Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 rapor ile ne zaman emekli oluyorum?

fatteoser

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2003 mayıs ayında sgk lı olarak işe başladım... nerdeyse hiç ara vermeden 2012 ocak ayında memur olarak atandım...
sgk dan 8 yıl 6 ay sigortam var
emekli sandığından ise 5 yıl bulunmakta... (1842 gün)
2003 yılında %40 oranında raporum bulunmaktadır.
aynı zamanda 21.12. 2010 yılında aldığım vergi indirimi için %43 raporumda bulunmaktadır..
2003 - 2017 yılı eksik günüm bulunmamaktadır...

bu durumda engelli memur emekliliğinden 15 yıl mı?
yoksa 18 yıl da mı emekli olacağım

tekrardan merhaba OturanBoğa BuTcHeR
ben halk sağlığı müdürlüğüne yazı yazdım emeklilik tarihimle ilgili bilgi istedim...
15 yıl dolunca emek olacağım bilgisi verildi. yani bu durumda 1.5 yılım kaldı.
ama kafam çok karıştı burda sizden aldığım bilgiye göre 4.5 yıl sonra emekli olacağım
ben bu seferde sgk sorulması için dilekçe yazacağım
nedense verilen cevap beni tatmin etmedi müdürlük yanlış hesaplıyor olabilir mi??

fatteoser

(gün/mayıs/2003 +) 18 yıl 4500 primle emekli olabiliyorsunuz. Yani gün/mayıs/2021 tarihinde (ssk + bağkur + emekli sandığı + askerlik vs) toplamda 4500 priminiz de olmalı ki emekli olabilesiniz.
Tabii, emeklilik günü geldiğinde kurum sevki ile %40 ve üzeri rapor alabileceğinizi varsayıyorum...

2008_sonrasi.PNG

OturanBoğa,son cümlede kurum sevki ile %40 ve üzeri rapor alabileceğinizi derken (ki zaten vergi indirimide var anlatılana göre) ne demek istediniz,memurlardamı oluyo bu yanlızca yoksa tüm vergi indirimi alanlar içinmi geçerli

Arikushimekato

İlk kez 1 ekim 2008'den sonra memur olan kişilerin emekliliğinde geçerli olacak olan rapor, emeklilik zamanı geldiğinde sevkle alınacak rapordur. Öncesinde alınan raporlar ya da vergi indirim hakkı emekliliğe etki etmez.

oturanboğa kusura bakma seninde başını ağrıtıyoruz,benim 2000/11.ayı sigorta başlangıcım var,2005'te aldığım sürekli %40 vergi indirimim ve raporum var,bu durumda ben 2019 yılında emekliliği hak ediyorum değilmi ? herhangi bir sevksiz ve kontrol muayenesiz,prim günüm doldu bu arada

OturanBoğa merhaba müdürlükte tekrar konuştum. bana diyorlarki: biz seni kuruma alırken engelli memur statüsünde aldık ve girdiğinde engelliydin bu durumda 15 yıla tabisin ama şu şekilde olsaydı sen kuruma başladıktan sonra kaza sonucu engelli olsaydın o zaman 18 yıla tabi olacaktın diyor. ben bu konuda emin misiniz bi yanlışlık var gibi dedim bana, 6 yıldır burdayım ve hep bu şekilde engelli emeklilerin işlemlerinini yaptım bi sorunda olmadı deyip nerdeyse fırcaladı...
ya ne acı yapılan işi bile tam olarak bilerek yapacak muhattap bulamıyorum

fatteoser

Hayır. Yanlış biliyor.

1 ekim 2008'den önce engelli statüsünde memur olarak başlasaydın o zaman 5400 hizmet günüyle emekli olabilirdin. Ama şimdi, yukarıda yazdığım yanıt doğrudur.

OturanBoğa desenize ben personel şubeyle çok uğraşacagım
bakalım sgk ya sorulması üzere dilekçe gönderdim... hayırlısı

çoook teşekkür ederim...

Üst Alt