Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor ile engelli maaşı alabilir miyiz?

fabregas92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu gün eşim için %40 rapor aldik arkasinda sosyal yardim ve engelli kimligi alabilir yaziyor hanede 4 kişi yasiyoruz tek asgari ücretli çalişan var gelir uyuyor mu bilginiz verirmisiniz ?

@fabregas92
Kişi başi gelir 609 dan az oldugu icin aylik 483 lira alabilirsiniz.

Cengiz bey satis temsilcisi ne diyor.

Rıdvan kardeşim cok tesekkur ederim verdiğim cvb için sosyal yardima başvurabiliriz yani 4 kişiyiz evde sadece tek asgari ücretli calisiyor baska gelir yok

%40 engelli raporumuz var evde 4 kişi yaşiyoruz sadece çalişan asgari ücretli 1 kişi var engelli maaşi için hane basina gelire bakiyorlarmiş işten ayrilmadim ama tazminatimi işveren 4 taksit halende ödiyecek 1400 tl olarak yani buda gelire dahil edilir mi 4 ay boyunca odencek tazminat da gelirden hesaplanir mi ? Hesaba havale olarak yatiyor sigortali tek calisan var hane 4 kisi kriter uyuyor ama 4 ay alcagimiz tazminat taksiti hesaplanir mi

Evde emekli olan ın yılda aldıgı 2 ikramiyeyi ve aracın kasko bedelinin 120 de 1 i ni hesaplayan devlet onu da hesaplar gibime geliyo kesin emin olmamakla beraber gönlüm almandan yana ama devletin bazı yanlış uygulamaları var verecegi para 480 lira işe girsen vermiyor cıksan gecinemessin onları hesaplamıyor ufak detayları hesaplıyo

Evde emekli kimse yok sadece asgari ücretli bir kişi çalişiyor bide 4 ay boyunca alinacak 1400 liralik tazminat var üstüme ev arsa tarla hic bisey yok

Hayir daha yaptirmadim daha sosyal yardimlasmaya vermedim raporu p.tesi vercem

Zaten sigortam uzerinden bakiniyorlar evdd sigortali calisan 1 kisi var hane 4 kisi

Ugurkrdg
bayram ikramıyelerı artık hesaplanmayacak diye açıklama yapıldı ama kasko hesaplamaya devam edılıyor.

fabregas92
o alınacak tazmınatın yıllık ortalamsı hesaplanır 4 ay alınacakmıs 4 x 1400 : 5600/12 : 466 + 2020 :2486 / 4 : 621.
kişi başı gelir 609 lira siz yaklaşık 12 lira ila maaşı alamayacaksınız ama 4 ay sonra tazmınat alımı bıterse başvuru yapın ancak o zaman alabılırsınız.birde şuan için alabilmenız için kırada ikamet etmenzı gerekıyor çünkü 2022 de sadece emsal kıra bedelı düşüyo.bu durumda kırada ısenız şimdi değilseniz 4 ay sonra başvuru yapın

fabregas92
tabiki başvurun zaman kaybetmeden.maaş baglanılmasına karar verıldımı başvuru tarıhı esas alınır o yuzden beklemeyın bu ay içinde başvurun

4 taksitin nezaman ödenecegi mechul ama bütün yıla da bolebilir taksiti şuan 1 taksit ödedi 1 sene ödemelerini mi beklicem basvuru yapmak icin senelik baz aliniyor diyorsunuz

Eşimin %40 engelli raporu var evde 4 kisiyiz çalisan sigortali 1 kişi asgari ucret maas aliyor bunun yani sira bu seni icinde birikmiş tazminati ödencek 4 taksit olarak 1455 şer tl olarak hesaba havale yapilcak ama 2022 maasina sorun olur mu bu lutfen cvblarmisiniz

fabregas92
Bazı sorulara herkes cevap veremez,bilinçsiz yalan yalnış bir şeyler yazsak senin için ne derece doğru cevap olmuş olur?ayrıca bu sitede herkes soru cevaplamıyor Soru cevaplayan sayılı arkadaşlar var,bunlardan biri benim ancak ben daha çok sağlık hastalıklar ve ilaçlar engelli raporları ile ilgili sorulara cevap veriyorum...Sizin soruya en sağlıklı bilgiyi Kalem hanım cevap verebilir.Okuyorsa cevap verecektir...Bir diğer başlığa yazdığın yazı yersiz bir davranış....

Engelli maaşı hane geliri toplami

2 hafta önce eve bakmaya geldiler haber vercez denildi evde 4 kişi yaşiyoruz sadece asgari ücretli calisan 1 kisi var maas alabilirmiyiz 2150 tl.kadar bi maaş var sadece eve giren araba ev arsa tarla hic bisey yok oturdugumuz ev bile baskasinin

fabregas92

2150 / 4 : 537,5 bu durumda gelir şartı tuttugu için maaşın baglanması gerekıo.ev baskasınınmıs dedıgınıze göre kira ödüyonuzdur.2022 de sadece emsal kıra bedelı gelırden düşülür ve durumda ahyde hayde gelrı şartınız tutar .maaşınızın verdiğiniz biliglere göre baglanması gerekıo
not: son mesajını okuyup ona göre cevap verdım sonra eskılerıde okuyunca 4 ayda bir 1400 liralık taksıt varmıs 5600 eder 5600 /12 : 466,666 eder 2150 maaş + 466,666 ikramıye : 2616,666 / 4 : 654 lira edıo.44 lira gelir sınırından fazlalıgınız var maaş alabilmenz için emsal kıra bedelı düşülmesı gerekıo ev baskasının deyıksınız kıracısnız bu durumda kıra düşülünce maaş baglanır yoksa baglanamz

Engelli aylığı sigorta sorunu

Eşim benim üzerinden ssk li gözukuyor maaş alabilir mi hanede yasiyan 4 kişi çalisan bir kişi asgari ucretli 2150 tl agi ile berabar yani demek istedigim eşim benim sigortamdan faydalandigi icin maaş baglanmasinda sorun olur mu yoksa sigorta kapsamindan cikmasimi gerekiyor rica etsem cevaplarmisiniz 2022 ayliğina başvurcaz

Muhtaç olmama nedeni ile red aldık, itirazı nereye ve nasıl yapabiliriz?

Merhabalar hanede 4 kişiyiz asgari ücretli calisan 1 kişi var başka bi gelir yok ne ev ne arsa tarla var kisi basi hane geliri 609 tl yi gecmiyor neden muhtac olamama nedeni ile red gelmis olabilir 2022 ayliği için itirazi nereye basvurmaliyiz

fabregas92

kabul edılmemesı öncekı mesajlarınzıda bahsettıgınız ıkramıyeler yüzündendır.daah öncekı verdıgm cevapdakı gibi emsal kıra bedelı düşülürse alabılırsınzı ancak.kuruma kırada ıkamet ettıgnzı bıldırmedıysenız kıra bedelı düşülmeden işlem yapılıktır.kuruma gidip işlemın nasıl yapıldıgnı sorun ve kırada ıkamet ettıgnzı emsal kıra bedelı düşülünce maaş almamızda gelrı engelı olmayacaktrı dıye anlatın

2022 maaşi başvurum red edildi

Hanede 4 kişiyiz sadece asgari ücretti calisan 1 kisi var toplam gelir 2150 tl buna istinaden eşimin aldiği 2 aylik tazminat vardi bu ay bitti o yuzden red yemis olabilir mi tekrardan basvursan maas baglanma ihtimali var mi ? Ev baskasinin arsa tarla yok asgari ücretten baska maas yok %40 rapor var red geldi

Muhtac olmama nedeni ile red yaziyor hane gelir sayisi 609 tl yi gecmiyor dilekce ile itiraz edebilirmiyiz

Üst Alt