitapçığa baktılar ve bundan egzama diye %5-10 arası verebiliyorlarış. Cildiye ye gittim %5 alabildim.

Yalnız daha önce yüzde 29 rapor aldığınız için İl Sağlığa gidip itiraz ederek oradan hastaneye sevkedilmeniz gerekebilir. Ayrıca rapor almak istiyorsanız acele edin, işlemler uzun üsrebilir, sınavı kaçırabilirsiniz.

%32 yi tamamlamak için en az daha %12 ye ihtiyacınız var bilginiz olsun.. formule göre %8 yetersiz

Balthazar formulüne göre hesaplanıyormuş. Ortopedi 4. ve 5. kemiğin birbirine yapışması sonucu bir teşhis koydu %10 verdi.Cildiye seboreik dermatit nedeniyle %5 verdi. Bunlar heyetten geçerse %40 oluyor sanırım.

bugün raporumu aldım % 42 yazıyor.Raporun kullanım amacı olarak istihdam. sosyal yardım, özrlü kimlik kartı ve 2022 sayılı yasadan yararlanır ifadeleri var.

1- Bu rapor sınava girmme için yeter mi?
2- Özürlü kimlik kartı almalı mıyım sorun olur mu?
3- EKPSS başvuru sürecinde nerelerde raporu dolandırmma gerekecek. Şimdiden başvurmma gerekn bir yer var mı?
4- Ben üniversite mezunuyum. 2014 ekpss lisansa gireceğim. 2012 ömss sorularına baktım 2012 kpss den pek bir farkı yok ve aynı zorlukta gibi geldi. Tarih soruları fazlasıyla zorlayıcı.2013 kpssde ise sorular önceki dönemlere göre tarzı değişikti. ales kıvamı diyorlar. 2014 ekpss de böyle bir değişiklik söz konusu mudur? Normal kpss kitabı alıp çalışsam yeterli olur mu

1-yeterli
2-sen bilirsin ister çıkar ister çıkarma yanında raporu gezdirirm diyorsan çıkarma
3-sumat mart arası siteleri takip et şimdilik yapacak bişi yok
4-henüz belli değil kpss ye hazırlanır gibi hazırlanın..normal kpss kitabı yeter

Üst Alt