Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Emekli olurken sorun yaşar mıyım?

taxin01

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ii aksamlar bn sunu ögrenmek istiyorum bn bnm raporum 2008 tarihli 100 de 40 tip bir diyabetten 2 ay önce aynı raporla bas wurdum wergi indirimine kabul ettilerr ama yine 100 de 40 werdiler raporumda sürekli yaziyor
bn sorum bnm raporumda ilerde sorun cıkarmı cogu arkadsin derecelerini düsürmüsler wurda okuorum bu ilerde bna da sorun olurm u ??
emekli olacagım zaman?? tskler simdiden

Bu, ilk sigortalı olduğunuz tarihe ve hangi statüde emekli olacağınıza bağlı bir durum... Eğer ilk sigortalılığınız e Ekim 2008 tarihinden önce ise ve emekliliğiniz ssk (4a) çalışanı olarak gerçekleşecekse, o zaman bugün elde ettiğiniz vergi indirimi size erken emeklilik hakkını da kazandırmış oluyor. Emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden rapor almanıza vs. gerek kalmayacak...

ilk sigorga tarihim 2004 oturan boga kardesim raporumda 2008 wergi indirimi raporumda 2011 sorun cıksarmı tesk edrim sayende bilgilendim

Hiç bir sorun olmaz... Yeter ki 4b ya da 4c statüsünde değil, 4a statüsünde emekli olun...

almış olduğunuz vergi indirim hakkı sadece 4a statüsünde emekli olursanız size avantaj sağlar. Diğer durumlarda vergi indirim hakkı yok sayılır ve emeklilik zamanınız geldiğinde sizden yeniden rapor almanız istenir... Ayrıca onların emeklilik kriterleri de farklıdır..

anladim cok teskk edermm bu durumda ssk li olarak emekli olmam avantajıma ..

benimde benzeri bir durumum var 1999 yılında almış olduğum %40 raporum ( sol ayakta polio sekeli mevcut ) var ve özel bir şirkette sigortalı olarak çalışmaktayım şimdiye kadar herhangi bir vergi indirimi veya benzeri bir durum için müracaat etmedim ilerde bu durum emekliliğime nasıl bir etkide bulunur konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

Eğer ilk sigortalılığınız 1 ekim 2008 öncesinde ise ve 4a çalışan olarak emekli olacaksanız, çalışma yaşamınızın herhangi bir aşamasında defterdalıktan sakatlık indirimi almak zorundasınız. Aksi halde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız mümkün değil.

raror

100 de 55 rarorla wergi indirimi alan kacıncı derece oluor bilgilendirirseniz sewinirim..

%40 üzeri 3. derece sakat oLuyo
%60 üzeri 2. derece '' ''
%80 üzeri 1. derece '' ''

bu dereceLerde emekLiLik ssk
1. dereceLer 16 yıL %80 üzeri
2. dereceLer 18 yıL %60 üzeri
3. dereceLer 20 yıL %40 üzeri

ewet doğru söyLüyorsunuz
bu 2008 sonrası içindi dimi.?

eywaLLah kardeşim
benim ssk 1977ydi bunu öğrendiğim iyi oLdu..
aydınLattığın için sağoLun..
eğer biLgin varsa şunu sormak istiyorum
ssk ara boşLuk ödeye biLiyozmu biz özürLüLer.?

pardonya 1997 ssk başLangıç dicektim :)
benim iş günüm çok az 1 yıLLık faLan..
yani ara boşLuk ödenmiyor diyorsunuz.
ozaman desenize 16 yıL fuL sigortaLı çaLışmam Lazım..
biLgiLerinizden ötürü teşekkür ederim..

askerLik borçLanması faLan bişey yapmadım (askerLikte yapmadım :)
bana bayağ yardımcı oLdunuz.. ve bu sayfada çok yararLı şeyLer öğrendim
ALLAH razı oLsun..

bak sana ufak bi sorunumu yazim;

BENiM SOL AYAĞIM KISA VE iNCE AYAĞIM ÇALIŞIYOR AMA GÜCÜ AZ..
BEN 2002'DE Bi iŞE GiRCEKTiM.. BANA %40 ALTINDA RAPOR LAZIMDI.. BANA %41 VERDiLER..
O'ZAMAN BENDE 2022'DEN YARARLANMAK iSTEDiM 2007'DE %40 RAPOR VERDiLER..
EVRAKLARIMI TAMAMLAYIP, MALMÜDÜRLÜĞÜNE VERDiM, ANKARAYA GiTTi..
1 YIL SONRA BANA ANKARADAN MEKTUP GELDi YENiDEN RAPOR iSTEDiLER MARMARA HASTANESiNDEN..
VE HASTANEYE GiTTiM, 2008 YILINDA 190 LiRA RAPOR PARASI iSTEDiLER.. VE BANA %8 RAPOR VERDİLER ;) BASTONLA GELİRSEM %12 VERİRMİŞ :)
NEYSE BENDE HİÇ UĞRAŞMADAN BIRAKTIM BOŞ VERDİM..
BEN 14 YAŞINDAN BERİDİR MOTOR KULLANIYORUM 125LİK 5 ViDESLi MOTORUM VAR.. Bİ MOTOR TUTKUNUYUM.. 2 KERE POLiSE YAKALANDIM.. ARABADA KULLANIYORUM 7 SENEDiR.. NEYSE KARDEŞiM.. 7'TEMMUZ 2010'DA EHLiYET ALMAK iSTEDiM VE BAŞ VURDUM B-A2 EHLiYET iÇiN..
Bİ ÖZEL HASTANEYE GiTTiM RAPOR ALDIM; ŞÖYLE Bİ RAPOR '' SOL AYAĞINDA POLİO SEKELİ VARDIR.. KAS GÜCÜ B-A2 KULLANMAYA YETERLİDİR''
SINAVLARA GİRDİM HEPSİNİ BAŞARIYLA GEÇTİM.. HEPSİNİN PARASINI ÖDEDiM.. DOSYAMI GETİRDİM EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE,
MEMUR DEDİKİ BU RAPOR YENİ KANUNA GÖRE YETERSİZDİR.. YENİ YASAYA GÖRE DEVLET HASTANESİNDEN ALMAM GEREKİYORMUŞ..
GİTTİM SULTANBEYLİ DEVLET HASTANESİNE MUAYNE OLDUM RAPORDA ŞÖYLE YAZMIŞLAR.. '' SOL AYAKTA POLİO SEKELİ VARDIR B-A2 KULLANAMAZ.. H SINFI EHLiYET ALABİLİR ELLE KUMANDALI ÖZEL TERTiBATLI ARAÇ KULLANABİLİR''
TEKRAR EMNİYETE GİTTİM BU RAPORLA MOTOR KULLANABİLİRMİYİM DİYE SORDUM.. OLMAZ DEDİ..! DOKTORUN H-A2 KULLANABİLİR YAZMASI GERKİYORMUŞ.. DOKTORDA KULLANAMAZSIN DİYO KALDIM BÖYLE Bİ ÇIKMAZDA..
HADİ BUNLARI BOŞ VER H EHLİYET ALIRSAM BU KANDIĞIM ve PARASINI ÖDEDİĞİM B-A2 İPTAL OLUYORMUŞ.. VE YENİDEN KURSA BAŞ VURUP, ÖZÜRLÜ EHLİYETE YAZILMAM GEREKİYORMUŞ.. 3 TANE DEVLET HASTANESİNE BAŞ VURDUM B-A2 KULLANAMAZ RAPORU VERDi..
NASIL ALABLRM Bİ BİLGİN, YADA TANIDIK Bİ ORTAPEDİ DOKTORUNUZ VARMI.? MUTLAKA B-A2 KULLANIR RAPORU ALMAM LAZIM..
YOKSA ÖDEDİĞİM BÜTÜN PARALAR VE ZAMANIM BOŞA GİTCEK..

uğraşma sineye cek..h sınıfını al...

(B-A2 sertifikam var) yani bu sertifikayı emniyet müdürüne verip 67 Lirada verip ehLiyeti aLıyom kuLLanabiLir raporum oLsa..
''waLLa nediyim kardeşim benim iş çok çıkmaza dayandı :)
2022'den yaraLanmak istedim sağLamsın dediLer.. ehLiyet aLmak istedim çok özürLüsün dediLer..
şimdi bi devLet hastanesine yeniden baş vurcam.. özürLü raporu çıkarcam. bakaLım bu sefer ne oLcak.. HADi HAYR'Lısı diyeLim ;)

:) yakaLarsam
onLarı kum torbası oLarak kuLLanaLım ;)

1998 yılında alınmış % 40 raporum ile vergi ind. için müracaat edebilirmiyim.

ögrebmek istegim şu 1998 yılında alınmış 100 de 40 raporu vergi indirimi için yollasak ankaraya kabul olurmu yoksayeniden rapor almakmı lazim cevaplarsanız sevinirim

Büyük ihtimal ile kabul etmezler yeni rapor için hastaneye sevk ederler..

Askerligi borclansam ne karimm olur emeklilik süresince.

Üst Alt