Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Öğretmenim. 'Nöbet tutamaz' raporu nereden alabilirim?

canyoldsi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben şanlıurfada 12 yıllık ogretmenım kımlıgımde %40 engellı sol polıa sekelı ortopetık engelıyım okulda 2 nobet tutuyorum benden nobet tutamaz dıye rapor ıstendı nerden nasıl alacam bu raporu nobet tutmalımıyım ne yapabılırım
.

Merhaba.Ben de öğretemenim.Nöbet tutmak beni de oldukça zorladı.Çünkü ben de ortopedik bir engele sahibim.Kurumum devlet hastanesinden en az üç imzalı raporun geçerli olacağını söyledi.Devlet hastanesinden sağlık problemimden dolayı nöbet tutmaya müsait değildir şeklinde nöbetten muafiyet sağlık raporu aldım.Zaten durumunuz otrada olduğu için yani usulsüz bir işlem olmadığı için doktorlar sıkıntı yaratmıyor.Aldığınız raporu kurumunuza verin dosyanıza yerleştirsinler.Bir adet fotokopisinide kendi dosyanızda arşivleyin.İlerde bir sıkıntı olursa yani olaki dosyanızda bulunamaz.....vs elinizdeki örneği gösterirsiniz.

“MADDE 101- Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.”

-Yukarıdaki verilen bilgiler Torba yasasında alınmıştır bilginize

allah razı olsun saolun deneyecem ınsallah dedıgınız gıbı olur

ben de 10 yıllık öğretmenim.durumumu görenler teklif bile etmedi.bir yerde yanlışlıkla yazıldım.onu da söyledim düzelttiler.ben de ders dışı etkinliklerde uzun süreli ayakta duramaz raporu almmmıştım.benim de sağ ayak polio sekeli uzun yürüme cihazı kullanıyorum.%40 özürüm var.aslında idarecinin idare edememesi tüm problem.zaten durumumuz ortada...inş.halledersiniz sonuna kadar hakkınızı arayın.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

cıgdem hanım bugn hastaneye gıttım ama bole bı rapor yok dedıler tam olarak ne yapmam gerektıgını soylersenız memnun olurum
kımsenın bılgısı yok dedıler bende elı bos dondum bıraz detaylı anlatırsanız bende ona gore davranırım lutfen cvp yazın

mrb tekrar hangı dr oldugu ve tam olarak nereye basvuracagamı ne yapmam gerektıgını detaylandırırsanız sevınırım

Benim özürüm ortopedik olduğundan ortopedi bölümüne gittim.Tahlillerimi ve röntgenlerimi gösterdim. Doktora uzun süre ayakta duramadığımı ve bunun için devlet hastanesinden nöbet tutamaz ibareli rapor istendiğini belirttim. Doktor da rahatsızlığımı dinledi ve kas zayıflığı nedeniyle nöbet tutamaz şeklinde rapor yazdı.
Siz doğrudan rahatsızlığınızla ilgili bölüme randevu alın. Durumunuzu varsa röntgen ve tahlillerle durumunuzu anlatın. Nöbet tuttuğunuzda ne gibi rahatsızlık yaşadığınızı belirtin. Size o zaman yardımcı olurlar.

İyi şanslar

allah razı olsun
ben hastaneye gıttım kımse bırsey bılmıyor benı ordanoraya dolastırdıler ama bırsey cıkmadı pazartesı oyle yapaym ancak
devlet hastenesı sart mı
ozel hastene ourmu acaba

Araştırma yada Devlet hastanelerinin bu tarz rapor vermeye yetkisi vardır. Bilgilerinize.

bena /40 verdiler ama kurul 3 puan düşürmüş /37 yazıyo sürekli yazıyor ben sadece esot kartından ve araba almak istiyorum haklarım dedir bilmek istiyorum ilginize tkr ederim şimdiden.

%37 ile özürlü olamıyorsunuz.eshot kartı alamazsınız, araba alamazsınız, yani hiç bir hakkınız yok çünkü aldığınız % 37 orana göre özürlü sayılmıyorsunuz

kalp kapaklarım değişti bana /40 verdiler ama kurul 3 puan düşürmüş /37 yazıyo ;sürekli yazıyor ben sadece ;esot kartından ve araba almak istiyorum haklarım dedir bilmek istiyorum ilginize tkr ederim şimdiden.3 puan almak için tekrarmı gerimi döneyim çünkü sadece bir doktor dan aldım.

Üst Alt