Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Rapor ve ÖTV'siz araç..?

Enginad

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
Öncelikle herkese Allah acil şifalar versin inşallah.

12 senedir Kronik DVT ( Derin Ven Trombozu ) hastalığım mevcut. Bundan 10 ay öncesin de Venöz ülser çıktı kan deriyi beslemediğinden dolayı ayakta kemiğe kadar bir oyuk oluştu. Şu anda hala iyileşmiş degil. Buna bağlı olarak kalp damar cerrahisinden %40 oranında iş gücü kaybı ve ayakta çalışamaz raporu aldım.
Rapor süresi olarakta sürekli ibaresi mevcut. Arka kısmında H sınıfı ehliyet alabilir kısmını boş bıraktılar.

Asıl sorularım ;
1 - H sınıfı ehliyet almam için hastaneden ek rapor mu almam lazım H sınıfı ehliyet alabilir diye ?
2 - H sınıfı ehliyet aldım diyelim , Bu ehliyetle ve %40 rapor ile %37 ÖTV'siz araç alabilir miyim ?
3 - ÖTV'siz araç almam için özel donanım da şartmış , Gene hastaneden özel donanımlı araç kullanabilir raporu mu almam lazım ? Bunu kalp damar cerrahisinden mi , yoksa ortepediden mi almam lazım ?
4 - İstanbul da önerebileceğiniz H sınıfı ehliyetim ve %40 raporumla ÖTV'siz araç alabileceğimm yerler tavsiye edebilir misiniz ?
WW'e sordum en az %90 raporluya verdiklerini söylediler. Sizden bu yüzden tavsiye istiyorum.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama raporu yeni aldım ve bu konuda çok bilgisizim. Sitelerden araştırdıklarım da kafamı çok karıştırdı. çalıştıgımdan ve vaktimin olmadıgından dolayı da piyasaya çıkıp araştıramıyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

1)Evet.
2)Sakatlık oranın bir önemi yok.En önemlisi raporonuzsa özel tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresinin olması.
3)2.şok yeterli

Yanlız , benim raporum da özel donanımlı araç kullanabilir ve H sınıfı ehliyei alabilir bölümleri boş. O zaman H sınıfı ehliyet alabilir raporu almaya giderken aynı rapora özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi de yazdırmam gerek herhalde.

Bedensel sakatlığınız olmadığı için araç kullanırken özel donanıma ihtiyacınız yok ve bundan dolayı da vergi istisnalı araç almanız mümkün değil

Yanlız şöyle bir durum var ana toplar damarımda sorun olduğu için ayağım uyuştuğunda kesseler bile hissetmiyorum ve genelde kramplar giriyor gene aynı şekilde donup kalıyorum. Bunları doktorum da biliyor ki , bu raporu da o almamı söyledi bana . Bunlar geçerli bi sebep netice de hissetmiyorum ayağımı çoğu zaman .

Bu durumda, araç kullanmanız mani bedensel sakatlığınızın olduğunu, araç kullanırken gaz-fren elle kumandalı özel donanıma ihtiyacınızın olduğu yönünde sağlık raporu alabilirseniz, vergi istisnası ile araç satın alabilirsiniz

Teşekkürler.

H sınıfı ehliyete yazılmak için hastaneden bir rapor daha almam gerekiormuş. Bugün devlet hastanesine gittim bana tekrardan tüm doktorları dolaşıp imza toplamam gerektiğini , daha sonra da tekrar heyete gireceğimi söylediler. Komedi filmi gibi :))) Bana raporu zaten onlar verdi 11 aydır sorunumu biliyorlar ama ne yazık ki ülkemiz bu durumda. Allah herkese acil şifalar versin. Yoksa bu ülkenin kurallarında ne hastaya , nede engelliye rahat yok.

Evet okudum bunları ama WW %90 ve ustu olacak dedi. Bende isanbulu bilmediğim için bu durumda nereden araç temin edebilirim onu bilmiyorum. Daha önceden bu durumdan faydalanarak istanbulda araç temin etmiş arkadaşlar var ise bana da bilgi verirlerse nereden aldıklarını bende oralarla görüşmek istiyorum.

Üst Alt