Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Vergi indirimi alabilir miyim?

Alibekar

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
7
Arkadaslar %40 engelli raporum var vergi indirimi alabilirmiyim bilgisi olan varmi

Rapor orani ankarada dusuruluyormus diyolar ben ssk hastanesinden aldim ya yüzdem düşerse raporumu kullanabilirmiyim imkânlardan yararlanabilirmiyim gene

Alibekar
Maliye Merkez Sağlık Kurulu'nun rapor üzerindeki tasarrufu sadece kendini bağlar.
%40 ın altına düşürülürse sadece vergi indirimi alamamış olursunuz o kadar.
Diğer tüm işlemlerde raporunuz orijinal haliyle geçerlidir.

Bu oranınız maliye tarafından onaylanırsa yararlanabilirsiniz, zira yasa gereği en az yüzde 40 gerekiyor

Vergi indirimi

%40 engelli raporum var ortapedik vergi indirimi alabilirmiyim raporum sürekli 2011 de aldim

abi bende yeni aldım okb (psikiyatrik ) hastalıktan %40 ilk rapor olmasına rağmen sürekli verildi rapor alalı 1 ay olmadı. çalışmıyorum şuan . çalışırken mi illa maliyeye yollamak lazım. birde farzedelim maliyeye verdik raporu kurul dediki 2 sene kontrol? benim rapor mu almam gerekicek yoksa tekrar eski raporu maliyeye verip bir kez daha mı durum değelendirmesi yapacaklar. yoksa ben hastaneye mi gidicem tekar.

Artı_Noksan
Vergi indirimi başvurusu için sigortalı bir işte aktif olarak çalışıyor olmak şarttır.
Ucretinizden dolayı gelir vergisi mükellefi olacaksınız ki vergi indirimi hakkı elde edebilesiniz.
Çalışmayanın geliri, dolayısıyla vergisi de olmaz, olmayan verginin indirimi de düşünülemez.
İkinci sorunuza gelirsek:
Maliye 2 yıl sonra kontrol yazmaz, vergi indirimini 2 yıl süreli verir. Bu süre dolduğunda vergi indirimi hakkınız sona erer. Süre bitiminde isterseniz tekrar rapor alıp vergi dairesine başvurabilirsiniz.

abi, 2008 den önce rapor alanlara vergi indirim şartı var diyorlar. eğer 2008 den sonraysa gerek yok diyorlardı. bu emekli olmak içinmi acaba .

Artı_Noksan
Evet erken emeklilik için.
Ama 2008 den önce rapor alanlar şeklinde değil, 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olanların erken emekliliğinde vergi indirimi şart, sonrakilerde değil.

S.a hocam benm rapor %47 sürekli 23.11.2006 da aldim ben vergi indirimi alabilirmiyim erken emekllilik için 1650 günum var 4A liyim ?

merhaba Ufukalp bey konuya hakim olduğunuz için size sormak istedim benim SGK 2 yıl süreli vergi indirimi de 2 yıl süreli süre bitiminde emeklilik iptal mi şu an çalışmıyorum teşekkür ederim

zeynep zengin
Öncelikle emekli misiniz ?
Eğer değilseniz vergi indiriminizin süresi bittikten sonra o vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yapılamaz.
Emekli değilseniz ve vergi indiriminizin süresi bitmeden başvuracaksanız sorunuzun cevabı SGK'nın tavrına bağlı.
Vergi indirimi süreli diye emekliliği de süreli onaylamak gibi bir zorunluluğu yok, nitekim vergi indirimi süreli olduğu halde sürekli olarak onaylan emeklilikler de var.
SGK kontrol şerhi koyarsa kontrol tarihinden önce hastaneye sevk alıp yeni rapor çıkartılır ve SGK ona göre işlem yapar.

Merhaba Ufukalpbey ben 2018 de %61 2 yıl süreli raporum var kasımda bitiyor temmuzda heyete giricem o rapor sgk ya gidecek ankaradan sgk ya gelecek onlarda bana bilgi verecek benim yapmam gereken bir işlem varmi birde raporun ankaradan dönüşü 1 ayda tamamlanmak zorundaymış dogrumu bilginiz varmi tskler

Gulumnur
2 yıl süreli emeklisiniz ve Kasım ayı için kontrol muayenesi mi var ?

Teşekkür Ufukalp bey 2 yıl süreli olan raporumla sağlık kurulu hastaneden almış olduğum vergi indirimi ikisi de süreli emekli oldum emekli olduğum evrakta kontrol şerhi olup olmadığını bilmiyorum sanıyorum sadece SGK ya gidip öğreniliyor temmuz 2021'e kadar

Rapor sürekli olmasina rağmen mi ?

Bi yerde su yaziyi gördüm bnm rapor tarihinden önce rapor alanlar kayıtsiz KABUL edilmesi gerekiyor gibi bisey

B- 01.10.2008 gününden önce işe girmiş eski SSK'lılarda geçiş süreci
Kanunu'un geçici 10 uncu maddesine göre;

1-01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.

2-01.10.2008 gününden önce sigortalı olup sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar hakkında, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre sigorta başlangıç tarihlerine ve sakatlık oranlarına göre aşağıdaki tablodaki şartlarla emekli edilirler. Bunlardan 18 yaşından önce işe girmiş olanlar varsa işe giriş tarihleri değil, 18 yaşını ikmal ettikleri tarihler dikkate alınmalıdır.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt