Ufukalp
Merhaba ;
17.06.2014 tarihinde ilk defa epilepsi nöbeti geçirdim.Yapılan eeg-mr sonucunda beyin damar yumağı ve epilepsi olduğumu öğrendim.500 mg(Raporlu) KEPPRA sabah akşam kullanıyorum.Çalıştığım iş yerinde rahatsızlığımdan dolayı sağlık raporu istenildi.Doktorum yüksek ve ağır işlerde çalışamaz raporu verdi ve 29.07.2015 tarihinde bu yüzden işimden oldum.Şuan işsizlik maaşı almaktayım.
Doktorlarımın yapmış olduğu tetkikler sonucunda daha önceden başımdan darbe aldığımı tespit ettiler.Daha önce çalışmış olduğum fabrikada 05.12.2008 tarihinde iki boru arasında başım ve vucudum sıkışarak darbe aldım.Bu geçirmiş olduğum kaza çalıştığım fabrikada iş kazası olarak kayıt edilip sigortaya bildirilmiştir.Kaza sonucunda Yüzeysel kafa yaralanması,kafa travma,Omurilik zedelenmesi ve akciğer yırtılması olarak tanı konuldu.Doktorlarımın geçirmiş olduğum nöbetin ve damar yumağımın bu iş kazasından dolayı olduğunu tespit ettiler.Doktorlarım ameliyatın sıkıntılı olabileceğini ve felç kalma riskimin yüksek olacağını göz önünde bulundurarak ameliyat yapmak istemediler...
SGK rahatsızlığımı anlattığımda maluliyet (iş kazası) adı altında evrak düzenleyerek beni hastaneye sevk etti.Hastanede söylenilen muayeneleri olduktan sonra 16.09.2015 tarihinde sağlık kuruluna teslim edip sonucumun bana gönderileceğini söylediler.20.11.2015 tarihinde İstanbul sosyal güvenlik il müdürlüğü tarafından eve evrak geldi.Bu evrakta;
05.12.2008 tarihinde geçirdiğiniz iş kazası sebebiyle maluliyet işlemlerinizin tamamlanabilmesi için İstanbul sosyal güvenlik il müdürlüğü bölge sağlık kurulunun 02.11.2015 tarih 4571 sayılı ara karar yazısına istinaden Araştırma ve uygulama hastanesi Nöroloji kliniğine sevk edildim.Hastanede video EEG ve MR istenildi.
Video EEG sonuç ;Bu bulgular sol frontotemporal bölgede nöronal hipereksitabilite varlığını göstermektedir.
MR sonuç ;Sol temporalde,sol MCA komşuluğunda FFE sekanslarda hipointens izlenen 16x14mm boyutlu lezyon izlenmektedir.Sol MCA M2 ile ilişkili anevrizma ya da sol temporalde periferik yerleşimli kavernom ile uyumlu olabilir.
Bu sonuçlar hastanenin sağlık kurulundan değerlendirilerek bulunduğum ilin SGK'na 04.01.2016 tarihinde gönderildi.SGK dan İstanbul sosyal güvenlik il müdürlüğüne gönderileceği söylenildi.SGK'umdan bu sonuçlar çıkana kadar herhangi bir işyerinde çalışmamam söylenildi.Bu sonuçlara göre maluliyet oranım nasıl sonuçlanır?
Bu sürede İşe giriş için Engelli işe giriş adı altında heyete gönderildim ve bağlı olduğum ilin SGK kurumundan yine aynı Araştırma hastanesine hastalığımın tanısı ve puanlaması yapılıp ilk muayene olduğum hastaneye gönderileceği söylenilip burada heyete gireceğim.Rapor oranımın % kaç olacağı hakkında bilgi verebilirmisiniz.