Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporla 2001'de işe girdim, ama bugün sakatlık indirimi elde edemiyorum..?

karamazof

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
2001 yılında almış olduğum %40 özürlü raporum ile Özel bir bankada özürlü kadrosundan 2002 yılında işe başladım.
1994 yılında ssk girişim vardı,yıllar içinde Özel emekli sandığımız ve İnsan Kaynakları ile birçok kez görüşerek SSK birleştirmesi vs. gibi birçok işlemi yaptırdım.Emeklilik tarihimin hesaplanmasını istediğimde 2013 yılının ocak ayında hem pirim gün sayısını hemde yılın dolacağını bildirdiler.Fakat şöyle bir sorun olduğunu Benim Vergi indiriminden faydalanmadığımı ve bu nedenlede yeni bir özürlü raporu almamı isteyerek defterdarlıktan vergi indiriminden faydalandıktan sonra emekli olmaya hak kazanacağımı söylüyorlar.2006 yılından itibaren Baltazar hesaplama yöntemi ile bütün özür dereceleri düşürülmüş durumda.Şu anda en fazla % 20 özürlü raporu alabiliyorum ve buda emekli olamamam anlamına geliyor.Ne yapmam gerekiyor Bana bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

Not:Maaş bordromda 3.dece sakatlık indirimi 180 tl olarak görünüyor.Yıllardır buna güvenerek kurumumuzun bizim için herşeyi düşündüğünü zannettik.Ama çok kötü çelme yedik,benim pozisyonumda Ankarada 5 arkadaşım daha var:(

Maalesef, % 40 ve üzeri raporla defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamazsınız. Bugüne dek bu konuda çözüm bulmuş kimselere rastlamadım.

merhaba...aynen bende sizin durmunuzdaydım.2001 giriş %40 engelli olarak özürlü kadrosunda.kurumsal bir firma,her ay düzenli olarak vergi indirimi ödemesi vs..sonra öğreniyorumki benim vergi indirimim yok..takbiki büyük bir şok yaşadım.16/12/2011 tarihine kadar rapor almadım fakat bu tarihte sakatlık oranlarında bir takım iyileştirmeler oldu.benim rahatsızlığım sağ bacak polio seke..31/01/2012 vergi indirimi için müracat ettim hastaneye sevk ettiler.%47 verdiler ankaradan geri geldi sonra %42 olarak tekrar gonderildi şimdi çok şükür onaylanıp geldi.biraz zor ve uzun oldu ama birçok arkadaş bu mücadeleyi veriyor malesef.sizin engeliniz nedir acaba?sakatlık cetvelini incelemenizi tavsiye ediyorum belki %40 ve uzeri alabiliyorsunuzdur...

meister 78 kardeşim benimde %45 raporum var 1991 yılından sağ ayakta polosekeli sen yeni raporu nasıl aldın banada verirlermi %20 veriyorlar diye duydum yardımcı olurmusun

Merhabalar ;
Meister 78 arkadaşım,Siz acaba yeni raporunuzu nerden aldınız?Durumumuz aynı gibi,bendede sol bacakta polio seke li var.Birde şansımı sizin raporu aldığınız yerde deneyeyim.
Acaba başka bir rahatsızlığınız varmı?Herhangi bir yardımcı cihaz kullanıyormusunuz?Baltazar hesaplama yönteminde ne kadar rahatsızlığınız varsa eklenerek hesaplanıyor oranınız.
iyi günler diliyorum...

sakatlık oranı cetveli'ne göre polio sekeli için verilen oranlar şu tabloya göre belirleniyor:

Tablo_3.4.png

merhaba,ben raporumu şişli etfal hastanesinden aldım.il önce %47 olarak verdiler.sonra ankaradan geri geldi ve yukarıdaki tabloya gore degerlendırme ıstedıler.tabı ılk raporumla beraber rotgenlerimde ankaraya gonderılmıstı.sonra tekrar gelıler mudurlugu hastaneye yonlendırdı.ben uzunyurume cıhazı kullanıyorum zaten.doktor durumumu yukarıdakı tablonun (g) secenegın gore degerlendırdı ve %42 olarak tekrar ankaraya yollandı ve oanylandı.benım sıze tavsıyem once saglıgınız için muhakkak uzun yurume cıhazı kullanın.bende kısalık 9 cm cıvarında.elımı dızıme koymadan yuruyemıyordum.sımdı okadar rahatımkı!!sızede cok tavsıye ederım.ayrıca rapor alma surecınızde sıze katkısı olacaktır emın olun..

bende şu anda engelli olarak işe başladım.1 ekim 2008 öncesi ssk lı olduğum için.vergi indirimi şart.ilerde yukarıdaki arkadaşların yaşadığı sürprizi yaşamamak için yani yıllarca erken emeklilik için çalışıp sonradan yok kardeşim emekli olmazsın dememeleri için ne yapmalıyım?
vergi indirimi için hemen başvursam ve kazansam 20 yıl sonra bu indirim emekli olabilmem için geçerli olacak mı?
eğer erken emekli olamayacaksam asgari ücretle yıllarca eziyet çekmenin bi anlamı kalmıyor ki!

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek olan kişiler bir kez defterdarlıktan sakatlık indirimi elde ettiklerinde bu hak onlara erken emeklilik hakkını da kazandırmış olacak. Ne daha sonra rapor almalarına gerek var ne de vergi indirim hakkı.

Meister78;merhabalar;Benim sol bacakta polio sekeli var.ama görüştüğüm tüm dr.ve kurul çalışanları max.%18 alabileceğimi söylüyor.Siz acaba bir cihaz vs.kullanıyormusunuz?nasıl verdiler %42 oran anlayamadım.En son Ankara Numune hastanesinde kurulda görevli birisiyle görüştüm alamayacağımı söyledi bana.beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Emeklilik sürem doldu ve çalıştığım kurum beni emekli etmiyor vergi indirim belgem olmadığı için:(

meister 78 kardeş benim de poli sekeli 1999 yılında alınmış %40 raporum var 2012 yılında vergi indirimi için hastaneye gittiğimde %12 verdiler siz nasıl %42 alabildiniz.

koltuk değneği veya herhangi bir yardımcı cihaz kullanmadan sanırım poliosekeliden %40 almak zor anladığım kadarıyla

Üst Alt