Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var, ama kullanmak istemiyorum..?

Mc_Neal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Kasım 2008 de Böbrek Nakli Oldum. Şu An Saglık Durumum İyi Özel Sektörde Çalışıyorum. Vergi İndirimi İçin Maliyeye (Deftardarlığa Müracatt Ettim), Devlet Hastanesinden Özürlü Raporu Al Dediler, Bizlik Bir Şeyin Yok... Ben de Devlet Hstanesine Kendim Vergi İndirimi İçin öZÜRLÜ RAPORU almak istediğimi söyledi.m tamam dediler, işlemler başladı, heyete girdim, %40 Rapor Verdiler.

Raporda Şu Bilgiler Mevcut:
Teşhiş: Renal Transplantasyonlu (Böbrek Nakilli)
Agır Özürlü: HAYIR
Özür Durumuna Göre Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı: % 40
Çalıştırılamayacağı İş Alanları : ------
Geçerlilik: SÜREKLİ
Raporun Kullanım Amacı: 2022 Sayılı Kanundan Yararlanabilir...​

Bu Raporla Deftardarlığa Başvurdum Vergi İndirimi İçin 25.08.2009

Fakat
01.09.2009 Tarihinde Bir İş Görüşmem Oldu Özel Güvenlik Görevlisi Olabilmem İçin Şu An Saglık Durumum İyi Sertifikamda mevcut İşe Girebilmem İçin Devlet Hastanesinden Saglık Raporu İstiyorlar. Ben .13.08.2009 Tarihinde %40 Özürlü Raporu Aldım :(
Fakat İş Güzel Maaşı İyi Sundukları Olanaklar Çok Güzel Ama Saglık Raporu İstiyorlar Ne Yapabilirim?
Lütfen Yardımcı Olun Kafam Çok Karışık

1-Özürlü Raporu İptal Ettirebilir miyim Ve Ya Saglam Raporu Yada Bu İşte Çalışabilir Diye Rapor Alabilir miyim...
(İptal Ettirdim) Deftardarlığa Vergi İndirimi İçin Başvurdum Problem Olur mu?
(İptal Etmediler) Defterdarlıktan Vergi İndirimi Çıkmadı?

Ne Yapıcam O Zaman

Saygılarımla...

İşyeri nasıl bir sağlık raporu istiyor ki? Basit bir işe giriş raporunda böbrek nakline dair bir bilginin ortaya çıkacağını sanmam.

Varolan raporunu iptal ettiremezsin. Ettirme de zaten. İptal ettirsen erken emeklilik hakkı için defterdarlığa başvuru yapamazsın.

ilk önce aramıza hoşgeldin Mc_Neal.

bu site de belli bir zaman geçirip alıştıktan sorna göreceksin bak engelli arkadaşların bir çoğu artık engelli raporlarının oranlarının düşük verildiğini söyleyip bu durumda neler yapabileceklerine dair bilgi istediklerini. tamam güvenlik işi olmadı diye iş yok değil başka işe yerleşir çalışırsın ve o elinde ki raporun da hayatın boyunca sana lazım olacağını göreceksin.

teşekkürler...

HOŞBULDUK ARKADAŞIM

Şöyle Bir Dilekçe Yazdırdılar:

Devlet Hastanesi Baştabipliğine

5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanununa göre özel güvenlik okulunu bitirmiş bulunmaktayım. özel güvenlik görevlisi olabilmem için saglık raporu verilmesini arz ederim...​

BENDE DE %40 ÖZÜRLÜ RAPORU VAR. TEKRAR BAŞVURAYIM MI SAGLIK RAPORU ALMAK İÇİN BİLMİYORUM. BENİM AKLIMA YATMADI BU İŞ. 10 GÜN ÖNCE ÖZÜRLÜ RAPORU İÇİN GİTTİM VERDİLER. ŞİMDİ DE SAGLILI DİYE RAPOR VERİN Mİ DİYEYİM :(

Bence bir sorun yaşamayacaksın :) İlgili Yönetmelikte senin uygun rapor almanı engelleyecek hiç bir ibare yok :)
Sağlık Şartları
Madde 18- Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.
a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.
b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.
c) Göz: Körlük, gece körlüğü veya renk körlüğü olmamak.
d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.
e) Ortopedi: Kas veya iskelet sisteminde ileri derecede hareket kısıtlığı olmamak.

Arkadaşım bende böbrek nakilliyim nakil olalalı 8 yıl oldu ve nakilde özel bir şirkette özürlü statüsünde çalışıyorum.Hatta emekliliğim geldi emekli olup çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum.
Bende böbrek nakilliyim ama benimraporum %80 (2001 yılı olduğu için)
Yeni raporlar düşük oluyor.
İllaki güvenlik işine gireeğim diyorsan sanırım başka bir hastaneye gidip sağlıklı raporu da alabilirsin pek sorun olmaz ama bu işin dışında İŞKUR a başvurarak da özürlü statüsünde hemde vergi indiriminden faydalanarak çalışabileceğin birçok iş kolu var bence bu raporu sana sağlayacağı avantajları çok iyi değerlendir.
Erken emeklilik hakkın var en önemlisi.

Sevgiler...

Teşekkürler Arkadaşım Gerçekten Çok Güzel Bir Site Kafam 2 Gündür Karışık Yarın İlk İşim Devlet Hastanesine Gidip Durumu Anlatmak... Saygılarımla Çok Çok Teşekkürler Verdiğiniz Bilgiler İçin :)

Özürlü Raporunu Vergi İndirimi İçin Aldığımı Başka Bir Şekilde Kullanmayacağımı (Sakat Aylığı) İçin

Arkadaşlar Konuştum Devlet Hastanesiyle Hiç Bir Problem Olmayacağını Hemen Başvuruda Bulunmamı 1-2 Haftayı Bulacağını Söylediler Başvurdum... Sadece Psikolojide Kişilik Testi İçin Pazartesiye Gün Verdiler 07-09-09 O Testide Geçtimmi Özel Güvenlik Göevlisi Olur Silah Kullanabilir İbareli Rapor Vericekler...

Herşey İçin TEŞEKKÜRLER Umarım Diğer Arkadaşlarıma da Faydası Olur Bu Bilgilerin

Saygılarımla...

Özel güvenlik görevlisi olur raporu alabilirsin belki ama sonrasını da iyi hesapla bence. seni şimdiden hayal kırıklığına sokmak istemiyorum ama her şeyi bir de en kötü ihtimalini düşünerek hesaba katarak çık yola derim.
Lakin özel güvenlik olduğun zaman 3 ayda bir sağlık kontrollerin için işverenden izin isteyeceksin hastalığını işverenden gizlememeni öneririm.
Bu arada vergi indirim hakkını da mutlaka al erken emeklilik için çok faydası olur...

Haklısın Kardeşim Uyarınız İçin Teşekkürler Amaç Güvenlik Görevlisi Olmak Değil Maksumum 2 Ay Yada 3 Ay Çalışacağım Gireceğim Yer Üniversite Kampüsü Bende Ehliyet Var Bir Tanıdık Vasıtasıyla Söför Olucam Yada Meslegim Bilgisayar (Teknik Servis) Başka Bir Kontejana Geçmek Saygılarımla ...

Üst Alt