Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Engelli memur sınavını kazandım, ama yeni rapor istiyorlar?

prograssive

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar yaklaşık 16 yıldır epilepsi hastasıyım. 1 bucuk yıl kadar önce %40 işgöremez raporu aldım. Dpb nın duzenledği Tapu Kadastro Engelli sınavını kazandım. fkat istenen belgeler arasında yeni tarihli özürlü sağlık kurulu raporu isteniyor. ama gerek burada gerekse dısarıda rapor oranlarının düşürüldüğü gibi aldığım duyumlar var ve benımde başıma gelmesınden korkuyorum.
sizce izlenmesi gereken en mantıklı yol nedır?
yol gosterırsenız sevınırım

Elinizdeki raporda "sürekli" ibaresi varsa yeni rapor istemeye hakları yok.

Keza, 16.07.2006 tarihinden sonra almışsanız raporu, yeni rapor çıkarmak zorunda kalsanız da bir sorun olmaz diye umuyorum. Çünkü yönetmelik o tarihten sonra değişmedi.

sagolun arkadaslar bılgılendırdıgınız ıcın
rapor tarihi: 03-08-2007
özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı: %40
ağır özürlü: hayır
çalıştırılamayacağı iş alanları: yüksek yerler ve tehlikeli işlerde çalışamaz
raporun geçerlilik süresi: sürekli

olarak geçiyor raporumdaki bilgiler bu raporla mı başvurmalıyım yoksa hastaneye gidip memur olabilmek için bunu kaynak gösterıp yenı dokum mu almalıyım
bu arada tesekkurler zeyno ve tum arkadaslar

hayırlı olsun arkadaşım darısı başımıza :)

Elindeki raporda sürekli yazılı olup,usulune uygun yeni yönetmeliğe göre aldığın için raporun geçerli.
Aldığınız raporu iş için almışsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.

tesekkurler raman ama raporda işle ilgili olarak yazılan sadece yuksek ve agır ıslerde calısamaz ıbaresı mevcut bu yeterlı mı yada raporu aldıgım yere gıtsem bu ıbareyı eklerler mı

Raporu niçin aldınız?kendinizmi başvurdunuz.Yoksa herhengi bir kurum aracılığıylamı?

Hayırlı olsun memurluğunuz.Umarım rapor işini de halledersiniz.Darısı bizim gibilerinin başıana.Sınava bende girdim ama kazanamadım.Birde şunu merak ediyorum.Sınava müracaat ederken eski raporları kabul ediyorlarda,kazandıktan sonra ne diye yeni tarihli rapor istiyorlar anlamak mümkün değil.Sizinki biraz yeni tarihli.Siz bu durumda kurtaracak gibisiniz.İnşallah öyle olur.Ama diğer kazanan arkadaşlardan raporu eski olanlar yani 2006' dan önce alınanlar ne olacak.Onlar şu durumda yeni tarihli rapor alamayacak bazıları.Yeni yönetmeliğe göre rapor oranları düşük olduğundan dolayı rapor alamayacaklar.alsalar dahi düşük çıkacak.Ne olacak şimdi? Emeklilik hayal oldu,şimdi sırada memur olmakta mı hayal oluyor? İnşallah bu olumsuzluklar giderilirde herkes dilediği duruma kavuşur.Allah biz engellilerin yardımcısı olsun.Herkese selam ve sevgiler..

Raman72
işkur aracılığı ile aldım raporumu özürlü kadrosundan işe başvurabilmek amacıyla aynı zamanda bugun izmir tepecik ssk eğitim ve araştırma hastanesine gittim oradaki sağlık kuruluna girip raporumu gösterdim ve durumu anlattım bana sizin soylediklerinizi soylediler yanı yeni tarihli rapor almam gerekmediğini soyledıler fakat aynı zamanda sosyal hızmetler ıl mudurlugune de gıttım ordakıler de yenı tarıhlı rapor cıkarmam gerektıgını soyledıler ne yapacagımı sasırdım ne olur bı yardım arkadaslar

ülgenim teşekkurler ama ınan gecemı gunduzume katıp oyle calıstım gunde ıkı saat uykuyla 3 ay ders calıstım ve sımdı boyle bı sorun yuzunden hakkımı elımden alırlarsa cok uzulurum umarım kurtarabılırım hakkımı ınsallah darısı sızlerınde basına

Mrb. Prograssive

Öncelikle sınavı kazanmışsınız tebrik ederim. Tam olarak prosedürleri bilmiyorum ama yeni bir sağlık kurul raporu isteyebilirler. Bana sorarsanız neden Tapu Kadastro Gn.Md. arayıp sormuyorsunuz.Onlar en azından size net bir cevap vereceklerdir diye düşünüyorum...

tesekkurler songul zaten bugun aradım ve aynen dedıgınız gıbı yenı bır rapor ıstedıler yok mu arkadaslar bu adamlara bır dur dıyecek ya ben bu hastalıgı 16 yıldır tasıyorum ılk kez hayatımda bır ıse yarayacak onuda belkı bu pervasızlıkları yuzunden kaybedecegım bu bırıncı yonu ısın bırde dıger tarafı var ben yaklasık 5 aydır ıssızım bı heyet raporunun ne kadara mal oldugunu bılen var mı bunların arasında hadı benım karsılayacak durumum olmasa kı borc alıp yaptırıcam dusuk cıkması tehlıkesıne ragmen bırde bunu bıle denklestıremeyecek durumda olanlarımız var en azından bunları dusunsunler saygılar herkese

Prograssive:16 temmuzda yayımlanan yönetmeliğin maddelerini yazıyorum.Yönetmeliğe göre sizden yeni rapor talebinde bulunamazlar.Ayrıca resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğin linkinide aşağıda yazıyorum.Gerekirse yönetmeliğin bir çıktısını yazıcıdan döküp kuruma verin.Ve kuruma şunu sorun,Yönetmeliğin hangi maddesine göre yeni rapor almam gerekiyor?;)
Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi
MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda kontrol süresi mutlaka belirtilir.
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, rapor ve buna bağlı tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yeniden belirlenir.
(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.
Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.
Yürürlük

MADDE 19 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Özürlüler İdaresi Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan ile Sağlık Bakanı yürütür.
T.C. Resmi Gazete

Sn Prograssive; öncelikle sakin ol.Bak Raman72 arkadaşımız ne güzel senin ve diğer arkadaşların yararlanması için yönetmeliği bulmuş.Kendisine teşekkür ederiz.Senin yapacağın bu yönetmeliği Tapu Kad.Gn.Müd. göstermen.Umarım emeklerin boşa gitmez ve biran evvel işine başlarsın.Sevgi ve selamlar...

arkadaşlar hepinize cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın sımdı bugun yasadıklarımı en basından anlatıyorum sabah kalktım erkenden unıversıte hastanesıne gıttımoradakı arkadas bana sana yenı rapor cıkaramayız cunku senın raporun zaten yenı tarıhlı ve gecerlı bır rapor dedı ve eger yenısını cıkarmak ıstıyorsanil sağlık mudurlugune gıdıp ıtıraz dılekcesı vermen gerekır dedı oradan cıkıp ızmır ıl saglık mudurlugune gıttım oradakı arkadaslarda sağolsunlar cok ılgılendıler ve yönetmeliği bana hatırlatıp ne yenı rapor cıkarabılecegımı ne de elımdekı rapora bu yuzden ıtıraz edebılecegımı soyledıler ıtıraz hakkımı raporun oranı ıcın yapabılecegımı bunun da ıtıraz surecının aylarla olculebılecegını soyledıler ve bana kendı telefon numaralarını verıp ankarada kı yetkılıyle gorusmemı konuyu acıklamamı yıne tatmın olmazsa karsıdakı kısı kendılerını aratabılecegımı soyledıler aynen dedıklerını uyguladım genel mudurluktekı atamadan sorumlu arkadas da artık ıkna oldu ve en sonunda raporunu neden oturu aldın ıstıhdam amaclı mı aldın ozur oranın kac hastalıgınla ılgılı tanı ve hangı ıslerde calıstırılabılecegıne daır bılgılerı ıcerıyor mu gıbı sorular sordu hepsıne cevap verdım o zaman dıger belgelerını de tamamlayıp getır bakalım dıye bır cevap aldım konusmanın sonunda tabı cok sevındım ama su benı uzuyor oraya bu kısıyı yetkılı olarak atarken bu konuda yeterlı bılgı ve egıtımı cıkan kanunların yonetmelık ve tuzuklerın bılgısını nıye vermıyorlar bu kısılere o arkadası da suclayamıyorum acıkcası bu yuzden nasıl bır yerde yasıyoruz bız boyle hepınıze sonsuz tesekkurler bu konuda sıkıntı ceken arkadaslar olursa da bu yazdıklarımız umarım ısık tutar onlara hepınıze sevgıler

Evet milli eğitim bakanlığına tel açtım sordum
1-süresiz olan eski raporlar kabul ediliyor
2-memur olarak çalışanlar başvuramıyor
3-sınav parası alınmayacak
4-sınav 4 temmuzda

Bu 2009 dan kalan bi ilanmı yoksa sınav yenimi yapıldı ..Bizlerde meb sınavına gireceğiz inş sınav soruları nasıldı neler sormuşlar yazarsanız çok iyi olur Prograssive bu arada hayırlı olsun darısı başımıza

Eski raporlar geçerliliğini koruyor demek. Şaka değilse, Sevindirici bir haber...

evet kesinlikle koruyor tabi raporda sürekli yazıyorsa

peki sınavı kazanırsak daha sonra bizden yeni rapor isterlermi bu arada

%45 sürekli 2004 yılında aldım samsun devlet hastanesi

Üst Alt