Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%40 raporum var. Vefat sonrası ailenin maaşını alabilir miyim?
Nasıl yani biraz daha anlaşılır yazarmısınız?
Ayrıca benim %60 raporum var sürekli fakat eski.
Ailemin vefatından sonra sgk'ya gidersem benden yeni rapor istermi?
Evet yeni sevk ederler malullük yüzde 60 olması lazım tek organ mesela bacak kesik. Ya da ruhsal bipolar şizofren vs vs . Yani yüzde 60 lik raporunuz ise yaramaz ancak engelli maaşı alırsınız. Babadan anadan kalma maaşı alamazsınız. Erkek iseniz ancak dediğim gibi malul olmanız gerek .
Barisgzl1 kızlarda 18 yaş ını aşması gerek. bu olay kulaktan dolma gibi kolay değil. erkek de engellilik durumu en az. 100 de 60 ve a 80 bağımlı ibaresi raporu alman gerekiyor. kurum a baş vurduğunda uygun gördüklerinde. seni en yakın devlet hastanesi ne yönlendiriyor. hastaneye yazılı bilgi yolluyor. hastanede kurumun isteğine göre seni muaneden yani kurula sunuyor. kurul istenilen oranı verirse. bağlanan maaş hayırlı olsun deniyor. ben yaşadım. süreç bu. bende antepliyim topram iyi bayramlar... lm_lm yanlış bilgi veriyosun .. şizofren bir birey 2022 yasasından yararlana bilir. tedavisi mümkün bir hastalık olduğu için. anne ve a babanın emeklilik maaş ından yararlanamaz...
lm_lm tedavisi olan hastalıklara vermiyorlar. senin tanıdığının belki daha bir özel durumu vardır. her şizofren alır diye bir kayde yok. bire bir yaşadım. bana uygun görmediler.
Bunu Sgk belirliyor ayrıca kişinin bir bakım merkezinde kalması şarttır ve kişi şizofren ise kendisine sulh ceza hakimi bir Vasi tayini yapar maaşı vasisi çeker şizofren olan kişinin imza yetkisi yoktur kısıtlı olarak kabul ediliyor
Amcam şizofren raporu var aynı durum bizim başımızda olduğu için söylüyorum babam kendisinin vasisi ama amcam babasının maaşını bakım merkezinde kalması şartı ile alıyor ordan ayrıldığı takdirde kesileceği yönünde kendisine tebliğ edilmiş