Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporla 2022 maaşı alabilir miyim?

vidi6742

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
18 yaşıma doldurdum yüzde 40 raporum var babam emekli 1000 TL para alıyor

evde ben dahil 5 kişi yaşıyoruz

ben bu aylıktan yaralanabilirmiyim

vidi6742

1. Hanede kişi başına [FONT=sans-serif]423,58 TL'yi geçecek başka bir gelir yoksa,
2. Sigortanız olmadığı sürece

bu şartları taşıyorsanız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurunuzu yapabilirsiniz. [/FONT]

@vidi6742 tam olarak 18 yaşını doldurduysan, yani 19 yaşından gün aldıysan tabi ki 2022 engelli aylığına başvurabilirsin. babanın emekli olması sorun değil. Önemli olan yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL'yi geçmemesi. tabi sigortalı olmamanız da şart.

hane geliri hesaplanırken hanede ikamet eden ve yaşayan herkesin her ne ad altında olursa olsun her türlü geliri, malı mülkü dikkate alınır. ikamet edilen konut haricindeki konut, araç, tarla vs hane gelirine dahil edilir.

hanenin tüm gelirleri toplanır ve hanedeki kişi sayısına bölünür. sonuç 423,58 TL'den düşükse 2022 engelli aylığı alabilirsin. aksi durumda hayır.

şartların tutuyorsa kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) raporunla birlikte gidip başvuruda bulunabilirsin.

NOT: bu kadar mal mülk vs gelirden niye bahsettim? çünkü bir mesajınızda araba almak istediğinizden bahsetmişsiniz. hanede babanızın emekli aylığından başka gelir varsa diye ayrıntılı yazayım dedim.

Kalem o araba işinden vazgeçtik ablam alacaktı zaten ablam farklı evde yaşıyor kendinene ait aldı

vidi6742 tamamdır.
yukarıda yazdıklarımı tekrar oku. eger 18 yaşını tam olarak doldurduysan ve 19 yaşından gün aldıysan vakfa gidip 2022 aylığı için başvurabilirsin.

2022 engelli aylığa başvurdum nerden ogrenebilirim

2022 engelli aylığa başvurdum 3 haftaya belli olur dedi ben bunu 183 öğrenebilirmiyim

@vidi6742;

Alo 144 ü arayıp öğrenebilirsiniz

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vidi6742 arkadaşın dediği gibi 144'ü arayarak bilgi alabilirsin.
ama e-devlet şifren de olursa iyi olur.
2022 aylık bilgilerine e-devletten de bakabilirsin.

Üst Alt