Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var, ama vergi indirimi alamıyorum!?

mheme

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşla merhaba,
Öncelikle bu forumu kuranlara ve bilgilerini paylaşan değerli arkadaşlara çok ama çok teşekkür ediyorum. Allah Sizlerden razı olsun.

Benim sıkıntıma gelince 2004 yılında T.iş kurumuna vermek üzere aldığım Balthazard oranına göre %40 raporum ile ilgili. ARALIK 2003'de özel sektörde işe başladım ve halen devam etmekteyim. vergi indiriminden faydalanmak için başvuruda bulundum, vergi dairesi tekrar rapor almam için sevk etmek istedi bende kabul etmeyip raporumun süreklidir ibaresini olduğunu söyleyip işleme alınmasını istedim. Vergi dairesi bu raporu dilekçeyi ve diğer evraklar ile birlikte Ankaraya gönderdi. Ankaradan gelen yazıya istinaden tekrardan rapor almam gerektiğini söylediler. Bende sevk edilmeyi istemdim ve 28173 sayılı yönemeliği sundum yönetmelikte 2 madde vardı ;

1 - MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

2 - (4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

bunuda kabul etmediler konu hakkında yardımcı olabilen varsa çok sevinirim.

Ayrıca rapor isteniyor. Genelde Ankara bu rapor oranını düşük tutuyor. Sebeplerini istersen sonra açarım. Ancak artık raporların Ankara'ya gönderilmiyeceği konusunda gelişmeler var. Netleşti mi bilmiyorum.

Vergi indiriminden faydalanacağıniçin devlet bu konuda hassas davranıyor. İşe girebilmen için rapor oranını genelde yüksek tutuorlar İşe girdikten sonra bu taleplere göre değişiklik gösteriyor. Bildiğin gibi her rapor alışımızda genelde oranlar değişir. Bende aynı sorunu yaşadım. Beşinci uğraşımda halledebildim.

hastalığın nedir yönetmeliğe göre araştırlaım

Her kurum veya kuruluş kanunlara göre değil,kafasına göre hareket ediyor arkadaşım.. Ancak karşılarına hakkını arayabilen ve kanunlarla konuşan birisi çıkınca FOSSS oluveriyorlar.. Bunu bizzat ben de birçok devlet kuruluşunda yaşadım.. İş mahkemeye düştüğü zaman herkes kabuğuna çekiliyor ve kanunlar konuşuyor.. Herkes kral olmuş bu ülkede.. En son yönetmeliğe göre yeniden rapor almana gerek yok.. İstedikleri kadar olmaz desinler.. Kabul etmeme nedenlerini gösteren bir kanun maddesi iste onlardan.. Resmi , iadeli taahütlü olarak bir başvuru yap ve hangi kanuna istinaden senden yeniden sağlık kurulu raporu istediklerini sor.. Emin ol ki cevap veremeyeceklerdir.. Gerekiyorsa dava aç.. Çünkü hiçbir yetkisi olmadığı yüksek mahkeme (DANIŞTAY) tarafından da karara bağlanan bu kurul bundan anlıyor..

Doğrudur; içerik olarak sistem acaba yıldırabilirmiyim diye çalışıyor.

Maalesef, yeni rapor almanız şart koşuluyor. Dava bile açsanız mahkemeler "yeni rapor al gel"diye karar veriyor...

oturan boğaya cevabımdır... sen cok biliyorsun kardeşşşşş... yok öyle mahkemenin yeniden git rapor al dediği insanları yanlış yönlendirmeyin umutlarını tüketmeyin, göster bana bi tane delil kanıt yada bi evrak , mahkemenin hastaneye git rapor al yazısı? göster böyle bir emsal karar? illa adamı konuşturacaksınız.... oturmusunuz orada bilip bilmeden araştırmadan forum yönetiyorsunuz yazılar yazıyorsunuz bırakın bu işleri kardeşim !

sende git kardeşim aç davanı , emsal karar cok bu konu hakkında , bölge idare mahkeme kararları, vergi mahkemelerinin kararları , danıştay kararları ve uyuşmazlık mahkeme kararları mevcut temmiz sonuçları bile var , zaman kaybetme git davanı aç avukatlıda olabilri, avukatsızda, her yerde kanun konuşur , maliyenin içtahatları değil...... kazan mubarek olsun insaallah....

endaze;

Üsluba dikkat etmekte fayda var.Bundan bir kaç ay önce ne olacak benim bu halim mealinde foruma mesajlar yazarken, bir anda böylesine agresif mesajlar yazmak yakışmıyor.

Bülent Bey'de neticede iyi niyetiyle ve bugüne kadar tecrübe ettikleri ve duydukları ile yazıyor buraya.Daha ötesinde bilgi alma ihtiyacınız varsa yapmanız gereken bir hukuk bürosundan veya bir avukattan bu konuya ilişkin bilgi almaktır.

Bende bugüne kadar foruma yazılanlardan gelişmelerin aynen denildiği gibi olduğunu okudum.Kaldı ki siz farklı bir şey öğrendiyseniz ve bu konuda elinizde destekleyici şeyler varsa, bunları buradan yayınlar ve dersiniz ki : "Bülent bey, siz bu konuda şu şekilde yorum yapmışsınız ama benim bizzat yaşadığım ve şu şekilde sonuçlanmış bir durum var."

Bülent Bey de bunun üzerine size olur mu öyle şey kardeşim demez zaten.Merak etmeyin..

Bu forumdaki en önemli gaye tecrübelerimizi mümkün olduğunca paylaşarak, bizden sonrakilere bilgi aktarabilmek olmalı..

syg.

sende git kardeşim aç davanı , emsal karar cok bu konu hakkında , bölge idare mahkeme kararları, vergi mahkemelerinin kararları , danıştay kararları ve uyuşmazlık mahkeme kararları mevcut temmiz sonuçları bile var , zaman kaybetme git davanı aç avukatlıda olabilri, avukatsızda, her yerde kanun konuşur , maliyenin içtahatları değil...... kazan mubarek olsun insaallah....

nerede bu kararlar bizim ile paylaşırmısınız endaze....

endaze;
:eek:
Çok komiksin:)

Elinde bir tane eski raporun var. Ve sen bu rapor herşeye kadirdir, diyorsun.
Peki kurum derse ki ben senin raporuna güvenmiyorum. Madem sakatlığın var. Git ikinci bir hastaneden de belgele derse ki, diyebilir.
Kurum sahtekarlık şüphesi duydum derse, mahkemede her türlü geçerli gerekçedir.

Sen istediğin kadar yırtın. Kanun her zaman senin aleyhine çalışır. Kanun her zaman en güçlünün tarafındadır. İstisnalar olabilir:)

saw ve hasan dönmeze cevabıbdır uslup dersi alacağım son yer burası olmalı galiba bu bir . 2 veya üç ay önce derdimizi söyledikde ne oldu yanlış yönlendirdiz her şey arap saçına döndü işmizi başka şekilde çözdük. çözümünü burada paylaştım paylaştığım gün formdan silindi peki adama sorarlar dimi bilgin varsa paylaş paylaşıyoruz ama kaldırılıyor bu ne perhiz bu lahana turşusu neyse . bu saatten sonra hiçbir şekilde sorularınıza yanıt dahi vermiyor size iyi forumlar diliyorum . umaraım kendimi ifade edebilmişimdir. saw kardeş sanada tavsiyem git 18 ci maddeyi oku öğren ondan sonra ahkam kes okey ...

Benim başka bir arkadaştanda yeni rapor istediler arkadaş rapor aldı %65 olan raporuna %30 vermişlerdi. Bende kanuni hakkımsa yeni rapor almadan vergi indiriminden faydalanmak istedim.
Herhalde yeni rapor almamız lazım :S

yüzde 40 vergi indirimi için düşük bir oran

hakem hastaneden aldık biz rapor ama ondada kusurlar buldular hastaneye gitgel yaptık gene olmadı.onca masrafla kaldık vergi dairesindekilere ben istemiyorum artık deyip çıktım.

Diyecek bir şey bulamadım.yorumda yapamıyorum.

eski raporlu arkadaşlar birlik olup nasıl bu iş çözülecekse yapalım sayımız bayağı çok

Memlekette her kurum veya kişi kendisini kraldan çok kralcı ilan eder ve baştakiler de buna göz yumarsa olacağı budur işte... Armut tohumu ekip de erik ağacı çıkmasını beklemek gibi birşey bu.. Ortada kocaman bir kanun ve buna bağlı yönetmelik var.. Ancak bazı kurumlar ve çok bilmiş (Aslında hiçbir şey bilmeyen) sözüm ona yöneticileri kendilerini kanun ve yönetmeliklerden üstün görüp,kıt zekaları,okuyup anlama ve yorumlama yeteneklerinde eksik astığı astık kestiği kestik bir halde bizleri yönlendirmeye çalışıyor.. Ben de buna çok kızıyorum ve direk başbakanlık ve bakanlık makamlarına hitaben yazılar yazıyorum. O zaman iş biraz değişik oluyor. Çünkü yazıyı gönderdiğiniz yer en üst makam .. Oradakiler bu yazılara cevap almak üzere ilgili birimlere havale edip çözüm bekliyorlar..İlgili birimler de gelen yazı başbakanlıktan olduğu için çok dikkat ediyor.. Yanlış yaptığından başına birçok iş açılacağını biliyor.. Hiçkimse durduk yere yerinden ve makamından olmak istemez değil mi ? Siz yazıyı başbakanlık veya bakanlık makamına değil de , yerel yöneticilere gönderirseniz onlar da kafalara göre takılırlar ve sizlere Kanunlara göre değil kendi bilgilerince cevap verip başlarından savarlar.. Bu her zaman böyledir arkadaşlar.. Bu nedenle ben de kontrol muayenesi hakkında cevap almak üzere başbakanlık makamına (Bimer değil) , Aile ve sosyal işler bakanlık makamına,maliye bakanlığı makamına,sağlık bakanlığı makamlarına ve bir de bulunduğumuz ildeki sağlık il müdürlüğü makamına iadeli taahhütlü yazılar gönderdim geçtiğimiz al. Yazıları almışlar .. Sadece il müdürlüğünden 1 hafta sonra cevap geldi.. Gelen yazıda diyor ki,şu an elinizde bulunan sağlık raporu ömür boyu geçerlidir. hiçbir kurum veya kuruluş sizi kontrol için gönderemez" Buraya kadar herşey tamam.. Altına şunu ilave etmişler .. 14 ocak tarihli genelgenin 2 maddesinin 2 bendinde şu yazıyor demişler bana "....." koymuşlar ve maddeyi yazmışlar.. açtım "...." olan yere baktım genelgede ne yazıyor diye .. resmen beni salak yerine koymuşlar.. "Askeri hastanelerden alınan raporlar" diyor "..." olan yerde.. Kii ben bu zeka özürlülere raporumun fotokopisini ve nerden aldığımı açıkça yazmıştım.. Akıllarınca açık kapı bırakıyorlar.. Bakalım bakanlık yetkilileri neler diyecekler çok merak ediyorum ..

Üst Alt