Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporu olan bir engelli erken emekli olabilir mi?

***Neri***

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar
Bir duyum aldım ama doru olup olmadığı konusunda bi bilgim yok bana yardımcı olabilir misiniz? %40 raporlu olan bi kişi malulen emeklilikten muaf oluyor mu? Malulen emeklilik için raporunun %60 mı olması mı gerekiyor?

Şimdiden tşkler

neriman hanım nasıl ıse gırdıgınızde sıze gelmıstı.sız malıyeye basvuracaksınız.malıye sevkı ıle tam tesekullu bır hastaneden rapor alacaksınız.bu rapor ankaraya malıye merkez saplık kurulundan onaylanıp gelecek sızde bu evrelerı yaptınız mı acaba.

neriman hanım erken emekli olabilmeniz için arkadaşlarında dediği gibi defterdarlğa muracaat ve bunun sonucunda gelen %40 ve üstü oranlar ile vergi diliminden yararlanıyor olmanız lazım.

Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin her ne olursa olsun defterdarlıktan elinize geçen vergi indiriminden yarrarlanabilirsiniz kağıdı sizin normal emekliliğe hak kazanmanız anlamı tasıyor.prim gününüz doluysa atıyorum 3600 iş günü yaşı bekliyorsanız (erken emekli için 2 kademeyi örnek vereyim 16yıl 4 ay) ister işten çıkartılın ister yeni işyerinizde normal çalışın 16yıl sonunda defterdarlık arşivinden isminize yazılı olan raporu isteyip emekli olabilirsiniz.dediğim gibi defterdarlıkkltan o ilk oranı almanız gerekiyor.yorum katmak isteyen arkadaşlar varsa katabilir ben böyle biliyorum ve konu benide ilgilendiriyor yanlış bilkgi varsada bilmerk isterim

Üst Alt