Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%40 raporla işe başladım, şimdi malulen emeklilik için başvurmak istiyorum..?
sayın oturan boga bey ben şimdi 25,10,1984 dogumluyum 2008de %40 sağlık kurulu rapor aldım aslı kayboldu cölyak ve Lh hormon eksıklıgınden askere gıdemedım raporum var.şimdi sorum 2001 yılında ankara N.m.N HASTANEDEN Obsesif-Kompulsif Bozukluk test koydular ve ben muhane ıcın rapora ekletmedım şimdi ssk olarak olarak calısmak tayım özel sektor de baslangıc tarıhım 01.2007 den vergıden ındırımım var.
erken emeklilik malulen 1800 gunle %60 rapor almam ıcın neyapmalıyım hastalıgım dan calısamıyorum.
Sizde biliyorsunuz ki malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün %60 ve üzeri raporunuz olması gerekli.Malulen emekli olabilmeniz için 10 yıl hizmetinizi tamamladıktan sonra SGK ya müracaat ederek malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
şimdi anladım malulen emeklilik ıcın ı ama benım demek ıstedıgım dogustan olanlar bu yasadan yararlanmıyor ama calısamayacak durum da olanlar doktor karrarıyla olanlar ne yapmalı onu demekıstıyorum yanıtlarmsınız...
kurum kolay emekli etmiyor 1800 pirim 10 yıl şartı aran makta fakat calışamıyacak durumda iseniz 10 yıl şartıda aranmaz %60 rapor almanız birşey fark etmez malülen emekli olmanız için sgk nın 1800 doldurup şahsen müracat edip kurumun sevki ile rapor almanız vede ankaranın onayı gerek % 80 alıp malülen emekli olamayan arkadaşlarımız var hele birde rahatsızlığınız doğuştan ise dahada zor allah kolaylık versin
allakası yani anlayacagın dogustan hastalıgım 2001de ankara hastenesı Lh hormen eksıklıgı veObsesif-Kompulsif bozukluk ve bır tanıdaha koydular adını unuttum raporda yazıyor 2005 tenumune hastnesı P verdı cölyak tanı yoktu ozaman 2022 maas ıcın ankaraya gıttı kabul etmedı ve 2008de egıtım arastırmaya sevk ettı ve%40 aldım sigorta baslangıcım 2007.01 egıtım arastırmada cölıak hastalık ta koydular 2004de askere gıdemedım rapor verdıler yanı anlayacagınız
01.10.2001 tarıhınde elektrıkcıde calısıyordum cıraklık okula gıdıyordum ve rahatsızlıgım oldu ve yukardakı hastalıklardan fazla calısamadım: sigotam yastan dolayı yatmadı:
şimdi % 60 rapor alsam da olmuyormu? ilk işe girdigimden olan hastalık tarıhınden malul aylıgı baglanmaz ölemı. erken emeklilik ıcın 4040 ve 20yıl sarta bakarız sapredecez ozaman:
SGK malulen emekli etmek için maluliyet cetveli'ne göre tek bir durumdan malul olmayı şart koşuyor. Yani, standart uygulama ile sizin malulen emekli olmanız mümkün değil.
sayın oturan abı sımdı ben yenıden heyete gırsem %60 rapor aldımmı malul emekli olabılırım ama 1 hastlıkta yuzde 60 olcak . cölyak lı hastlar işlerde guluten yıyemıyor ve calısma gucu gıdıyor dikkat edemeyınce.
şimdi ne yapmalıyım oturan abı saten %40lık rapor vergi indiirım var ve sımdı %60 rapor alsamda sgk malul ıcın basvuracam ölemı yenıden vergı ındıırm alcammı? ve hangı sartlarda emekli olurum sayı n oturan boga abi
Malulen emeklilik başvurunuz "durmunuz maluliyeti gerektirmiyor" diye reddedildiğinde, o red kararına karşı dava açacaksınız (bu sürecin vergi indirimi ile hiç bir ilgisi bulunmuyor)
oturan boga abi anladım sımdı özel sektorde 1bucuk yıl calısıyorum gun sayım 900 vergı ındırım aldım ve 1800 gunu dolduruncamı hastenden muhane olup ` alırsam sizin dediginiz gibi sgk a varıp dilekcemle bırlıkte rapor ve gereklı dosyaları goturmelıyım ankara cevap verecek ve benı muhane ıcın doktor bu malulen emekli olabılrımı? yazısı gelırse emekli olcam ama ''RED'' gelırse sosyal guvenlık kurumu nu dava acacam'sizce karar ne olur mesela.
bu ay psikyatrıde kontrolum var doktorla konusacam bakalım ne dıyecek ve konulara yazacam.
sayın oturan abı sizi yoruyorum kusra bakmayın ben sımdı söyle acıklayım ben 01.10.2001 yılında oto elek. cıde calısıyordum ve cıraklık okula gıdıyordum,primım yatmamıs hastalık sıgortası yatmıs, ama nedense gucum azaldı ve calısamaz duruma geldım 2001 yılında ank. numune hastende 1ay yattım. ve tanı konuldu>hiporat hipodizim+Lh hormon eksıklıgı 2005 yılında bu hastalıktan P heyet rapor aldım 2022 kapsamında gonderdım ve kabul edılmedı meram tıp hastanede %40 onaylandı ve 2007de işte 1yıl calıstım sgk sıtede 01.05.2004ten prim ve hızmet uygulama gecılmıstır. yazıyordu sılınmıs ve e devlet te yazıyor ondan sonra 2022 maası aldım. ve 2011de sımdı özel sektorde calısmaktayım. bunların faydası olurmu.hiporat hipodizim+Lh hormon eksıklıgı+cölyak sonradan farkettıgım ve pisikyatrıye gozukmedıgımden heyette hipObsesif-Kompulsif ıcın gozukmedıydım. bunların faydası olurmu
"şimdi anladım malulen emeklilik ıcın ı ama benım demek ıstedıgım dogustan olanlar bu yasadan yararlanmıyor ama calısamayacak durum da olanlar doktor karrarıyla olanlar ne yapmalı onu demekıstıyorum yanıtlarmsınız..."
Ömer çalışmaya başladıktan sonra rahatsızlanmışsan ya da rahatsızlıkların artmışsa ilgili mevzuat hukumlerine uygunsan malulen emekli edilirsin.
Ama sen çalışmaya başlamadan önce bu hastalıklara sahip olduğun için SGK seni malulen emekli etmez.
Red cevabına karşı dava açsan da sonuç değişmez.
Çalışmadan önce bu hastalıkların varsa SGK o hastalıklarının işe girmeden önce mevcut oldugunu ispatlar ve bu delillere ulaşır.
Bu durumda da dava açsan bile kaybedersin.
Ömer, Yukarıda da dediğim gibi ilk önce 1800 gün prim şartını yerine getir ve malulen emekli olmak için sgk ya müracaat et.Malule emekli olamaz isen yargı sürecini başlat yine malulen emekli talebin olumsuz olur ise, Önerimiz çalışmaya devam etmem zaten vergi indirim hakkı almışsın tek yapman gereken prim gün sayını tamamlayarak erken emekli olmak olacaktır. şu tablo işini görür
Officer, yaptığım yanlışa değinseydin ya ablam yazdıklarımı okuyup da millet yanlış bilgilenmesin benim yüzümden. Hay Allah, kafam!
Ben de diyorum ki bu İlker Mazlum'un çalışmaya başlamadan önce hastalıkları olmasına rağmen neden bu konuyu es geçiyor, malulen emekliliğe de başvur diyor, diyorum.
Sonra aklıma geldi
Mazlum sen İlker'in dediği gibi yap. ben bu konuda önemli bir konuyu atlamışım seni eksik yönlendirmişim. sen çalışmaya başlamadan önce bu hastalıklara sahipmişsin ama bu hastalıklar malul derecede olmadığı için sorun yok.
işe başlamadan önce malul olduğu tespit edilenler malulen emekli edilmez.
İLker'in dediklerini yap sen oldu mu? İlker bu konulara daha vakıftır, iyi bilir. Ona uy sen bu konularda.
ilker. kalem dedıklerınızı yapacam hayırlısı önce 1800 gun %60 yapacam sgk a varcam malul tespıtı ısteyecem onlar benı hastneye gonderecek ve raporum ankaraya gıdecek en gec 1 ay surer egerkı kaybetsemde yenı rapor sahıp olcam erken gunden gıne emeklı olurum
kalem sgk bilgi edinmeye senın dedıgı n gıbı yazdım bu hastlaıklarımı yazdım ve 2007 de işe basladım malulen emekli olacagımı sgk dedı dogrumu? dedım cevap gelır. tabı %60 1800 +10yıl sıgorta lık gun dıye yazdım.hastalıgım arttı dıyede yazdım
Bilgi için gönderilecek SGK cevabı açıklayıcı olmayacaktır. Bir anlamı da yok zaten. Malulen emeklilik için başvuru sürecini başlatıp sonucu görmekten başka bir yol yok
oturan boga abi sımdı dogru dıyonda ozaman da işi bırakmam gerekecek ve bırde olumsuz olursa?kalem dedigi gibi yapmam gerekmezmı? malul tespıtı yaptır demıstı bana sence ben sımdı malul için rapor alsamda aynı nasıl yapmam gerekır bana yardımcı olurmusunuz...
1- Malulen emeklilik için başvurmak (işten ayrılmanız şart). 2- Maluliyetinizin tespiti için başvurmak (işten ayrılmanıza gerek yok). Maluliyetiniz sgk tarafından onanınca, o zaman malulen emeklilik için işten ayrılıp başvuru yapabiliyorsunuz.
kalem kelebek oturan boga denedım ama malulen emeklilik için sgk bilgi edinme 2007den 2017 de doluyor dedı ve 927 gununuz var dıye imeil attı bugun 10yıl 1800 gun sartmıs ve burada askerlık yaptıysam ınermıs ama askerlık yapmadım. ve bırde ne olur ne olmaz dıye ankarada arkadas gıtmıs aynı sölemıs onlarda aynısını ıletmıs arkadas dedıgıne gore 2007 den 10yıl tamamlasın demıs ozaman basvursun demıs. ben kalem dedıgı gıbı yapacam malul ıcın tespiti isteyecem olursa . teşekkürler bakalım ne cıkacak oturan boga
Mrb sayin oturan boga ben 2008 de raporum %40colyak hiponadizim hiponad lh hormon eksiklik simdi calisiyom vergi muhafim opsif kompolsif bozukluk depresyon var ama muhane devvam ediyor astim bronjitte ayni simdi calisma guclugu cekiyom onceden malul kapsaminda 1den fazla hastaluk yoktu sim malul olmam icin ne yapapilirim ne gerekir
yapmanı gereken 10 yıl 1800 primi tamamla yıp malüllük tespiti için hastaneye sevk almanız ayrıca malüllük tespiti için işten cıkmanıza gerek yok eger iş gücü kaybı 60 olarak onaylanırsa kurum size çıkışınızı alın gelindiye kagıt verir ben calışırken baş vurdum rapor olumlu cıkınca kurum emeklilik işlemleri için çıkışınızı alın gelindedi yani istifa edip kuruma başvurmanıza gerek yok karar olumlu çıkarsa çıkış verir siniz yapmanız gereken prim ve yılı tamamlayıp kuruma malüliyet tespiti için hastaneye sevk almanız
Allakasi malul aylik degisti resmi gazetede metapolizma bez hastaliklar varbenimki colyak metapolizma simdi opsif kompolsif bozukluk tedavi ediliyor 8ay oldu ilacla ozaman malul de gecmiyordu simdi geciyor dedim doktora taniyi rapora eklefeyim doktor az oran verirler dedi ne yapmaliyim isyerinde stres oluyor depresyon var pisikolosi de gozukuyom ankarada 2001yilinda yattim oradaki doktor soledi pisikologa gozuk yardimci olurmusunuz ilacla olmuyor.
yap manız gereken yukarda belirtigim gibi pirim ve yılı tamamlamak ve sevk almak ve kullandıgınız ilç raporları ve epikri gibi hastalıgınızı daha net tanımlıyacak belgelerle gitmeniz ve gerekli polikliniklere muayene olmanız yararınıza olur burdan kesin emekli eder diye bir netice veya başka birtavsiyede bulunamayız allah hakınız da hayırlısını versin
Cirkin kedi calisiyorsan hastaligin maniyse calismana ve isten onceyse olmaz ama isegisinde meydana geldiyse malul sayilacak hastaliklar var. Resmi gazetede yayinlandi 01.09.2013 genelge
yeni yasaya göre ilk işe girdiğinde %60 oranının altında raporun varsa malulen emeklilik için başvuru yaptığında % 60 oranında rapor alabilirsen malulen emekli olabilirsin.
malulluk tespitı için başvuru yaptım . gelişen olayları burda sizinle paylaşacağim.
attık kuyuya bır taş bakalım ne çıkacak bahtımıza
işe giriş %45 giderek oran arttığı için 2002 %45 2007 %63 2011 %74 olarak geşişti . başvuru yapmadan önce eşim sgk ile görüştü . olma şansı var demişler .. şuan devlet hastanesine rapor tespiti için sevk ettiler.. haftaya heyete giricem..
haydı hayırlısı