Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Bağkur'dan 28. madde kapsamında emekli olabilir miyim?

cingoz11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın Oturan Boğa,
1968 doğumluyum 1986 5. ayından itibaren sigortam var 450 gün 1991 den itibaren 16yıl 7 ay 15 gün bağkurluyum %40 Çalışamaz Raporum var Bypass ameliyatı oldum kendi mesleğimi yapamıyacağımı söyledi Doktor İş kaybı nedeniyle,hastalık nedeniyle veya 28. maddeden erken Emekli olabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim.

Evet 5510/28 sayılı kanundan faydalanarak emekli olabilirsiniz...
Şuan itibari ile 17 yıl 9 ay ödemeniz bulunmakta ssk dahil..
28.madde kapsamında %40-%49 raporu olanlar 18 yıl 4680 gün prim şartı ile emekli olur...
Prim olarak bir sıkıntınız yok 18 yıl şartını yerine getirdiğiniz vakit kuruma emekli olmak için müracaat ederek yetkili hastaneye sevk edilmeniz ve %40-%49 oranında rapor alarak emekli olma hakkınız kazanırsınız

Erol bey 1986 işe başlangıç demişsiniz buna göre yılda tamam hemen sgk ya başvurup hastane sevki alarak ve %40 ve üzeri rapor alacaksınız .kesinlikle dilekçeniz 5510 sayılı kanunun 28 maddesinin ilgili fıkrası gereği erken yaşlılık sigortasına istinaden tarafıma emeklilik tahsisi yapılmasını arz ederim diye yazın yoksa önce malulen gider sonra özürlülükten gider ki zaman çok uzar

Erken Emeklilik

öncelikle selam
1968 doğumlu 1 yıl ssk ödemem var 17 yıl bağ-kur ödemem var kalp ameliyatı oldum malülen emeklilik için başvurdum %40 çalışamaz raporu verdiler red cevabı aldım 28. maddeden başvuru yapmak için nasıl bi yol izlemem gerekiyor Emekli olma şansım var mı ?

Üst Alt