Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla engelli maaşı almanın şartları nedir?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar.

Daha yeni %40 engelli raporu aldım. (hemofili) Raporu alırken ne için dediler bende tam bilgili olmadığım için ekpps için dedim

şimdi öğrendim ki maaş da alabiliyomuşuz. Bunun için eve denetime mi geliyolar ona göre mi veriyolar. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Daha çok sorum var. :rolleyes::rolleyes: :)

cevapları bekliyorum...:eek:

evet gelir kriterlerin uygunsa 2022 engelli maaşı alabilirsin

edebiyatçıı25
hane kişibaşı gelirniz 483,63 tlden az ise 2022 maaşına başvurabilirsiniz.evinize heyet gelir incelemede bulunur sonrada baglanıp baglanamayacagını söylerler.başvuruda size belge verirler o belgede yazan kamu kurumlarını dolaşıp onaylatırsınız birde muhtarlıkdan belge isterler.

%40 engelli

merhabalar.

öğrenci olduğum için maaş almak istiyorum ama eve denetime geliyomuşlar çok uzatıyomuşlar. Toki de oturuyoruz
ama ev öyle muhtaçlık değil yani orta şeker herkes gibi böyle maaşı bağlamazlar mı? Babam esnaf 4 kardeşiz. 3'ü üniversite.

Cevaplarınızı bekliyorum... :)

@-mka

Yani eve gelip bakmıyolar çalışmamak yeterli. Teşekkür ediyorum çok����

gelir kriteri derken hocam? babam esnaf durumumuz kötü değil ama öğrenci adamız sonuçta :)

maaaşı alanlar şu soruma bi açıklık getirebilir mi? bazısı çalışmıyosanız maaş direk bağlanır diyo...bazısı da eve gelip gelir kontrolü ettikten sonra verirler diyo kime inanalım ? maaş alanlardan cevap bekliyorum..:confused:

edebiyatçıı25
Çalışmıyorsanız maaş direkt bağlanır diye bir şey söz konusu değil.
"Öğrenci adamız sonuçta" da tek başına geçerli bir argüman değil.
2022 engelli aylığı için belirlenmiş gelir kriteri tüm aile fertlerinin her türlü gelirini kapsar. Tüm gelirler toplanarak hanede yaşayan kişi sayısına bölünür.
Eve denetime gelip gelmemek de onların inisiyatifinde ama genelde gelinir.

Ufukalp Cevabınız için teşekkür ederim bi kaç kişi eve denetime gelmediler başvurduktan 1 ay sonra maaş bağlandı dedikleri için irdeledim.Bakalım bizde durumlar nasıl olacak paylaşacağım.:eek:

Dedim ya işte inisiyatif kullanıp gelmeden bağlayabiliyorlar, ama bu gelmeyecekler anlamına gelmiyor.
Evde denetim gibi bir uygulama var yani, gelir ya da gelmezler önceden bilmek mümkün değil.

%40 engelli maaşını alanlar.. ÇOOK ACİLL

Bu yıl yeni öğrenim kredisine başvurdum bir ay sonra ancak almaya başlayacağım.%40 engelli aylığından da faydalanmak istiyorum (Raporu yeni aldım maaş bağlanması şüpheye düşürdüğü için buna başvurdum.) Kredi aldığım görünürse maaşı keserler mi? aylığa başvurmadan öğrenim kredisini iptal mi etmeliyim ? lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum...

:confused:

edebiyatçıı25
kredının mıktarı ne kadar 2022 nın aylık mıktarından çokmu.pek fark yoksa hatta isterse 50 ya da 100 tl gibi fark olsa bile ve bu kredı geri ödemelı ıse bence şartlarınız tutuyorsa geri ödemesı olmayan 2022 maaşını seçin derim tercih sizin.

-mka

hocam bu engelli aylığının çıkıp çıkmaması net değilmiş ya krediden de olmak istemediğim için böyle telaşım çok....

edebiyatçıı25
çıkıp çıkmayacagı gereklı şartların tutup tutmadıgına baglı öncelık gelir sınırıbu ve dıger şartların tutuyorsa ve tuttugunu bılıyorsan başvurunu yap tutmadıgı bellı ısede öğrenım kredısıne başvur

Benim anlamadığım bu arkadaş karşılıksız burs değil, öğrenim kredisinden bahsediyor. Öğrenim kredisi geri ödemelidir, hem de faizi ile birlikte. Tek avantajı ödemelerin öğrenim bittikten sonra başlaması.
Geri ödemeli bir kredinin hanede sabit bir gelir olarak görülmesi oldukça mantıksız. edebiyatçı25 kuruma bu hususu sorun bence.
Hane gelirine karşılıksız bursu katmayanlar bile var.

Ufukalp

sordum öğrenim kredisi herhangi bi sorun yapmıyomuş alsanız da fark etmez dedi ordaki görevli.zaten de engelli aylığını alamıyorum....
mka hocam size her şey için çook teşekkür ederim.. öğrenim kredisi ve burs geir dengesini etkilemiyomuş bu kesin bilgi.. oturduğumuz ev bizim diye maaş bağlanmaz %80 ihtimal dedi görevli.. nasip artık. öğrenim kredisine el mecbur...

Üst Alt