Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla 2010'da memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

memur41

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba.

09/04/2008 tarihinde özel sektörde sigorta girişim var.
31/08/2010 tarihine kadar çeşitli isyerlerınde calısarak 312 gun prımım odendı.
ılk ıse gırıs ve bu tarıh araasında engellı raporum yoktu. daha sonra % 40 rapor alarak 03/09/2010 tarihinde devlet memuru olarak atandım. bu zamana kadarda memur olarak çalışmaktayım.
ne zaman emeklı olabılırım ve aylık baglanma oranım yuzde kaç olacak?

Sigorta grisinden 20 yil sonra emekli ola biliyorsunuz. 2028de. Maaş bağlanma oranini bilemiyorum.

2008_oncesi.PNG

teşekkür ederim ilker bey. aylık bağlanma oranını bılen var mı 2008 den sonra memur olanlar ıcın %50 falan dıe duydum ama umarım dogru degıldır maasın yarı yarıya dusmesı demek resmen bu. bulent abi sen bılırsın dıe dusunuyorum

Geçen her gün emekli aylıkları düşüyor... 5510 sayılı yasanın 29. maddesi yaşlılık aylığının nasıl hesaplanacağına dairdir (ama ben o hesabın pratik karşılığını bilmiyorum)

memurlarda emeklilik farklı.ssk gibi değil.ne kadar çalışırsan o kadar iyi memurlar için.çalıştıkça maaş artar.

30 senelik öğretmen emejli olunca 1500-1600 bağlanıyor. Memura daha da dusuk

turkuaz06,

yukarıda söylediğim 29. maddeye bakarsan, sakat statüsünde erken emekli olan memurların emekli aylıkları 9000 gün üzerinden hesaplanır diyor. Yani, illa ki bi parça düşük olacaktır ama, bilmem kaç yıl erkenden emekli maaşı almaya başlamanın yanında adı bile anılmaz bence.

Üst Alt