Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum, 2050 sgk günüm var. Ne zaman emekli olurum?

hocaoglu21

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
%40 raporum var 2050 sgk günüm doldu ne Zaman emekli olabilirim.

hocaoglu21

vergi indiriminiz var mı ve hangi tarihte ssklı oldunuz bunları bilmeden yardımcı olamayız

hocaoglu21

Maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı yoksa, malulen emekli olunamaz.

Erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki bilgiler önemli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

D.t 10.09.1976
Ilk sgk yılı 2004
Toplam gün sayisi 2309
Vergi indirimin var. Rapor sürekli yüzde 40 sonradan 20 toplam yüzde 60

hocaoglu21
Rapor yüzde 40, sonradan 20, toplam yüzde 60, bunu anlamadım ben..???

hocaoglu21

40 + 20 = %52 yapar. Bu 3. derece sakatlık indirimi demek

gün/ay/2004 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekliliği hak edeceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Malulen Emeklilik hk

Malulen emekli olabilmek için sgk ya başvurdum beni Diyarbakir Gazi Yaşargil Araştırma hastanesine sevk ettiler hastanede kurula girdim. Raporum hastane tarafından sgk ya gönderilmiş. sgk raporu inceletmek üzere Malatyaya hastaneye göndermiş. Süreç nedir?

hocaoglu21

Yukarıda da yazdığım gibi, malulen emekli olamayacaksınız. Malulen emekli olabilmek için rapordaki oran önemli değil zira. Önemli olan maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olup olmadığınız.

tek tarafli ortopedik hastaliklarda var gönderdiğiniz yönetmelikte tek tarafli ambulasyon vb

devlet hastanesi raporundan sonra. sgk bölge kurulu beni bir universite hastanesine degerlendirilmek uzere sevk etti.

Üst Alt