Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor alırsam ne zaman emekli olurum?

centilmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 2007 de bir kaza sonucu sol dizaltı amputasyon oldum 2008 de hastane ye başvurdum %34 rapor verdiler rapor oranlarının yükseltildiğini duydum.şimdi nereye başvurup oranımı yükseltebilirim .% de kaç rapor alabilirim.vergi indiriminden yararlanıp emekli olabilirmiyim şu an ssk gün sayım 3653 %de 40 rapor alamazsam ne zaman emekli olabilirim otomatik araç alımında ne gibi imkan sağlanılıyor.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

eger çalışıyorsanız işyerinizden bir yazı alıp maliyeye vergi indirimine başvurabilirsiniz. vergi indirimi alırsanız en az yüzde 40 erken emekli olmanızı sağlar

40% ve üstü rapor alamaz iseniz engelilere tanınan erken emeklilik hakkın dan faydalanarak emekli olamazsınız. Şuan çalışıyor iseniz iş yerinizde çalıştığınıza dair belge alarak Vergi dairesine müracaat edin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın. 40% ve üstü rapor ile vergi indirim hakkı kazanır iseniz şu tabloya bakarak ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Ben direkt hastaneye gidip "iş için" dedim, dolaştım. Hastaneyi arayıp iptal mi ettirmem gerekiyor? Sizin dediğiniz gibi iş yerinden belge alıp vergi dairesine gitmeden önce. Herhalde vergi dairesi sevk edecek değil mi?

Gökhan;
İptal ettirmeyin vergi indirimi müracaatınıza gider iken yanınızda götürün raporunuzu,raporunuz yeni tarihli olduğu için büyük ihtimal ile kabul ederler.

Abi çok sağolun. İçim rahatladı :) Peki

Ortopedi %12/ %20 yazıyor (Avaskülar nekroz 2 kalça, sol kalça son safhada, bastonla yürüyorum)
Psikiyatri : tedavi ile kısmen düzelen anksiyete bozukluğu
Nöroloji : MS hastalığı Tekrarlayan, hasar veren tip (relapsin remiting) ama şuan üzerimde belli bir engeli yok. Sıcaklarda zorluyor, kas ağrısı oluyor, uyuşma oluyor.

Sizce alabilir miyim %40

Gökhan;
İşte o konuda bilgim yok Kısmet kardeşim yazar şimdi ...:)

gokhancss;
Anksiyeteden % 25 alırsınız, MS için Fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine göre puanlama yapılır.. Çok özür dilerim ama Ortopediden yazdığınız oranlar size verilenler mi, öyleyse % 25+% 20 ve % 12 toplamı % 47 yapar..

Ortopedi bölgesini doldurduktan sonra baktım, doktor arkadaşıma da yolladım fotoğrafı. %12 ve %20 oranlarını telaffuz etti.

Avasküler nekroz için sakatlık oranı cetveli 'ne göre şu şekilde değerlendirme yapılıyor.:

Avasküler Nekroz için, hareket kısıtlılığına göre oran veriliyor.. Kalça protezi ameliyatından sonra size yapılacak olan eklem açıklığı testi sonucuna göre oran verilir...Çıkacak sonuca göre aşağıdaki oranlardan durumunuza uygun olan verilecektir..

Tablo 3.33.a- Pelvis ve femur kırığı ile kalça artroplastisine (kalça protezi) bağlı özürlülük.
Total kalça replasmanı; unipolar (Tek taraflı) veya bipolar (çift taraflı) endoprotez (Diz protezi) içerir:

İyi sonuç, 85-100 puan:% 37
Orta sonuç, 50-84 puan:% 50
Kötü sonuç, 50 puandan az:% 75

Teşekkür eder ve arkadaşın başlığına çöktüğüm için af dilerim. Heyet günü gelecek, zaten neyim varsa onu söyledim.
Bir arkadaş tanıdık doktor arıyordu rapor için. Böyle adamlarda varmış. Bu yetim hakkıdır, bu tip bir konuda torpil istemek diye düşünüyorum.
Öyle lafı geldi diye söylüyorum.

Centilmen
durumun benle aynı alacağın oran %43 hemen vergi indirim için başvur onla ilgili sitede nasıl bir yol izleyecen mevcut.H sınıfı ehliyet alabilirsin ve ötv'siz araç alma hakkın mevcut.ayrıca senden protezini nerde yaptırdın öğrenebilirmiyim.

protezi reha ortapedi den yaptırdım 5 senedir kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim sahibi mehmet zeki çulçu

Molla Gürani Mah. Turgut Özal Millet Cad. No: 96-B Fındıkzade / Fatih / İstanbul
Telefon:+90 0212 621 55 00
Fax:+90 0212 621 54 00

Üst Alt