Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporu olan ablam adına ÖTV indirimli araç alırsak ben kullanabilir miyim?

farukt

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
mrb benim sorum şu olacak benim % 40 oranında ms hastalıgımdan ötürü raporum var fakat cok şükür fiziksel kısıtlamam yok b sınıfı ehliyetim var , h sınıfıfı ehliyetim yok ablamın h sınıfı ehliyeti ve % 40 ortepetik özürü bulunmakda , ablamın adına ötvden muaf otomotik vites araç almayı düşünüyorum bu alacagım aracı kendimde sorunsuz kullanabilirmiyim .

Başkasının adına kayıtlı ötv'den muaf olarak alınan arabayı siz kullanmazsınız, o kişi ablanız,babanız,eşiniz olsa dahi.

e hani yasa cıkmışdı 3 derece yakınlarıda kullanabiliyordu ben kardeşiyim ben kullanamıyorsam kim kullacak ayrıca bende özürlüyüm

Bu konuda yeni bir gelişme;
21 Haziran 2011 tarihli İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile "Otomatik vitese sahip araç, araç sahibi ile 3. dereceye kadar yakınları tarafından kullanılabilecek"...

Ablanıza alınacak araç özel tertibatlı olursa kullanamazsınız, otomatik vitesliyse kullanabilirsiniz...

Aşağıdaki linkin ilk mesajını okuyunuz;
http://www.engelliler.biz/forum/oze...vsiz-aldigi-araci-herkes-kullanabilirmis.html

verdiginiz bilgiler için cok teşekür ederim ablamın h ehliyetinde elde kumandalı ibaresi mevcut yani otomatik vites kullanabilir yazmıyor ,biz genede ona otomatik vites araç alabilirmiyiz ayrıca (cocuk felci) sag ayagından özürlü ablam, rapor sag ayak %40 özürlü bu şekilde cvp lar için şimdiden tşk

farukt;

alamazsınız ve aldığınız araç için mutlaka özel tertibat yaptırması lazım ablanız. özel tertibat olduğu içinde ablanızdan başka kimse kullanamaz.
ablanızın raporunda "otomatik vitesli araç kullanır " ibaresi olsaydı kullanabilirdiniz.
yinede bu rapora göre kaçak olarak kullanabilirsiniz
ammma yakalanırsanız hem ablanız hemde sizin için sonucu kötü olur.
size kalmış gerisi

Üst Alt