Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor ve 2008 sigorta girişi ile ne zaman emekli olurum?

furkanft

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
ben bugün raporu %40 aldım. sgk girişim 05.09.2008 normalde ne zaman emekli olurum. engelliden yararlanıp erken emekli olursam ne zaman olurum tşk

@furkanft

20 yıl 4400 iş günü lazım sizin emekli olabilmeniz için..

2008_oncesi.PNG

@furkanft

Vergi indirimi için vergi dairesine başvuracaksınız.
Ne zaman emekli olacağınız rapor oranına, dolayısıyla vergi indirimi derecenize göre değişir.

ufuk bey sizce vergi indiriminden yararlanma imkanım nedir. oranımın kaç olması gerekiyor

furkanft
Engelli raporu aldım demişsiniz, oranını yazsanız da daha net konuşsak...

furkanft

O zaman şimdiden bir şey yapmayın. 2 yıl sonra süre kısıtlaması olmaksızın rapor alırsanız, onunla defterdarlığa sakatlık indirimi elde etmek için başvurun. Sakatlık indirimi elde ettiğinizde yukarıdaki tabloya göre emeklilik hakkını da kazanmış olursunuz

furkanft

Bilemiyorum ki. Bu tamamen sizin rahatsızlığınızın ne olduğuna bağlı.

OturanBoğa ben bugün itibariyle 3746 gün çalışıyor gözüküyorum. Erken emeklilik için iki yıl sonrayı bekleyin diyorsunuz siz. Vergi dairesine gitsem bana yardımcı olmazlar mı. Normal şartlarda ne zaman emekli olunuyor. Son olarak engelli olarak başka nerelerden ne şekilde faydalanabilirim teşekkür ediyorum

furkanft
Vergi indiriminiz olsa dahi erken emekliliği 2028 yılında hak ediyorsunuz. Daha çok yani.
Olmaz diye bir şey yok, mevcut raporunuz ile de tabi ki başvurabilirsiniz. Ama büyük ihtimalle vergi indirimi de süreli olur. Emeklilik için yine tekrar almak zorunda kalırsınız.
OturanBoğa 'nın demek istediği; süreli rapor ve vergi indirimi ile uğraşmak yerine ikinci, üçüncü denemede sürekli rapor aldığınızda başvurun vergi indirimine.
Engeliniz ne acaba ?

Merhabalar 05.09.2008 sigorta 4A girişliyim kaç yılım var acaba yüzde 40 engelliyim

@furkanft,

20 yıl 4400 prim ile emekli olabilirsiniz/olabilirdiniz. Ama bugünlerde çıkması muhtemel yasa değişikliği olursa emeklilik için eldeki vergi indirimi işe yaramayacak. Günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre hastaneye sevk alıp yeni rapor çıkartmanız gerekecek ki emekli olabilin

2008_oncesi.PNG

Dün ssk danışmanına sordum 2005 girişliyim 2018 de rapor aldım ve vergi indirimim var dediğimde emekli olabilirsiniz denildi.

Yeni yasa daha çıkıp çıkmayacağı belli olmamakla beraber 2008 yılı öncesi denilirken malulen emeklilikten mi bahsediyor, süreli raporlardan ı bahsediliyor yoksa genelden mi ucu açık ibare nereye çekerseniz geliyor maalesef...

Dün milletvekili serkan bayram'ın asistanı ile yaptığım görüşmede de ben normal emeklilikten bahsederken bana gündemde olan yasa ile ilgili malulen emeklilikten örnek verdi.

@ozzykarakus,

Şu an genel kurula gönderilen tasarı çok net. Engelli kardeşlerini alacaklar ve evire çevire dövecekler. Bu %100 böyle. Genel kurulda değişiklik oldu oldu, olmadı akp'den jenerik bir gol daha eklenir skora. Yakışır.

Üst Alt