Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporla çalışmaya başladım. Oran zamanla % 60'ı geçerse malulen emekli..?

kafkasyali

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
slm ben2003te %40 rapor aldım2006da sigortalı oldum 2011de raporum %52 oldu gider muayene olursam %60 ı geçer erken emekli olabilirmiyim olursam ne maaaş alırım ne şartlar gerekli tşkler

ilk işe başladığınız tarihte malul sayılacak derecede engeliniz olmadığına göre ve ilerleyen yıllarda engeliniz artığına göre evet malulen emekli olabilirsiniz.Yalnız kurum sizden ilk işe başlamada 59% aşağısında raporunuzun olduğunuzu belgelemenizi isteyebilir elinizdeki raporları kaybetmeyin.
Maaş yatırılan prim tutarına göre değişiklik gösterir primleriniz hangi tutar üzerinden ödeniyor?

Özel mesajınıza cevaptır,
10 yıllı süre hastalık ile ilgili değildir.İlk ssk giriş tarihinden itibaren 10 yıl geçmesi gerekli.....
ilk işe giriş tarih + 10 yıl olarak hesaplama yapacaksınız

Malulen emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?

arkadaşlar 2003te %40diyabet 2011de %40diyabet%20saratatal%52özürlü raporu aldım ama vergi indirimi almadım şmdi başka rahatsızlıklar çıktı çıkıyor bundan %80 alırsın diyorlar %130 nasıl olur 2.si malülen emeklilik için rapor almaya gittim diyelim vergi indirimsiz nasıl bir yol izlenmeli artık sabrım kalmadı çalışamıyorum lütfen bir yardım yoksa işten atacaklar verimli olamıyorum diye

Elinde net bir rapor var mi yüzde kaç .. Yoksa yeni rapor al.. SGK da bilgi mal müdürlüğüne danış sorun tam yazmamişsn anlaşır değil ki

1 en ay yüzde 60 raporu2 en az 10 yıl çalışmış olmak 3 yani 900 gün prim ödenmiş olmak gerek ayrıntı bilgi için sosyal güvenlik kurumuna başvur

% 130 olmaz zaten..

Balthazard Formülü'ne göre toplanır. http://www.engelliler.biz/bulent/pratikbalthazar.png
Zaten % 40 ve % 20 de bu formüle göre % 52 yapmış.

Şimdi rahatsızlığınızdan % 80 alacaksanız;

% 80, % 40 ve %20'nin toplamı % 90 yapar..

% 80 + % 40 = % 88
% 88 + % 20 = % 90

vermiş olduğunuz bilgilere tşkler peki vergi indirimi almadım hiç vergi indirimi ve malülen emeklilik birliktemi alınıyor 2250 gün yeterlimi

birtürlü cevap bulamadım

slm arkadaşlar 2003te % 40 olan diyabet raporumu şekerden etkileşimle sar'a ya yol açtı geçen yılda % 52 ye yükseldi 1yıl oldu yenileyeli şimdi gerek rahatsızlıklarım gerekse çalışma ortamım pisikolojimi alt üst etti 2-3 yıldır tedavi görüyorum(pisikiyatride)dr.um gel malülen emekliye ayıralım diyor raporumu büyütmek yada (yenilemek)için ne kadar bir süre geçmeli varmı öyle birsüre---
2.sorum yeni rapor eski rapor baltazarla sanırım % 80-86 olur oldu diyelim (sürekli rapor)ankara süreli yada sürekli olayına karışa bilimi bu % 80-86 raporla erken emekli olabilirmiyim,vergi indirimi almam şartmı aynı anda onuda yapıyorlarmı,raporda neler yazmalı neler yazmamalı.lütfen dayanamıyorum artık

ilk rapor tarihim 2003 mayıs % 40
ilk işe giriş tarihim 2006 mayıs
raporun büyüme yılı2011 bu aylar
askerlik borçlanma hariç 2000 gün tşker oturanboğa beyden cevap bekliyorum

senin raporu yeniletmen icap etmez eger sen %80-86 alırım diyosan sgk git başvur malulen emekli olmak istiyoprum de o seni hastaneye sevk eder ve durumunu degerlendiriler ve birde ünüverste hastanesine sevk ederler muhtemelen ilik işe girdiginde bugün maluliyetini gerektirecek arızayla girmişin diyecekl abna ddi gibi bende dava açtım bakalım vergi indirimie gelecek nolursak
malulen emekli olamassan erken emekli şansı doguıyor buda şu demek eger %80-86 raporla vergi indirimi alırsan 15 yıl 3600 günle emekli olursun

ltf bilgisi olan herkesten cevap bekliyorum

1971doğumlu 2006ssk girişi %40-2003terapor aldım(diyabet)2011de%20 sar'a toplam%52 şimdide psikiyatriden de alacağım raporla %70-80 olabilir 2200+askerlik borçlanması dayanamıyorum çalışamıyorum malulen emekli olabilirmiyim psikiyatri dr yardımcı olacak nasıl bir rapor vermeli ki malulen emekli olayım raporda nasıl bir ibare olmalı kontrolsüz direkt vereceği raporla emekli olabilirmiyim ne maaş alırım

Psikiyatrik tanı nedeniyle malulen emekliilik için aranan şartlar: http://www.engelliler.biz/forum/eme...le-malulen-emekli-olur-muyum.html#post1348067

Doktorunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız için gerekli teşhisin koyulacağını söylemişse, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler... Kendi başınıza alacğaınız rapor malulen emeklilikte kullanılamaz.

Sigorta müdürlüğü istediğiniz hastaneye sevk etmeyebilir. Bu konuda ısrarla ricacı olun, ama olmazsa, o zaman kendi doktorunuzdan bir epikriz yazısı alın ve sevk edileceğiniz hastanedeki doktora sunun. Faydası olacaktır.

yokmu beni aydınlatacak biri

kafam çok karışı yor aydınlatırsanız çok sevineceğim ben 1971 doğumluyum askerlik yaptım 2003te diyabetten %40 rapor aldım 2006 yılı 12 nisanında sigorta girişim yanılmıyorsam 11 kasım 2011 de yeni bulgularla %40 şeker%20 epilepsi bu rahatsızlıklar la birlikte iş yeri baskıları iş kazası sonucu burun kırılması ile pisikolojik sorunlar pisikiyatri 2 yıldır devam ediyor iyileşme de yok dr. %70 civarlarında yeni bir rapor verecek neler yapabilirimm yani%40+%20=%52+%70=%87 midir 2300 günüm var askerlik etkilermi nezaman emekli olurum bu %87 olursa bir emekli şekli varmı çalışamıyorum vergi indirimimde yok aklıma geleni sornaya çalıştım gelmeyenler varsa sizin bildikleriniz beni bilgilendirin yada çalışamaz raporu verlirse zaten ayda bir yada iki kez kontroldeyim sevke gerek varmı emekli olunurmu vergi indirimine gerek varmı emeklilik halinde ölürsem çocuklarım faydalanırmı
başka konuda vergi indirimi için sağlık kurulundan gün aldım(çalışırken)2 gün sora işten çıkarıldım günü gelince sağlık kuruluna gidip muhtemeln 1yıl konrollü verilecek raporu 1 yıllık kontrol yaklaşınca kısa süreli bir sigortalılık içinde o kontrol sorası sürekli olan raporu versem olurmı çok önemli yardımlarınızı bekliyorum

Psikiyatrik değerlendirmeniz "4.Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen" şeklinde olursa, evet, malulen emekli olabilirsiniz.

Malulen emeklilik için vergi indirimi almanıza gerek yok. Malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. Oradan verilecek rapora göre maluliyetinizle ilgili sgk sağlık kurulu karar verecek...

Eğer durmunuz maluliyeti gerektirecek düzeyde değilse, o zaman erken Yaşlılık emekliliği hakkınız olur. Onun şartları da aşağıdaki tabloda belirtilmiştir (defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmeniz lazım)

Not: Askerliğiniz ilk işe giriş tarihinizden önce ise, askerlik borçlanması yapabilirsiniz ve bu süre sigort başlangıç tarihinizi de o süre kadar öne çeker.

2008_oncesi.PNG

yardım ederseniz sevinirim

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre tek bir hastalıktan dolayı malul olmak gerek. Yani, tek bir hastalıktan dolayı %60 ve üzeri işgücü kaybı olmalı.
Sizdeki oran %60'In üzerinde ama birden çok rahatsızlık söz konusuç Onun için malulen emekli olamazsınız. Emekliliğiniz yukarıda yazdığım şekilde olabilir ancak

bende %30 diyabet-%20epileps-%40 pisikiyatri total=%66 ve vergi indirimi var 2006 mayıs ssk girişi bende malülen emekliliği 2016 yada 2017 de olamıyormuyum askerik yaptım borçlanma yapmadım 570 gün askerlik

ne yapöalıyım venezaman emekli olabilirim

malulen emeklilik

3000 günüm +570 gün askerliğim var %66 raporluyum malülen emeklilik olurmu yanılmıyorsan pisikiyatrinin vereceği rapor yeterli malülük için %40 pisikiyatri% 30 şeker%20 sara olurmu

yoksa çalıştığım iş yerinde iş kazası geçirmiştim dava açtım sonucunumu bekleyelim

vergi indirimimde var

Giriş tarihin gerekli vergi indirimi için malen sorarsan sgk sizi hst sevk edecek ordan gelen evraklar ile ank kurul karar verecek

rapor ilk tarihim%40 diyabet 2003 işe giriş tarihim mayıs 2006 iş kazası sonrası %66 oran dava açılmış durumda avukatım adli tıpa gidebilirsin dedi hasarlar için vergi indirimi varkenden mi yeni rapor isterler

kafkasyali

Malulen emekli olamazsın. Defterdarlıktan elde edeceğin sakatlık indirim derecesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararalanabilerceksin.

Mayıs 2006'da ilk sigorta başlangıcın olmuşsa ve %60 üzeri raporunla defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirim hakkı elde edersen, (Mayıs 2006 +) 18 yıl ve 4000 gün primle emekli olabileceksin

Bu vergi indirimi veya emeklilik ile iş kazası arasında hiç bir ilişki yok. İkisi apayrı iki konudur

malulen erken emeklilk olurmu

askerlik yaptım borçlanma yapmadım vergi indirimim var 2003te %40 diyabet engelli raporu aldım 2006 mayısta ssk girişim oldu 2011 de raporum %66 oldu 3080+askerlik borçlanmam570 gün malülen mekli olamazmıyım
ssk girişinde malül syılmayacak %40 engelliydim olmazmı

Üst Alt