Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporla vergi indirimi ve emeklilik şartları hakkında?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
1 hafta once aldıgım raporum % 40 emeklılıgım ıcın bı 8 yıl var ama ogrenmek ıstedıgım suan aldıgım raporla vergı ındırmıne basvursam gecerlı olurmu yınede benden yenı rapor ısterler mı bıde emeklılık hakkım dolmadan basvurabılıyormuyuz hani hersey hazır olup gununu prımını doldurgunda onceden alınan vergı ındrımı ıle erken emeklılık olurmu gıbı

peki vergi indirimine hak kazandıgımda ucretımden 31 tl gıbı komık bır rakam degısme oluyor benım amacım vergı ındırımınden cok erken emeklılık yanı vergı ındırımım sureklı olarak emeklılık gunum doldugunda yıne de deftarlıga gıdıp raporumu ankaraaya mı gonderılmesı gerekıyor yanı erken emeklılık ıcın yenıden mı aynı surece gırmem gerekıyor

fasfor

4a (ssk)'dan prim gününüzü doldurup erken emekli olmak istiyorsanız, bu durumda vergi indirimini bir kez sürekli olarak almanız yeterli olur. Yani emeklilik gününüz geldiğinde tekrar sizden rapor istenmez ve yeni bir süreçten geçmezsiniz. Bugünün şartlarında uygulama bu şekilde.

KKELEBEKK
degerlı bılgılerınız ıcın cok tesekkur ederım

suan calısmıyorum bı yerde engellı statusunde ıse baslamayı dusunuyorum ıse gırdıkden 2 3 ay sonra bu basvuruyu yapmayı dusunuyorum bunun netıcesınde sureklı vergı ındırımı kazandıgım taktırde emeklılık gunune kadar hıc bısey yapmam gerekmıyor anladım kadarı ıle pekı su geldı aklıma bu rapor oranım ben ıse gırıp basvurdukdan sonra oran dusurulurse benım ıs yerınde kı statumde bı degısıklık yada ısten cıkarılmam soz konusu olabılr mı __?_

fasfor

İşe girmeden zaten başvuru yapmanız mümkün değil. Girdikten sonra da dilediğiniz süreçte vergi indirimi için başvuru yapabilirsiniz.

İşverenle alakalı bir durum, aslında bir değişikliğin söz konusu olmaması gerekiyor, ancak bu konuda mobbing uygulayanlar da oluyor maalesef. Bu konuda çok da bilgim yok diyebilirim. Ama bu konuda deneyimi olanlar varsa size yardımcı olacaklardır mutlaka.

26.12.2009 ssk girişim var yardım edin

merhaba

26.12.2009 ssk girişim var

bırıken gun 4160 gun ssk da

benım vergi indirimi almam gerekıyormu

yanı raporumu vergi dairesine verıp ankaraya gonderılıp onaylanması gerekıyor mu yoksa ben dırek vergi indirimi almıs oluyorum

engellı statusunde calısıyorum

mehmet-41

yani vergi indirimi yazısı alma yada calıstıgım yerin raporumu ankaraya gondermesı gıbı bı durum soz konusu degıl dımı emeklı olmak ıstedıgımde dıger sartları yerıne getırdıgımde dırek olabılıyorum

ben tam anlamadım.yani yeni sigortalı olan vergi indirimi için şimdi başvuramayacaklarmı.yada vergi indirimi şimdi başvuran emekliliği geldiği zaman tekrarmı başvuracak

2008 den sonra kı sigortalılar otomatik vergi indirimi alıyolar % 40 rapor aldıklarında 2008 yılı oncesı sıgortalı olanlar emeklı olmak ıstedıklerınde vergi indirimi yazısı almak zorundalar dıye bılıyorum ama karısık ya

emeklilik şartları oluştuğu zaman sgk ya engelli emekliliği için başvuracaksınız sgk hastaneye sevk edip hastane sonucu sgk ya bildirir olumlu ise emelilik gerçekleşir

Mehmet bey benim uzu süredir araştırıp öğrenmeye çalıştığım bir konu bu sgk damı bizden tekrar rapor isteyecek engelli olupta emekli olmak nekadar zormuş ömrümüz hastaneden rapor almakla geçecek anlaşılan

mehmet-41

2008 sonrası sıgorta gırısı olanlar damı sgk ya basvurduklarında hastahane ye gıtmek zorundalar vergi indiirimi yazısı 2008 oncesını baglıyordu hanı :S

2008 sonrası ilkdefa sgklı olanlar emekli olurken sgk dan sevk olcak 2008 öncesi vergi indirimi var ise ve vergi indirimi süresiz ise o belgeye istanaden emekli olurlar

mehmet-41

sgk dan sevk olacaklar derken hastahane ye rapor ıcın mı 2017 de aldıgım rapor sureklı

işin içinde emeklilik varsa sgk her zor durumu kullanır illa benim sevkim ile rapor olacak diyebilir zaten bu rapor size verilmiyor sgk ya gidiyor

vergi muhafiyeti

benım aldıgım rapor 10 ekım 2017 bugun defterdarlıga gıdıcem vergı ındırımı ıcın basvurucam

teshıs 4.3 dekı ne yakın geldı soyle yazıyor

sag ust ekstremıte bracıal plaksus paralızısı sag ekstremıteyı kullanabılıyor kendı oz bakım aktıvıtelerınde zorlanıyor

agır engellı hayır demıs sureklı onaylı calıstırılamayacagı ıs alanları agır ve ayakta durmayı gerektıren ısler

oran % 40

karar ekpss maas engellı kımlık kartı ve vergı muafıyetı yararlanır yazmıs

oturan boga lutfen cevap verın sıgorta gırısım 2009 vergı ındırmı yazısı almam gerekmıyor dıye bılıyorum emeklılıkde ama yınede vergı ındırmı alırsam raporum daha da netlesıcek dıye dusunuyorum daha sonra kanun degısırse falan dıye sızce rıske atmalımıyım lütfen yardımcı olun cok kararsızım

nOqW4R.png

sag üst ekstremite dedıgı ıcın mı domınant kol oluyor

OturanBoğa

31 10 1989 dogum tarih

ilk sıgorda gırısı staj 2006 ama prım yatmaya basladıgın gun 26 12 2009

bu zamana kadar notmal statude full tıme ve part tıme calıstım 1799 gunum sgk var

suan bı bankada calısıyorum 3 ay oldu

vergı ındırmı yazım raporu yenı yolladım hayırlısı ıle beklıyorum

rapor oranı % 40 rapor alıs tarıhım 23 10 2017

lutfen yardımcı olun kac yılında emeklı olucam ne sartlarım var

fasfor

(26.12.2009 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4200 gün primle emekli olabileceksin. Emeklilik zamanı geldiğinde (26.12.2027 ve sonrası) sevkle gideceğin hastaneden verilen rapordaki oran belirleyici olacak.

2008_sonrasi.PNG

her halukarda benden rapor ıstenılecek dımı 2017 de aldım raporu vergı ındırmı alsam dahı ıstıycekler rapor :S

@OturanBoğa

suna bı acıklık getırebılırmıyız 2008 den sonra sıgorta gırısı olanlar ıcın vergı ındırmı yazısı sart mı degılmı sart degılse sadece yenı rapor alıp % 40 mı bulmak gerekıyor

fasfor

İlk sigortalılığı 1 ekim 2008'sden sonra olanlar ile emekliliği 4b-4c statüsünde olacak kişilerde emeklilik için vergi indirim şartı aranmaz. Bu kişiler emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile yeni rapor aldıklarında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanırlar.

İşyeri senin işten çıkman için elinden gelen mücadeleyi veriyor.

Bakın arkadaşlar ben 11.07.2018 de 700 şekerle hastaneye (Ordu Devlet Hastanesi ne )yattım 15 gün tedavi gördüm sağ böbrekte mr (emar ilaçlı)sonucu büyüme görüldü, bu sebeple istanbula sevk oldum.03.08.2018.İstanbul Bakırköy Sadi Konuk araştırma hastanesinde böbrekte büyüyen parçayı robotik ameliyatla aldılar.Aynı hastanede heyete girdim.Heyete girmek için işyerinden çalıştığıma dair yazı aldım vergi indiriminden faydalanmak için aldığımı söyledim işyerine verdiler yazı ile Gayrettepe büyük mükellefler vergi dairesine gittim orda işlemleri başlattım beni Bakırköy Sadi Konuk araştırma hastanesine heyete sevk ettiler.28.09.2018
Heyette 12 doktora girdim %50 derece baltazar sisteminden düşen ise %42 rapor verdiler.bu rapor ptt aracılığı ile Gayrettepe büyük mükellefler vergi dairesine, oradan Ankara yüksek sağlık kuruluna gitti.Sonuç benim işyerime anakaradan onaylanmış hali ile geldi.Vergi dairesi başkanlığı onaylı vergi indirimi muafiyeti yazısı ve raporun aslı onaylı .17.12.2018 yaklaşık 4 ay sürdü işlemler,şimdi bu evraklarım internette vergi dairesi sayfasında ve sigorta dairesi genel müdürlüğü başkanlığında gözüküyor ve emeklilik işlemleri için müracaat ettim yazışmaları 1 ay sürecek bana onay ve maaşımı belirten yazı geldikten sonra emekliyim.
Allah hepinize sağlıklı günler nasip etsin inşaallah kolay gelsin.Anlayamadığınız yer varsa sormak isteyen beni arayabilir.
Tel :0541 382 50 71...

Merhabalar tüm arkadaşlara...
Tüm herhangi sebepten ötürü rahatsızlık geçiren engelli kardeşlerime...
Yukarıdaki yazdığım herşey kelimesi kelimesine doğrudur buraya yazdığım telefondan da bana birçok kişi ulaşmış durumda arayan herkese yardımcı oluyorum.
Ben evraklarımı sigortaya verdim işyerinden çıkışımı aldım tazminatımıda aldım ve bir süren sigorta yazışması sonucunda emekli oldum.
Vergi indirimi üzerinden emeklilik,malulen emeklilik,yaşlılık aylığı, normal yaşı bekleyerek emeklilik hepsi aynı kanunun aynı maddesinden emeklilik işlemlerine tabi tutuluyor.
Aradaki tek fark vergi indirimi üzerinden emeklilik yapan kişi daha sonra gerek kamu kurumu gerekse özel sektöründe çalışmaya devam edip hem emekli maaaşını alıyor hem de çalışacağı işyerindeki maaşını almaya hak kazanıyor.
Lâkin raporu %60 ve üzeri olan arkadaşlar malûl en emekli olacakları için başka hiçbir yerde resmi olarak çalışmaya hakları olmuyor; gayri resmi çalışabilirler.
Maaşa gelince bana bağlanan
maaş: 1101.10 TL +ek ödeme 95 TL= 1200 TL
Maaşı etkileyen tek faktör 2000/ senesi öncesi sigortalı olmak ve 2000 senesi öncesinden yatan prim gün sayısı maaşı etkiliyor yani ne kadar çoksa maaş yüksek oluyor az ise maaş da az oluyor.
Benim en son çalıştığım işyerindeki maaşım ödenen primim yüksek olmasına rağmen şu an aldığım emekli maaşını hiç etkilemedi.
Tel: 0541 382 50 71
Hakan AKSOY

emeklılık ıcın ne zaman hak kazanırım

evet arkadaslar

sigorta tarihim 24 12 2009

4 a odenılen prım 2200

ozel sıgorta dan odenılen 660 gun ( 4c olarak hesaplanıoyr galıba banka da calısıyorum bankanını yaptırdıgı ozel sıgor ta )

% 45 vergı ındırırmım var onayları

ne zaman emeklılık hakkımı hangı sartlarda kazanırım

fasfor
Emeklilik zamanı konusundaki sorunuzu yukarıda daha önce OturanBoğa detaylı olarak cevaplamış. Bunun başka bir cevabı yok.
Ayrıca özel banka sandığı sizin belirtmişsiniz gibi 4C değil 4A statüsündedir.

Ufukalp

4A olarak gorunuyorsa e devlet uzerındern neden goremıyorum pekı dogru verırmsınıız

fasfor
Özel banka sandığına ödenen primler emeklilik mevzuatı yönünden 4A gibi işlem görür, 4A statüsünün emeklilik şartlarına tabidir. Özel sandık primleri SGK hizmet dökümünde görünmüyor.
"Doğru verir misiniz" derken ne demek istediğinizi anlamadım. Verdiğim bilginin yanlış olduğunu düşünüyorsanız o da sizin tasarrufunuz bir şey diyemem.

Hizmet birleştirme

Çalıştığım bankadan her an çıkarılabilirim bu yüzden sormak istedigim1300 gün olan sigorta primini bankadan çıktığım için e devlette goruntulenebilmesi için ne yapmam gerekiyor

Birde tam olarak kaç senesinde emekli olabilirim

Tescil tarihi 2007 lise de staj için prim yatmış görünüyor e devlette ama geçerlimi bilmiyorum

İlk sigortalı işe giriş 26.12.2009

4a hizmet gün 1800 gün

Banka 1300 gün hizmet gün

Rapor oranı %40

Vergi indirimi süresiz %45 ile onaylandı

Kac yılında neye tabi olarak emekli olurum

fasfor

Merhaba,sizin sorularınızdan birine yanıt vererek sizi bu konudan azat etme şansını kullanmak istiyorum.

506 sayılı mülga kanunun geçici 20. maddesi ile kurulan bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar veya bunların teşkil ettikleri birlikler personeli için kurulmuş bulunan sandıklarına tabii olarak çalışıp 1.300 gün prim elde ettiğinizi beyan etmişsiniz.
Ufukalp Ufuk Bey'in de belirtiği üzere özel banka emekli sandıklarında(506 sayılı mülga kanunun geçici 20. maddesi) geçen süresiniz 4A-İşçi statüsünde değerlendirilmektedir.Ancak e-devlet sistemi üzerinden gözükmemektedir.

E-devlet üzerinde özel banka emekli sandıklarının gözükmemesinin nedeni SGK kurumlarından bağımsız ancak çalışma şekli yönünden aynı olmaları nedeni ile ayrı bir kayıt ve işlem birimlerine sahip olmalarıdır.

Bu nedenle beyan ettiğiniz ve 1.300 gün prim ödemesi olduğunu belirtiğiniz özel banka emekli sandığı ile telefon ile iletişime geçmeniz ve kendilerinden sistemlerinde bulunan prim günlerinizin e-devlet sistemine aktarılarak gözükmesini talep ettiğinizi sözlü veya isterlerse yazılı(dilekçe) yöntemiyle başvuru yapınız.

Bu başvurunuzun sonucu 2 iş günü içinde karşılanarak e-devlet sisteminde 4A-İşçi statüsü altında prim günlerini görmeye başlayacaksınız.

Diğer taraftan bunun dışındaki sorularınıza OturanBoğa Bület Bey'in yardımcı olmasını rica ederiz.

Kendisine şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılar.

Üst Alt