Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum, 2000 sigorta başlangıcım var. Ne zaman emekli olabilirim?

bahar34

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben yüzde 40 özürlü olarak 04 09 2000 yılında işe girdim
paraparaziyim
1700 günüm var
ne zaman emekli olabilirim

ne zaman emekli olurum

ben 1975 doğumluyum
yüzde 48 vergi indirimim var

emeklilik 4 kademe olmuş orada işe başlamadan önce özrü olanlar 15 yıl 3600 günle emekli olabilir yazıyor ne kadar doğru bana net bir cevap verebilirseniz memnun olurum

vergi indirimi

arkadaşlar ben 3 derece vergi indirimi hakkı aldım sorum şu ben 2019 da emekli olurken tekrar vergi indirimi istenecekmi benden

Hayır Bahar, emekli olurken yeni rapor istenmeyecek. Daha doprusu, eğer 4a (eski adıyla ssk) statüsünde emekli olursan istenmeyecek, ama 4b (eski adıyla bağkur; ki isteğe bağlı prim ödeyenler de bağkurlu sayılıyor artık) statüsünde emekli olursan, o zaman emeklilik zamanın geldiğinde kurum tarafından sevk sonucu yeni rapor alman şart olacak.

Not: Emeklilik zamanı geldiğinde son 2520 gün primin çoğu hangi statüdeyse, o statüde emekli olunur.

1800 günden emekli olursam ne kadar maaş alırım?

ben 2000 de yüzde kırkla işe başladım şu an bende şizofreni oluştu ben onuda ekletip 1800 günden emekli mi olsam yıksa 2019 u bekleyip normal mi emekli olsam kararsızım ne maaş alırım iki koşulda onu merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim

nasıl emekli olurum

ben 2000 yılında yüzde 40 oranla işe girdim 2500 günüm var halen çalışıyor gözükmekteyim.yüzde 48 vergi indirimim var. ortopedik özürlü oranıyla işe girdim.ama şuan çalışacak durumda değilim .çünkü bacaklarımdaki rahatsızlığım arttı.yani tekrar rapor alsam yükseleceğine inanıyorum. aynı zaman da psikolojik sorunlarım yüzünde şu an çalışamıyorum ilaçlar kullanıyorum ve çok ağırlar.bunun için çalışma gücüm yok.günde 9 tane ilaç içiyorum hepsi depresyon bipolor bozukluk ilaçları. nereden nasıl bir rapor alıpta emekliliğe başvurabilirim.bana yardımcı olurmusunuz. teşekkürler........

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Eğer bu durumda olduğunuzu düşünüyorsanız, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız gerek. Sizi hastaneye sevk ederler...

Üst Alt