Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporla 2022 maaşı alabilir miyim?

Umutluyum ben

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yüzde 40 engelli raporu aldım bipolar hastasıyım evliyim ve iki çocuğum varmaddi olarak oldukça sıkıntıladayim engelli maaşı alabilirmiyim raporumla birlikte nereye başvurmaliyim bide alirsamki ne kadar alabilirim ve ayrıca 3 ayda bir olarak duydum ne derece doğru bilmiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba

@Umutluyum ben sigortalı değilsen tabi ki 2022 aylığına başvurabilirsin. T.C. kimliğin ve raporunla birlikte kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip başvurunu yapabilirsin.

sigortalı isen başvurunu bile almazlar. sigortalı değilsen, hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

hane gelir hesabına her ne ad altında olursa olsun he rtürlü gelir, mal mülk dahil edilir. sadece oturulan ev dahil edilmez. kirada oturuyorsan emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür ve ona göre kişi başına düşen aylık gelir belirlenir.

emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider gelirden düşülmez.

Cevabin icin cok teşekkürler hayır hiç çalışamadım maalesef hastalığım dolayısıyla ama şimdi çocuklarım da hasta genetik hastalık evim kira eşimçocuklarımız icin sürekli hastanelerde olmak zorunda olduğu için zaten askeri ücretli işindende çıkarıldı ve hic bir hak talep edemedi isi aksatma olarak gosterdikleri icinbelediyenin yardımlarıyla ayakta durmaya calisiyoz

Umutluyum ben o halde en kısa sürede vakfa (SYDV) gidip 2022 engelli aylığı için başvurunuzu yapın. ayrıca maddi sıkıntınızdan da bahsedip maddi yardım da talep edin. tüm sıkıntılarınızı vakıfla paylaşın. gelişmelerden benim de haberim olsun.

Çok teşekkürler şu anda dediğim gibi belediye yardımları bana verdikleri gıda kartım var ve 6 ayda bir kez olmak üzere 400 TL yardım oldukça yüklü borç batagindayiz peki benim basrumla bu haklarım elimden alinirmi acaba bu konudada bilgilendirirmisiniz acaba

@Umutluyum ben vakfa 2022 aylığı için başvurdugunda gıda kartından ve 6 ayda bir aldığın 400 TL'den bahsedersin. bunlardan bişi olmaz. 2022 aylığına engel değil bunlar. 400 TL'nin aylık ortalaması 66,66 TL ediyor zaten.

hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL aldında olduğu sürece 2022 aylığına aldığın bu belediye yardımları engel olmaz.

hiçbir geliriniz yokmuş. aldığın gıda yardımlarını da aldığın 400 TL'yi de -2022 aylığı baglandı diye- belediye kesmez. o kesse bile vakıftan yardım talep edersin bunda da. yakacak sorunu varsa vakıftan yakacak yardımı talep et madem gıda yardımı alıyorsan.

sen vakfa gidince yaşadığın sıkıntıları ve aldığın yardımları söyle. onlar hesap yapar zaten. hane gelirinin de sınırı geçeceğini sanmıyorum.

@Kalem abla asgari ücret li babam ve bn kasima kadar ondan yararlanyodum yasim doldu onun sigortasindan yararlanamam heralde artik bnm napmam gerekir

2022 ayligi sosyal yrdm falan da başvuru yapabilir miyim raporda işaretli degil ama bugum il sağlık Müdürlüğü Kaymakamlığa git basvur verirler işaretli olmasına gerek yok hakedyosan alırsın dedi sonra evde anne baba bn uc kisi oldugum icin aylıktan yararlanamazsn dediler 423:tl yi anlattilar pek anlayamadım sen anlat

abilir msn bna tam olarak napmam gerekli rapor oranı yüzde 47 ayrıca bundan sonra issizim oldgm müddetçe sigorta işini nasil ypcm 25 yasini doldrdum kimlik te babamdan faydalanamam sanırım artik

Ben rapor alırken eşim işten çıkartıldı bu durumda ben sağlıktan nasıl yaralanır diye sordum onlarda kadın erkek farketmez engelli oranın %40 üzeri olan kişiler hastaneler bakmakla yükümlü dediler ayrıca bir engelli kartinla otobüs deniz tüm ulaşırlar üretsin dediler 400 TL yardımına gelince senin bağlı bulunduğun kaymakamlığı giderek durumunu anlatan bir dilekçe vericen sonrasında ev ziyareti geliyorlar gelen kişi durumu değerlendiriyor olum olumsuz sana dönüş yapılıyor üstelik eşim oanda çalışıyordu ve sigortalıydı kısaca evi inceliyor bazı gelen kişiler sana yakın komşulardan maddi durumun hakkında bilgi alıyor

Birde benim tavsiyem sağlık kurulu na giderek detaylı bilgi alman rapor düzenlemesi olup olmadığını sorman ve dilekcene engelli maaşı engelli kartı ve engelli raporu diye yazmana gerek olup olmadığını sorman ve anneniz kadın kollarına başvuruda bulunsun ayrıca destekendi kart için

Düzeltiyorum destek kart ayrı bunun için belediyeye kadın kolları karti için kadın kollarına

Şunuda belirteyim evet eşim sigortaliydi ama oldukça çok ama çok fazla borç altında olduğum belgelerim vardı ve eşimin maaşinada borcdan dolayı banka haciz koydu ve her ay kesiliyor

acı gerçek

Evlenene kadar baban bakcak:))hakkın var yani banada babam bakıyo:))yok sigortam

Himmm öyle mi oluyomuş 25 yas dolduktan sonra babadan cikiosun dye biliyorum issizsek de sigorta vs bi işlem gbi yaptryoz biliyorum ne kadar doğru bilmiyorum

acı gerçek

Evet evlenene kadar kız çocuklarına baba bakıyor işe girersen kendi sigortan olacak

Rahmetli olanlarında kız çocuğu alıyo mağaşını

@acı gerçek sağlık güvencesi için bir şey yapmana gerek yok ablası. @flora19 'nın da dediği gibi kendi sigortan olmadığı sürece ve evlenmediğin sürece babanın saglık güvencesinden yararlanmaya devam edersin. hatta sigortalı çalışmaya başlasan ve sonra da sigortan sonlansa yine babanın sağlık güvencesine dönersin:) kız çocuklarında yaş sınırı yok.

2022 aylığına gelince... raporunda "2022 aylığından faydalanabilir" şeklinde bir ibareye gerek yok. 2022 aylığı için raporunda % 40 ve üstü oran yazması kafi.

lakin % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunun yanında hane gelirinin de uygun olması gerekiyor. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstündeyse 2022 aylığı baglanmaz. bu sınırın altında olursa baglanır.

hanede 3 kişi kalıyorsunuz. sen çalışmıyorsun zaten. diğer 2 kişinin aylık gelirlerini topla üçe böl. sonuç 423,58 TL'yi aşıyorsa 2022 aylığı baglanmaz.

kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür. kalan miktar üçe bölünür. emsal kira bedelini de vakıf bilir/vakıftan öğrenebilirsin.

istersen hanedeki ayık gelirleri, mal mülk varsa (araç,ev,arsa vs) söyle, hesabı ben yapayım:)

Kalem ablacım özelden yazdımda bir mesaj bakman uygunmu sana zahmet:))iyi geceler

Himm anladım teşekkür ederim ablacim bilgiler için Kalem dger bahsettiklerin için msj atiyorum

Üst Alt