Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum Maliye'de onaylanır mı?

Aliosman78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hakem hastaneden alinan % 40 alinan raporun gelirler dairesi başkanlığında duser mi ? 7300 prim ile emekli olabilirmiyim ?

1- Hiç belli olmaz. Cetvele ve son yönetmeliğe uygunsa aynen onanır.
2- Vergi indiriminiz onaylandığı takdirde hemen emekli olabilirsiniz, sigorta süreniz de prim gün sayınız da tamam.

1.raporum % 38 buna il.sag.mud.itiraz ettim.en yakin arastirmadan % 47 aldim.arastirma beni en yakin hakem hastanesine gonderdi.verdigi raporda 5 hastalık tan top.57 puan aldim.baltazar formulunde bu % 46 olmasi gerekirken niye % 40 yazmislar kafam takiliyor.tsk ederim

Demem oki anayasanin maddesinde hakem hastanesi sonucu kesin sonuctur ibaresi yazmakta

Az önce bir arkadaşla görüştüm. Çok kısa bir süre önce sadece Komplikasyon yapmamış Tip I den % 40 almış.. Başka da hiçbir rahatsızlığı yok raporunda.. Veee. Ankara Maliye bunu SÜREKLİ ÖMÜR BOYU olarak onaylamış.. Buyur burdan yak...

Tip 1 hastalik orani % 40 tip 2 nin % 20 bu cetvelin kesin puani

Hakem hastane kararı kesindir ve size vergi indiriminden muaf olduğunuza dair yazı gelecektir.

Tip 1 de komplikasyon varsa %40 verirler.
Komplikasyon yoksa oran %30 dur.

Tşk hilal hanim.ankarada gelirler dairesi başkanlığında oranim yukselirmi? Raporda % 46 olmasi lazim.sag.kurulu ankarada duzeltirler dedi

Ankara merkez sağlık kurulunun sağı solu belli olmuyor kardeş.. Bir bakıyorsun %20 ve 1 yıl geçerli olan raporları %70'e sürekli ömür boyu yazıp onaylıyorlar , bir bakıyorsun % 60 sürekli ömür boyu olan raporu %30 ve 1 yıl sonra kontrol olarak gönderiyorlar.. Tamamı ile o anki psikolojik durumlarına bağlı beyefendilerin..

merhaba arkadaslar bende gecen sali gunu rapor aldim polio sekeli 40 verdi saga kulakta isitme kaybindan 12 puan toplamda yuzde 47 verildi bu raporla maliyeye basvurabilirmiyim vergi muafiyeti icin yoksa yeniden beni heyetemi gonderirler

Ali Osman aynı şey benimde başımdan geçmişti baltazar formülüyle benim hesabım dr hesabını tutmuyordu dr gittim tekrar hesaplamasını rica ettim oda sağolsun tekrar hesaplayıp hata yapmışım dedi oranı tekrar yazdı sonuçta onlarda insan hata olabiliyor ankara düzeltir yada aynen onaylar ama sana 40 zaten yeter eğer sürekli ise raporun hiç uğraşmana gerek yok derim....

ben eğitim için %51 rapor aldım sadece.. vergı ındırımden alacakmıyım?

eniss raporunuz yeniyse vergi dairesine o raporla baş vurabilirsiniz.

kasım 2015 de aldım süreklıdır.. yanı verırler mı vergı ındırımı ? %51 ne kadar verıyolar 190 tl mı yoksa 440 tl mı

Hocam %51 ile 3.derece vergi indirimi onaylanırsa;
200 TL vergi matrahınızdan indirim yapılır,buda agi ye bağlı olarak maaşınızda maksimum 30 tl gibi bir artış sağlar.
Ama asıl önemi,şayet sigorta girişiniz 01.10.2008 den önce ise kademeli olarak erken emeklilik sağlar.

Vergi dairesi omaylar 2 derece girer sizinki sınıf olarak siz vakit kaybetmeden hemen başvurunuzu yapın

Aliosman78

ali bey selamlar ,

bende düşük ayaktan %38 verdiler il sağlık dilekçe vermeyiz düşünüyorum, yaptığınız işlemler için fikir alışverişi yapmak isterim müsait olunca. ayrıca sizin rahatsızlığınız nedir ortapedik mi acaba?

başka hakem hastaneyede başvur son hali belki daha yüksek alacaksın son raporu tekrar ankaraya gönder bakalım ne olacak

Ufukalp

Rahatsızlığımdan dolayı çalıştığım işten çıkarıldım.İşsizlik maaşı almaktayım.Engelli raporu için heyete girdim bu hafta sonucu alacağım.Rapor %40 üzeri çıkarsa vergi indirimi için vergi dairesine başvurabilirmiyim.

Vergi indirimi ve sakatlık indirimi hakkında bilgi verirmisiniz?Şimdiden teşekkür ederim.

Körfez41
Vergi indirimine başvurabilmek için çalışıyor olmanız şarttır.
Alacağınız raporla, tekrar bir işe başladığınızda başvuru yapabilirsiniz.

Ufukalp

Merhaba ;

17.06.2014 tarihinde ilk defa epilepsi nöbeti geçirdim.Yapılan eeg-mr sonucunda beyin damar yumağı ve epilepsi olduğumu öğrendim.500 mg(Raporlu) KEPPRA sabah akşam kullanıyorum.Çalıştığım iş yerinde rahatsızlığımdan dolayı sağlık raporu istenildi.Doktorum yüksek ve ağır işlerde çalışamaz raporu verdi ve 29.07.2015 tarihinde bu yüzden işimden oldum.Şuan işsizlik maaşı almaktayım.

Doktorlarımın yapmış olduğu tetkikler sonucunda daha önceden başımdan darbe aldığımı tespit ettiler.Daha önce çalışmış olduğum fabrikada 05.12.2008 tarihinde iki boru arasında başım ve vucudum sıkışarak darbe aldım.Bu geçirmiş olduğum kaza çalıştığım fabrikada iş kazası olarak kayıt edilip sigortaya bildirilmiştir.Kaza sonucunda Yüzeysel kafa yaralanması,kafa travma,Omurilik zedelenmesi ve akciğer yırtılması olarak tanı konuldu.Doktorlarımın geçirmiş olduğum nöbetin ve damar yumağımın bu iş kazasından dolayı olduğunu tespit ettiler.Doktorlarım ameliyatın sıkıntılı olabileceğini ve felç kalma riskimin yüksek olacağını göz önünde bulundurarak ameliyat yapmak istemediler...

SGK rahatsızlığımı anlattığımda maluliyet (iş kazası) adı altında evrak düzenleyerek beni hastaneye sevk etti.Hastanede söylenilen muayeneleri olduktan sonra 16.09.2015 tarihinde sağlık kuruluna teslim edip sonucumun bana gönderileceğini söylediler.20.11.2015 tarihinde İstanbul sosyal güvenlik il müdürlüğü tarafından eve evrak geldi.Bu evrakta;

05.12.2008 tarihinde geçirdiğiniz iş kazası sebebiyle maluliyet işlemlerinizin tamamlanabilmesi için İstanbul sosyal güvenlik il müdürlüğü bölge sağlık kurulunun 02.11.2015 tarih 4571 sayılı ara karar yazısına istinaden Araştırma ve uygulama hastanesi Nöroloji kliniğine sevk edildim.Hastanede video EEG ve MR istenildi.

Video EEG sonuç ;Bu bulgular sol frontotemporal bölgede nöronal hipereksitabilite varlığını göstermektedir.
MR sonuç ;Sol temporalde,sol MCA komşuluğunda FFE sekanslarda hipointens izlenen 16x14mm boyutlu lezyon izlenmektedir.Sol MCA M2 ile ilişkili anevrizma ya da sol temporalde periferik yerleşimli kavernom ile uyumlu olabilir.

Bu sonuçlar hastanenin sağlık kurulundan değerlendirilerek bulunduğum ilin SGK'na 04.01.2016 tarihinde gönderildi.SGK dan İstanbul sosyal güvenlik il müdürlüğüne gönderileceği söylenildi.SGK'umdan bu sonuçlar çıkana kadar herhangi bir işyerinde çalışmamam söylenildi.Bu sonuçlara göre maluliyet oranım nasıl sonuçlanır?

Bu sürede İşe giriş için Engelli işe giriş adı altında heyete gönderildim ve bağlı olduğum ilin SGK kurumundan yine aynı Araştırma hastanesine hastalığımın tanısı ve puanlaması yapılıp ilk muayene olduğum hastaneye gönderileceği söylenilip burada heyete gireceğim.Rapor oranımın % kaç olacağı hakkında bilgi verebilirmisiniz.

merhabalar ben heyete girdim 3 gun sonra sonucu alacagım arastırma hastanesınden ılk defa engellılık kartı alacagım doktor hak kazandım dedı ama yuzde kac oldugunu henuz bılmıyorum
o gun alacagım rapor ıle vergı ındırımı ıcın tekrarmı gırmem gerekıyor heyete yoksa o raporu dırek vergı daıresıne gotursem faydası olurmu acaba tesekkurler cevaplarınız ıcın..
emeklılık ıcın demıstım 5700 gunum var 1999 mart gırıslıyım ama su anda calısmıyorum.

vergi muafiyetinden faydalanmak için şu anda çalıyor olmanız gerekiyor heyet rapor oranınızı verip size verdiğinde oran 40 ve üstü ise eğer bir iş bulup girme imkanınız yoksa tanıdık bir yerde 1 aylığına sigorta girişi yaptırıp o işyerinden antetli kağıda yazılı olarak işyerimizin elmanı şu sigorta nolu kişi vergi muafiyetinden yararlanmak istemektedir gereğini arz ederiz gibi bir yaznın iş yerine yazması gerekiyor onun yanında rağporunuzun bir aslını yine vergi dairesine götüreceksiniz maliyeden vergi nidriminiz kabul olduğunda erken emeklilkten faydanalabilirsiniz

ben cuma günü heyete girdim %43 rapor aldım vede sürekli yazıyor. sağ bacak dizaltı ampute. hatta %40 bile alamazsın yasalar değişti filan dedi doktor sonra güdügün çok kısa belki burdan kurtarırsın dedi. ben dedim 2003 den beri rapor alıyorum daha %40 ın altında hiç kimse vermedi dedim.
epey stres oldum ama hakkım olanı verdiler.

Üst Alt