Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla 2022 maaşına başvurdum. Ne zaman ne kadar alırım?

commander

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
26 haziranda başvuru yaptım rapor oranım %40 basvurum kabul edilmiş. Acaba eylülde toplam ne kadar alırım? Yardımcı olursanız sevinirim.

@commander
haziranda başvuru ettıgnız için maaşınız temmuzdan itibaren geçerli olur(temmuz dahil)eylülde ödeme aylık olarak ödenmeye başlanmazsa eylül(eylül ekim kasım) dönemı ve temmuz ağustos olmak üzere 5 aylık alırsın .alacagın mıktar 2168,39 lira olur farklar hariç.

eğer eylülde maaş ödemesı aylığa dönerse temmuz ağustos ve eylül olarak 3 aylık alırsın 1301,03 lira farklar hariç

Onurkeles
Raporu aldıktan sonra aile ve sosyal politikalar il müdürlügüne basvuru yapacaksınız sonra bir heyet gelecek ve bir takım sorular soracak aile geliriniz felan filan mal mülk yoksa ve kişi bası geliriniz belirlenen tutardan düşükse aylıgınız baglanır inşallah.

commander

Ben daha ilkkez engelli raporu için başvuracam o nasıl olacak birde benim üstümde ev var hisseli ama bağlanır mı

Onurkeles

Baglanırmı bilemeyecegim daha bilgili kişiler cevap verecektir. Hastaneye gidiyorsunuz engelli saglık raporu almak istiyorum diyorsunuz sonra heyet doktorlarına gidiyorsunuz. Sonrada saglık kurulu toplanıp raporu onaylıyorlar.

Onurkeles

bu evde kım ıkamet edıyor.siz mi ikamet ediyonuz kira alıyonuz mu kıracı mı var

-mka

Birinde ailemle oturuyorum ikisi kira ama banka üzerinden değil elden alıyoruz

Onurkeles[FONT=Arial]

kendı ıkamet ettgınız sıkıntı olmaz.diğerleri hesaplamaya dahil edilir .banka yoluyla ya da elden alınıp alınmaması farketmez.kriada olan evlerınızın raiç bedelinin 240/1 i ve aldıgnız kıralar gelrıe dahıl edılır.ıkmaet ettıgnız değilde kira ladıgınız evlerde hıssenzı varsa hisseniz oranında hesaplanır

53) 2022 aylığı muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?[/FONT]

[FONT=Arial]53) Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.[/FONT]
[FONT=Arial]54) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dahil edilir mi?[/FONT]
[FONT=Arial]54) Evet dahil edilir.Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.[/FONT]

-mka

Ya açıkcası maaş almasam bile sorun olmaz sonuçta benden daha çok ihtiyacı olan var onların hakkını yiyemem. Sadece araba alacam ötv ve KDV indirimi alayım yeter

Onurkeles
rapora başvurdugnuzda raporu alma sebebını size verielcek belgeye işletin. engelli kımlık kartı parasal haklardan yararlanma tekerlı sandalye alma ötvsiz yada ötv indirimli araç alma vs vs bunları söyleyın mutlaka ki raporunuz ona göre çıksın

Üst Alt