Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

abi şimdi ben çalışmaya başladıktan sonra yani 2008 öncesi (2005)te rahatsızlık 2006 da çıktı o zaman ben %40 raporla 6480 güne mi tabi olacam ?:(:((((((

walla bülent abi bende seviniyodum 4400 le 11 senede emekli olurum diye :S 17 yıl yatmış olsa benim emeklilik hayal yani

@OturanBoğa abi

[FONT=sans-serif]yani abi bu belgeyi aldıktan sonra geçerli o zaman

[/FONT]
kusura bakma başını ağrıttım biraz ama bütün hayallerim suya düştü.:(

bipohakan

Ne zaman emekli olabileceğinin hesabı için şu bilgiler gerekli:

Doğum tarihi?
İlk sigorta priminin yattığı tarih?
Bugüne dek hangi tarihler arasında, hangi statüde, kaç gün prim yatırıldı?
Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edildi mi?

@OturanBoğa bülent abi vergi indirimi falan yok .sıkıntı orda zaten yeni alacam engelli belgesini o yüzden sormuştum ...

@OturanBoğa abi benim doğum tarihi:1987
ilk prim günüm :2005
şu ana kadar yatan prim :600 gün falan (yarım yamalak) rahatsızlıktan dolayı

vergi indirimim yok yeni alacam inşallah. işçi statüsünde yatan primlerim

(kafamdaki soru ;dün gönderdiğin belgede ''çalışma hayatına girip sonradan engelli olanların 6480 gün ile emekli edildiği yazıyodu'' walla şok geçirdim )

yani ben bipolarım nasıl 17 yıll daha çalışıp emekli olacağım anlıyamadım :S dışardan yatırayım isteğe bağlı diye düşünmüştüm .içim karardı bülent abi...

bipohakan

ssk'lı çalışan statüsünde prim yatırmaya devam edersen, raporuna karşılık defterdarlıktan elde edeceğin sakatlık indirim derecesine göre şu tabloya tabi olacaksın:

2008_oncesi.PNG

Eğer dışardan isteğe bağlı yatırırsan ve 4b statüsünde emekli olacaksan, o zaman şuna tabisin:

bagkur.PNG

Üst Alt