Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%40 raporu olan şeker hastası ÖTV'siz araç alabilir mi?
Merhaba, bir yakınım için bir araştırma yapıyorum ve bilgi almak istiyorum. yakınımın diyabetten dolayı %40 özürlü raporu var rapor süresiz yani ömür boyu ve b sınıfı ehliyeti de var acaba, indirimli ötv siz araç alabilir mi
ÖTV muafiyetinden faydalanmak için rapor oranının hiç bir önemi yoktur.Raporda ................tertibatlı aracı kullanması yazması yeterlidir.90% ve üzeri raporu olur ise yakının kullanması için araba alabilir.Yakınız ÖTV muafiyetinden faydalanarak araba alamaz çünkü bedensel engeli ve 90% raporu yok.
Bu konuyu aktif tutmamız lazım. Tip 1 diyabet hastası olup %40 ve üstü rapor alıp, engelli aracı alabilen var mı ? Eğer ki tertibat şart ise bu konuda şeker hastaları için bir çok tertibat yapılmalı zaten. Kafadan zaten manuel araç kullanmamız şekerin ani düşmesi dolayısı ile tehlikeli.
Abi TIR kullanıyorsan ve kurula arabayla gidiyorsan sana niye versinler. Gidebiliyorsun işte ne güzel Şaka bir yana sonuçta şeker hastalarıda eli ayağı tutuyor normal araba kullanabilirler ancak anlatmak istediğim o değil. Bazı haklardan faydalanabilmek için illa ayağımızı kopartıp atmamız gerekmiyor. Yani belli standartlar olmalı herkese belli oranda haklar tanınmalı.
sadece şeker hastalığından değilde şekerle beraber diğer hastalıklarının toplamı 90 üzeri olanlar vardır mutlaka sadece şekerden bu kadar oran alınması mümkün değil şuanki mevcut yasada ortopedik rahatsızlık harici olan engellilerin ötv den muaf olabilmesi için 90 ve üzeri rapor almaları gerekir aksi taktirde bu haktan faydalanamazlaryani sanmam boşuna arama derim nitekim verilen en yüksek oran 40 diye biliyorum
tartibat derken neyi kastediyorsunuz..
tartibat vucud fonksiyonlarından birinin eksikliğinde, araçla ilgili bir aparatın kullanılmasına kolaylık sağlayan şey,,
seker düstüğün de yada çıktığında ne gibi bir aparat, sekerinizi düsürecek yada çıkartacak dengeye getircek.. varmı böyle bir aparat..şeker için hangi yada nasıl bir tertibat konulabilir.. görüşlerini ilgili mercilere iletelim arkadaşım..
Öncelikle cevap için teşekkürler. Şimdi açıkçası kafamda bir iki tane düşünce var onları gene konuşabiliriz. Ama o görüşlerim dışında basit bir mantıkla şu var: E-5'te gidiyorum bir anda şekerim düştü dörtlüleri yaktım ve sağa çekeceğim. Böyle bir durumda arkamda, sağda, solda ilerleyen araçlar engelli plakamı gördüklerinde daha dikkatli olacaklar yavaşlayıp belki de yardım için duracaklar. Bu dediğim gibi sadece düz bir mantık bunun dışında araçta düşündüğüm değişebilecek 1-2 tertibat var. Ama şu örnek anlatım bile aslında şeker vb. kronik hasta olan bireylerin akan trafikte engeli olduklarını göstermeleri hem kendileri hem de diğer sürücüler için büyük önem arz ettiğini gösteriyor.
Konu aslında ÖTV amacı ile açılmış ancak sağlamış olacağı maddi avantajın yanında sağlık açısından da engel sembolü - levhası önemli. Şimdi bana lütfen arka cama 'arabada hasta var' yazısı yaz o zaman gibi şeyler söylemeyin tabi
Fikir alışverişi ile ilerlersek çok sevinirim. Herkes fikrini söylerse bir çok gelişmeye ön ayak olabiliriz.
Kalp krizi beyin kanamasi gecirme riskide var tansiyonu da duse bilir insanin nasil olacak simdi
We haberin varmi bilmiyorum birkac engelli arkdasin dilekcesi ile artik engelli isareti plakadak kakdi istege bagli oldu ha 140 sekerde cok riskli degil inann
Ali bey o şekilde düşünürsek saniyelik kimsenin garantisi yok. Ancak teşhisi koyulmuş bir hasta her zaman sağlıklı bir insana göre daha risklidir bunu hepimiz kabul ediyoruz. Sürekli 16-17 lerde gezen bir tansiyon beyin kanaması riskini arttırır. Şimdi ben şeker hastası iken siz değilseniz benim şekerimin düşme olasılığı çok daha yüksektir.
Haberim yoktu. Aslında kaldırılmaması gerekiyor çünkü orada amaç trafikte insanlar sizin engelli olduğunuzu bilmeliler diye düşünüyorum. 140 şeker nereden çıktı. Ben 600 - 20 gibi tavan-taban şekerden bahsediyorum. Ki yaşayanlar bilir özellikle düşüş anında beyin falan kendinden geçiyor.
Tekrar hatırlatmam da fayda var fikir alışverişimiz çok önemli. Ve burada amaç 'aga %xx ötvden muaf çakıyım arabayı ohhh miss' kafası değil varsa yapılacak bir düzenleme, iletilecek bir mesaj onu ortaya çıkartmak ve ötv sini çatır çatır yatırarak alacağımız aracımızın bizim için daha güvenilir olmasını sağlamak.
Merhaba; arkadaşlar % 40 tip bir diyabetten dolayı raporum var tertibatsız veya otomatik vitesli araç alabilir diye vergi indirimli araç alabilir miyim
Malesef bu konuda yeni düzenleme yok ve olması da pek mümkün değil gibi.
Ortopedi dışındaki engel gruplarında ötv muafiyeti için oranın %90 ve üzeri olması şarttır.