Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporum var. Emekli olmak istiyorum..?

Mehmet DİNÇ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İlk sigortalılık tarihim 1990. 6900 gün prim günüm var.37,483,93 tl sgk da kazancım görünüyo.% 40 görme engelli raporum var.
Arkadaşlar ben bu verilerle malülen emekli olabilirmiyim.?Olursam nasıl olurum?Napmalıyım?Ne kadar emekli maaşı alabilirim.? Lütfen bu konuda bilgisi olan bir kardeşimiz beni bilgilendirirse memnun olurum.
DUA İLE.......,

[FONT=sans-serif]rapor tarihim 1991 vergi indirimm yok[/FONT]

Kardeşim Vergi indirimi alınca seni kendi isteğin dışında mı emekli ediyorlar.Benim 21 yıllık sgk prim ödemişliğim var ve halen çalışıyorum.Ben vergi indirimi almadım alırsam beni hemen emekli mi edecekler yoksa çalışmaya devam etmek gibi bir seçme şansım varmıdır? Varsa bilgilerini paylaşmanı rica edeceğim. Teşekkürler

vergi indirimi alırsanız hemen emekli olabilirsiniz

Vergi indirim hakkı alsanız bile sizi zorla emekli edemezler siz ne zaman emekli olmak ister iseniz o zaman emekli olursunuz

aynen senin şartlarda ilk sigorta tarihim 90 yılı prim günüm 6100.. ilk emekli maaşımı alacağım..ama çalışmaya devam ediyorum..benimde rapor gözden..ilk önce vergi indirimi almak için vergi dairesine gitmen gerekiyo zaten şu şartlarda yeni rapor düzenlenmesi gerek.. o da %40 alabilirmisin bilmem..en az % 40 rapor olması lazım.. bu da malulen değil 3. basamak emekli olursun .. bana bağlanan maaş tutarı 780 tl..seninde o kadr olur sanırım..

Vergi indirimiyle emeklilik

Arkadaslar benim%40 engelli raporum var ve bir kamu kurulusunda özürlü kadrosunda çalismaktayim.
sigortalılık yılım 27 yıl prim günüm 8000 gün civarında.
Erken emeklilik dusunuyorum ve vergi indirim raporu aldım.%52. Bu rapor şimdi ankarada onay bekliyor.

Şimdi bana sgk dan alınacak bir belgeden bahsediliyo ihtiyarligi hak etmiştir belgesiymis sanırım. Bu belgeyi nasıl ve ne zaman alabilirim.
Raporun onayını beklemelimiyim. Bundan sonra emeklilik işlemleri için ne yapmalıyım?
Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

4A ssk lımısınız, 4C devlet memuru mu?

Mehmet DİNÇ - vergi indirimi aldığında istediğin zaman emekli olabilirsin yazdığım özel sektör için

vergi indirimi için 2013 yılında yeni kanuna göre alınan bir raporun varsa direk vergi dairesine gidip vergi indirimi için başvurup,vergiden muaf olduğunda istediğin zaman emekli olursun...

raporun 1991 deki eski raporsa tekrar bir hastaneye gidip engelli raporu çıkar ve öyle başvur(normal olarak aldığın engelli raporun lada başvura biliyorsun)... birde yeni rapor alacaksan vergi dairesinden sevkle gitme o zaman işlerin uzar

vergi dairesinin istediği de başvuran kişinin çalıyor olası ve çalıştığı yerden çalıştığına dair kağıt bir form doldu yorsun sonuç almanda biraz zaman alıyor...

Mehmet DİNÇ
Vergi indiriminizi onaylanmasını bekleyin, şu an hiç bir şey yapmanıza gerek yok.
Öyle sanıyorum ki yukarıda bahsettiğiniz ''ihtiyarlığı hak etmiştir'' şeklindeki belge ile emekli olabilir belgesi kastediliyor.
Vergi indirimi belgeniz geldikten sonra sgk ya başvurup emekli olabilir belgesi alır ve işvereninize vererek tazminatınızı alıp çıkışınızı yaptırırsınız, merak edilecek bir şey değil.

Üst Alt