Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Raporum var. Defterdarlıktan vergi indirimi de aldım. Ne zaman emekli olabilirim?

kaanozgur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 01.05.1992 yılında normal sigortalı olarak işe başladım . Bu süre zarfında değişik firmalarda çalıştım . 2006 yılında bipolar rahatsızlıgı sebebıyle hastaneye yattım ve geldigim bu noktada rahatsızlığım devam etmekte . Benim şuanda 5611 gün prim ödemem günüm var ve ben 19.07.2012 tarihinde müracatım sonucunda vergi indirimi aldım ama gelen belgede 19.07.2013 yılına kadar geçerli oldugu indirimimin devam etmesini istersem tekrar müracat etmem gerektiği yazmaktadır . Benim sorum şu ben ne şartlarda emekli olabilirim ve ben diyelimki emekli oldum her yıl rapor almam mı gerekiyor ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . Saygılarımla

Vergi indirim hakınız 1 yıl süreli verilmiş. Bu durumda süre sonunda sevk alıp yeninden hastaneye gitmek ve yeni rapor almak zorundasınız. Aksi halde vergi indirim hakkınız ortadan kaklar.

Bu durumun emekliliğe nasıl yansıdığı konusu biraz muamma! Çünkü normalde emekliilik konusu SGK'nın işidir ve SGK maliye'Nin kontrol muayenesini umursamaz... Kendisi emeklilik aşamasında kontrol muayenesi koyar ya da koymaz. Ama geçenlerde bir üyemiz bunun tersi bir durumla karşılaşmış. Dikkat etmek lazım. Emeklilik aşamasında sgk'ya, "vergi indirim hakkım 1 yıllık, bunun emekliliğime etkisi ne olur" diye sormak lazım

2008_oncesi.PNG

Sn. Bülent Bey yazdıklarınızı dikkatli bir şekilde okudum ama kafama takılan soru şu , 1 yıl sonunda kontrol muayenesini yaptıracagım ve herhangi bir sorunun çıkacagını zannetmiyorum . Ama ben sonradan 2006 yılında yani ilk işe girişimn 1992 yılı oldugunu göz önüne alırsak 14 yıl sonra rahatsızlandım ve ilk müracatımı bu yıl 19.07.2012 tarihinde vergi inidirimi almaya hak kazandım . Dolayısıyla sizin göndermiş oldugunuz tablo beni kapsıyormu yoksa benim durumum doğuştan olmadığı için 6480 günemi giriyor ? Yardımcı olursanız sevinirim . Cevabınıza göre hareket etmeyi düşünüyorum . Saygılarımla

Sonradan ya da önceden, fark etmez, emeklilik için yukarıdaki tabloya tabisiniz.

Bu arada, yukarıdaki cevabımda "muamma" demiştim ama, düzeltiyorum. O muamma yok. Emekliliğe başvuracağınız zaman defterdarlıkta geçerli olan vergi indiriminiz varsa, tamamdır. O hakka istinaden erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanabilirsiniz. SGK emeklilik bağlandığında bir kontrol muayenesi istemezse, defterdarlığın kontrol muayenesini yoksayabilir ve emekliliğin tadını çıkartabilirsiniz.

Sn Bülent bey verdiğiniz bilgiler için size teşekkür ederim . Allah sizden razı olsun . İyiki böyle formlar var da bizim gibi ne yapacağını bilmeyen insanlara yol gösteriyorsunuz , ışık veriyorsunuz . Bu gibi formların daha da artmasını ve daha çok engelli insanın faylanmasını arzu ediyorum .

Üst Alt