Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum, 4600 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

osmancan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]geçirdiğim iş kazası nedeniyle aldığım %54 rapor ankaradan %40 olarak geldi... vergi indiriminden yaralanıyorum, iş yerine sgk dan müfettiş geleceği söylendi fakat 2009 10. ayda kaza meydana gelmişti geçen 7 ayın sadece 2 ayı çaılşmadım yani 5 aydır iş yerinde çalışmaya devam ediyorum ve bu 7 ay içerisinde müfettiş gelmedi... [/FONT]
[FONT=Verdana]ben 1996 dan bu zamana kadar aralıksız sigorlı olarak çalışmaktayım prim gün sayım 4600 d.tarihim 01.02.1974 [/FONT]

[FONT=Verdana]BENİM SİZLERE SORUM ŞU OLACAK "GEÇİRDİĞİM KAZADAN DOLAYI EMEKLİLİK DURUMU SORDUĞUMDA SGK ÇALIŞANLARINDAN ALDIĞIM BİLGİ 17 YILI DOLDURMAM GEREK OLDUĞU" ...[/FONT]
[FONT=Verdana] BU DURUMUN ÖNCEDEN 15 YIL OLDUĞUNU DUYMUŞTUM BEN ŞU ANKİ DURUMUMDA EMEKLİ OLABİLİR MİYİM... [/FONT]

[FONT=Verdana]bunun haricinde bir diğer sorum da şu olacak " iş kazasından dolayı verilecek olan maaş nasıl belirleniyor müfettişler iş yerine geldikten sonramı belli olacak müfettişler nisan ayı içerisinde geleçeklerini söylemişlertdi SGK dan müfettiş yetersizliğinden Mayıs ayı içerisinde geleceği söylendi dahada geçikme olabilir mi ?[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]SON SORUM İŞ KAZASINDAN DOLAYI BAĞLANACAK MAAŞ NE KADAR OLUR?[/FONT]
[FONT=Verdana] iş kazası sonucu SAĞ EL İŞARET PARMAK TAMAMEN KOPTU BAŞ PARMAK KULLANILAMIYOR (ÇOK KIRIKTAN DOLAYI VE İNCELMEDEN AMALİYAT SONRASI) DİĞER 3 PARMAYI SADECE 1 İ SERÇE PARMAK KULLANILABİLİYOR….[/FONT]

[FONT=Verdana]İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER [/FONT]

gün olarak dolmuş emeklisiniz ama ay olarak 7 ay 22 gün daha bekleyeceksiniz ayrıca erkek olarak baktım askerliğiniz vs de eklendiğinde süreniz geçmiş bile ilk sigorta olduğunuzdan bugune 15 yıl geçmiş olması lazım ve 3600 gün prim ödemeniz gerek ki sizin 14 yıl 4 ay geçmiş 15 yıla bişey kalmamış birde bunun üstüne askerlik gün sayınızı koyarsanız oda çalışma sürenizi geriye atar... emeklilik için gidip başvurabilirsiniz tam garanti olsun diyorsanız 7 ay sonra gidin gününüz tam hayırlı olsun...

Vergi ind. hakkı aldıgınıza göre ..
17 yıl 3920 güne tabisiniz
..../...../1996+17: .../..../2013 yılında emekli olabilrisiniz.

İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri bağlanması süreci Türkiye'de çok yavaş ilerliyor. Mutlaka işyerinizin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gidip konuyu yazılı olarak sorun (xxx tarihinde geçirmiş olduğum iş kazası nedeniyle sürekli işgöremezlik geliri almak için yapmış olduğum başvuru aradan geçen bir yılı aşkın süreye rağmen sonuçlanmadı. Bu sürecin hangi aşamada olduğuna ve ne zaman sonuçlanacağına dair tarafıma yazılı olarak cevap verilmesini arz ve talep ederim)
Unutmayın, sürekli iş göremezlik geliri iş kazası olduğu tarihten itibaren ödenecek...
İş kazası sonucu bağlanacak aylık sakatlık oranına ve çalışırken alınan aylık miktarına bağlı. İş kazası geçirdiğinizde 700 TL aylık görünüyorsa mesela, %50 işgücü kaybı ile, benim tahminim (inanın tamamen hislerimle söylüyorum) 450-500 TL olur.
Bu geliri çalışsanız da çalışmasanız da yaşamınız boyunca alırsınız, vefatınız halinde gelir geride kalan hak sahiplerine aktarılır ve yine çalışsanız da çalışmasanız da siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz bireyler yaşam boyu sağlık güvenceli olursunuz.
Yani, sürekli iş göremezlik geliri çok çok çok çok önemli bir kazanımdır. Aman ihmal etmeyin.

Emeklilik için İlker'in yazdığı doğrudur...

Emekli olduğunuzda emekli maaşınız ile sürekli iş göremezlik geliriğ arasında fazla olanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda almaya devam edersiniz...

bütün arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim (geçiktim ama :) )

Üst Alt