Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Babam emekli. Engelli aylığı alabilir miyim?

utay34

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba vakıflar genel müdürlüğü muhtaç aylığı alabilirmiyim acaba?
Ben %40 engelliyim ve çalışamıyorum. Evde 3 kişiyiz. Anne baba ve ben. Babam emekli ve maaşı 2000 lira. 900 lira kira veriyoruz. Babamın üzerine arsa kayıtlı. Olumlu sonuçlanır mı?

@utay34
bu maaşda bildiğim kadarıyla sosyal güvencen olmayacak sizin emeklı babanzdan dolayı güvencenız oldugu için alamazsınız.vakıf maaşı her il için sınırlı sayıda veriliyo.
[FONT=sans-serif]
ama 2022 maaşına başvurabilirsin.
bu maaş için hane kişi başı gelir sınırı 609 tl.3 kişisiniz ve babanın emeklı maaşı 2000 tl ve birde arsa var kirada ıkamet edıyorsunuz
2022 de her ne ad adı altında olursa olsun tüm gelırler hesaplamaya katılır giderler düşülmez sadece emsal kira bedeli hariç(ödedıgnzı değil heyetın tespıt edecegı emsal bedel) dedık kerri 2022 saan bağlanırmı hesap edek
[/FONT]
Soru 52: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait arazi ve tarlası bulunmaktaysa nasıl bir muhtaçlık hesaplanması dikkate alınır?Hanenin tarla ve arazisinin rayiç bedelinin 240'ta biri ve aylık getirilerinin toplamı dikkate alınır

1. arsa bedeli 150 bin diyek artık sen hesaplamanı ederken bildiğin için arsa bedelini ona göre hesap eden
150 000 / 240 : 625 arsanın 240da 1i
2. emeklı maaşı 2000
3. 900 tl ödenen kira

emeklı maası 2000 + arsa bedeli 625 : 2625 toplam
tolam 2625 - 900 (kıra bedelı buraya sizn ödedıgnız deil heyetın emsal bedelı yazılır) : 1725 emsal kıra bedelı düşünce ortaya çıkan sizin gelriniz
gelirniz 1725 / 3 (hane kişi sayısı) : 575 sizin hane kişi başı geliriniz 575 tl oluyo. bu sınır olan 609 dan az oldugu için sana %40 rapor oranı ile 509 tl aylık 2022 maaşı bağlanır
not: bağlanır dedim ama heyet kira bedelini dediğim mıktarda hesap ederse ve arsanın degeri 150000 ise.
not: babanzın maaşı temmuzda yapılan zam ile 2000 oldu ise yoksa %5 zam geldi 2100 olur maaşı ve 1 tl gibi bişi var sınıra bu durmda işiniz heyetin insafına kalmış demektır. önemlı olan emsal kıra bedelını 900 gösterirlerse büyük avantajınız olur.arsada 150 binden az ise bağlanma ihtimal yüksek olur.

burda örnekleme yaptım artık burda yazmadıgnzı gelirleriniz varsa onlarıda ekleyın toplamı 3 e bölünce 609 ü geçmiosa maaş bağlanır aksi taktırde bağlanmaz

-mka
Bilgi için çok teşekkürler. Benim sosyal güvencem yok ki. Gss liyim sadece. Emekli babadan dolayı sosyal güvence nasıl oluyor acaba?

utay34

emin olmamakla birlikte gssliler 2022 alamıyor.

Üst Alt