Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum ile işe başladım. Şimdi rapor oranım %60. Malulen emekli olabilir miyim?

mehmet abi

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar ilker ve bülent bey engelliler derneğinden bir arkadasım var çocuklukta alınmış yüzde 40 raporu var 1999 yılında ssk girişi ise 2004 yılı şu anda rahatsızlığı ilerlemiş durumda başkasının (bakımına muhtaç) raporunu yüzde 60 ın üstünde alırsa malulen emekli olabilirmi ? dava açarsa kazanabilirmi ?çünkü askere gidişte raporlu olduğu için o tarihte rahatsızlığı fazlaymış askerlik tarihi ise 2001 (muayenesi) yani ssk girişinden önce ssk araştırıp rahatsızlığı zaten yüksekmiş diyebilirmi diyor ? tşkrler allah razı olsun.saygılar.

benimde 2003 de aldıgım rapor vardı %50 bu oranla 2005 de ssk başaldım 2004 de de muane oldum ama oran yok raporda 2007 de otomobil için rapor aldım %80 şimdi pirim günüm 2000 oldu dilekçe verdim devlet hastanesine sevk ettiler ordan alındı rapor yeterli bulmadıar şimdi konya meram tıpa sevkl ettile orada gittim rapor sgk ya gelecek bakalım bu sefer ner dieyecekelr ama bu şekilde emekli olan abiler var onlarlka görüşüyorum kafana takma olursun diyorlar

inşallah olursun abicim mesajla buraya bildirirseniz sevinirim aynı durumda olan arkadalarım var benimde tşkrler .

çok tşkr ederim emekli olup olmadığınızı bildirirseniz sevinirim yine de net bilgisi olan arkadaslar cevaplarınızı bekliyorum allah razı olsun tşkrler.

Malulen emekli olmak için 1800 gün prim 10 yıl hizmet ve 60% oranında raporu olması gerekli kişinin arkadaşınız şartları tamamlıyor ise SGK ya malulen emekli talebinde bulunabilir.Kurum arkadaşınızı rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder süreç yaklaşık olarak rapor alındıktan sonra 2 ay gibi bir zaman da sonuçlanır.

sayın ilker bey arkadaşımın ssk girişinden önce yüzde 40 engelli raporu olmasına rağmen rahatsızlığı ilerler yüzde 60 ın üstüne çıkarsa malulen emekli olabilirmi ? ve nasıl süreci başlatmalıdır ? bu şekilde emekli olanlar varmı ? ssk zaten rahatsızlığınız varmış deyip red edebilirmi ?tşkrler.cevabınızı bekliyorum.saygılar.

malulen emeklilik

slm arkadaslar geçenlerde size bir konudan bahsetmiştim arkadaşımın çocuklukta alınmış yüzde 40 raporu var ssk girişi ise 4 yıl kadar sonra rahatsızlığı ilerlemiş durumda yüzde 60 üstü ssk malüllüğü kabul etmez ise mahkemeye dava açması sonucun da emekli olursa sayın oturan boğa kazanırsınız demişti mahkeme sonuçları malum uzun sürüyor bu durumda başvuru tarihinden itibaren geriye dönük maaşlarını alabilirmi ? tşkrler saygılar.

Şimdiden neden mahkemeyi düşünüyorsunuz malulen emekli olmak için müracaatınızı yapın süreç ne olacak bilemezsiniz ki ! Maaşın ne zamandan alamaya başlayacağına mahkeme karar verecek biz değil

Maaşın hangi tarih itibarı ile bağlanacağı mahkemenin kararına göre belirleniyor. Davayı açarken bu yönde de talepte bulunsun avukatınız... Maluiyetinize temel olan % 60 ve üzeri raporunuzun tarihi itibarı ile malulen emekliiliğinizin başlamasını isteyin hakimden...

malülen emeklilik

sayın oturan boğa ve ilker beyler engelliler derneğinden bir arkadaşım sizlere bir soru sormammı rica etti cevaplarsanız sevinirim arkadaşım ağır engelli malülen emeklilik için müracat etti soru şu,ağır engelli malülen emekli olduğunda aylık bağlama oranı kaçtır ? bir programda ali tezel malüllük aylıklarında oran yüzde 70 demiş doğrumudur ? ağır engelli ise yüzde 10 artıyormuş galiba doğrumudur ? o zaman aylık bağlama oranı yüzde 70 mi yoksa yüzde 80 mi olur ? teşekkürler saygılar...

Malulen emeklilikte Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise emekli aylığı % 10 oranında arttırılır

Üst Alt