Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum, 4 senelik ödenmiş primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

isots1978

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
bağkurdan 1998-2003 arası 4 sene 9 ay 16 gün ödenmiş primim var.o zamanlar bağkurda engelliler için emeklilik durumu yoktu.

ssk da ise 2003 eylülden beri yüzde 40 engelli olarak vergi indirimine tabi bir şekilde çalışıyorum.

18 sene dolunca emekli olabiliyorum diye biliyorum.1998 den sonra sayarsak 2016 da emekliyim.

bu konuda gerçekten bilgi sahibi olan bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi?

2016 da mı daha mı erken yoksa daha mı geç emekli olabilirim.

teşekkürler...

Siz 18 yıl 4080 gün ile emekli olabilirsiniz, bu da 2016 yılı olur

teşekkürler doğan bey şurda kaldı 4 sene.inşallah 2016 ocağında emeklilik başvurumu yaparım.:cool:

İlk sigortalı olduğunuz tarihte 18 yaşını tamamlamış ve TAM primle sigortalı olmuş iseniz, emekliliğiniz gün/ay/1998 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle gerçekleşecek.

Merhaba,acil bir sorum var,bilgili bir arkadaş cevap verirse mutlu olurum.
1998 bağ-kur girişim var,2003 çıkış,borç yok.
2003 eylül ayından beri ssk lı olarak çalışıyorum. vergi indirim belgem ile (yüzde 40) çalışıyorum. Engellilik sürekli;
4080 gün prim ise zaten doldu, 18 yıl ise 27.06.2016 da dolmuş olacak.
Sorum şu, 27 haziran günü gelmeden haziran başında emeklilik başvurusu yapılabilir mi?
Veya en azından iş yerim emekli olur belgesi getirmen gerekir dedi, emekli olur belgesi alabilir miyim,
Boşuna haziran ayını kaçırmak istemiyorum, ay sonuna göre zamanım olduğu için haziran başında izin günlerimde halletmek istiyorum,
Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için...

isots1978

Tam gün dolmadan işlemlere başlayamazsınız maalesef.

Ama kolay bir işlemdir. 28'inde SGK'ya gidip emeklilik başvurusu yapın (elinizde vergi indirimi hak etmiş olduğunuza dair belge olursa daha iyi olur), bir de emekli olur yazısı alıp işyerinize verin. Aynı gün tahsis numarası verecekledir.

Sıkıntı olmaz, evraklarınız tamam olarak başvurduğunuz gün işleminiz tamamlanır ayın 28 ya da 29 unda başvurun. Emekli olur kağıdını sonra bile verseler olur o kıdem tazminatınız için gerekecektir.
18 yılı doldurduğunuza göre girişiniz 1998.
08.09.1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar 15 yıl 3600 günü doldurmakları halinde kıdem tazminatına hak kazanırlar. Emekli olabilir belgesini inceleme sonrası ileri bir tarihte verebileceklerini söyleseler bile 15 yıl 3600 gün kuralına uygunsunuz 5 dakikada tazminat yazısını çıkarıp verirler.
OturanBoğa
Hemen verirler dediğiniz tahsis değil de tahsis talep numarası olmasın.

Ufukalp

hah, o işte abi! :) Onu alınca maaş için Haziran itibarı ile maaş başlar diye düşünüyorum?

OturanBoğa
Bülent Haziran değil, 1 Temmuz itibarıyla başlar maaş, 28 haziranda başvur diyoruz arkadaşa zaten :)
Birkaç saatte onlarca soruya cevap verince böyle hepsi birbirine karışıyor işte :)

Malulen emeklilik için %40engel oranı yeter li mi benim de %42 oranında raporum var ben de yararlanabilir miyim erken emeklilik hakkından

stelph
Malulen emeklilik ile erken emeklilik tamamen farklı uygulamalardır.
Siz ancak erken emekli olabilirsiniz.
Forumda emeklilik ve vergi indirimi konularına göz atınız aralarındaki ilişkiyi kavrarsınız.
Doğum tarihi, sigorta başlangıç tarihi, prim gün sayısı, hangi statüde çalıştığınız gibi bilgileri verirseniz net cevaplar alabilirsiniz.

Anladım teşekkür ederim bilgi için ben karıştırmışım Ufukalp

Üst Alt