Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%40 raporum var. Devlet memuruyum. Emeklilik şartlarım ve tazminatım..?
slm. sayın oturanboğa.ben 74 doğumluyum.14.01.1997 de işe girdim.devlet memuruyum.2003 te yüzde 40 üzerinden vergi indirimi almamya başladım.öğrenmek istediğim şu;ne zaman emekli olma hakkı kazanıyom.su an maaşım 2000 tl civarı.şayet diyelimki şu an emekli olursam ne kadar maaş ve ikramiye alırım?? şimdiden tşkrler..
97'de sakat statüsünde mi başladınız memuriyete? Ya da ilk memur olduğunuzda % 40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğunu gösteren bir raporunuz var mı?
Varsa, 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.
Yoksa, ya da sonradan % 40 ve üzeri işgücü kaybı oluşmuşsa, bu durumda 5510'un geçici 4. maddesine tabisiniz: % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün ile emekli olurlar...
slm 14 ocak 97 de devlet memuru olarak işe başladığımda her hangı bı rapor sunmadım.normal kadroda başladım yanı üzürlü kadrosu falan değil.ancak 2003 de vergı ındırımınden faydalanmak ıcın yuzde 40 rapor aldım ve 3.derecen faydalanıyom şu an.sgk yı aradım baan emeklılık le alakalı net bı bılgı vermedıler.nereye sordumsa kımse bılmıyo.ankarasgk yı aradım bana ancak özurlu kadrosu ıle başladıysan emeklı olabılırsın dedıler.sunu ıfade etmek ıstıyom.daha net bılgı nerden alabılırım ve emeklılık surecını baslatmak ıcın ne yapabılırım.net bılgı sahıbı olmak ıcın hangı kuruma gıtmelıyım.yrd lutfen.bide sakaryadakı sgk bana dediki devlet memuru yanı emeklı sandıgına bağlı çalışanlar normal suresını doldurur yada malulen emeklı olurlar.erken emeklı olamazlar dedıler.ancak ssk ya bağlı olanlar emeklı olur dıye bı laf ettı bana.acıkcası sızden net bılgı ve surecı başlatmak ıcın ne yapmam gerektıgı konusunda yardım lutfen.şimdiden tşkller
Abdullah bey, yukarıda yazdığım doğrudur. Kimin ne dediğini umursamayın. Memur olduktan sonra % 40 ve üzeri işgücü kaybı oluşmuşsa, bu durumda 5510'un geçici 4. maddesine tabisiniz. 6480 gün hizmet süreniz varsa, geçici 4. maddeye istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için hemen sgk'ya başvuru yapabilirsiniz:
'un geçici 4. maddesine göre emekli olmak istiyorum gereği diye ,
Diyanette çalıştığınıza göre ilde il müftülüğü ilçede ilçe müftülüğü dilekçeyi vereceğiniz kurum .
Bundan sonra : Sizi güncel hastalık durumunuzu belirlemek için Emekli Sandığından gelen cevap yazısı ile yetkili sağlık kuruluşuna sevk ediyorlar ve almış olduğunuz rapor Emekli Sandığına gönderiliyor oradaki sağlık kurulu raporunuzu ;
a) % 50 ilâ % 59 (onaylarsa) arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760, b) % 40 ilâ % 49 (onaylarsa) arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
"Erken yaşlılık emekliliğine kavuşuyorsunuz ."
Bulunduğunuz ildeki SGK dan bilgi almaya çalışmayın çünkü il ve ilçelerdeki SGK bünyesinde Emekli Sandığı konusunda yetkili ve bilgili personel yok , kurumunuza sormanıza gerek yok bilen çıkmaz .
Merak ettiğiniz bir konu olduğunda bimer yazın diyecem ama 1 ay sonra saçma sapan cevap gelir .
0 312 458 78 76 bu numara ankaradaki Emekli Sandığı "MALÜLİYET VE ÖZÜRLÜLÜĞE" ait numara fakat başlarından savmak için ellerinden ne gelirse yaparlar (denenmiştir) inatla sorun . Ben öğrendiklerimi bu numaradan inatla mücadele ederek öğrendim .
1 - Kuruma dilekçe ; İşe girerken aldığınız SAĞLAM RAPORU , HİZMET CETVELİ , elde bulunan EPİKRİZ ve SAĞLIK KURUL RAPORLARI dosyaya ekleyin (BANA SÖYLENEN)
2 - Kurumunuza Emekli sandığından gelen yazı ile hastaneye sevk ve rapor tanzimi .
3- Rapor oranı Ankaradaki sağlık kurulunda onaylanır ve yeterli gününüz varsa
EMEKİLİK . . .
NOT : 2 YILDA SİTEDEN OKUYARAK VE BİMER , TEL VS GİBİ YOLLARLA ARAŞTIRILARAK ÖĞRENİLMİŞTİR )))
oturan boğa;
sen yazınca dikkatimi çekti...benim P raporum var...ama vergi indirimi almadım daha düşürdüler.1995 sigorta girişim var ..ve 3000 lerde pirimim...yani 3790 veya4000 ini doldurunca vergi indirimini hak edersem emekli olamıcammı ..senin dediğine göre olamam cevap lütfen
holosko, herkesin cevabı kendi özel koşullarına bakılarak veriliyor... Size daha önce cevap verilmişse, doğru olan odur. Başkasının bilgilerine bakarak kafanızı karıştırmayın.