Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Vergi indirimi hakkı elde ettim mi bilemiyorum..?

ercan_06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
benim 1991 ssk girişim, %40 özürlü raporum ve 3600 pirim gün sayım var
özel bir şirkette çalışmaktayım. benim merak ettigim, vergi indirim hakkı elde edip etmedigim?
maaş bodrosunda sakatlık durumu 3 derece yazıyor. ben bu durumda vergi indirim hakkı elde etmiş oluyor muyum yoksa vergi indirim hakkını nasıl alabilirim? raporu Ankara Eğtim ve Araştıma hastahanesinden aldım. raporun kullanım amacı :sakat kontenjanından işe girebilmesi için
cevaplarınız için tşklr

%40 raporla 3.derece Vergi ind.hakkınız olursa 15 yıl 3600 gün ile erken emekli olabilirsiniz...

Siz o %40 özürlü raporunu nerden ne amaçla aldınız? Hangı kurum yolluyarak aldınız?

maaş bodronda 3. sakallık yazıyosa zaten vergi indiriminden yararlanıyorsun demektir.
indirim 160tl nin %15i alınmıyor senden 24 tl yani indirim.
emekli olabilmemn için 18 sene ve 4000 gün prim ödemen grekiyor.

Bugüne dek şahsen defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmemişseniz, işyeriniz vergi indirimi uyguluyor olsa dahi esasen vergi indirim hakkı elde etmiş olamazsınız!
Aslına bakarsanız işyeriniz yasal olmayan bir uygulama içindedir. Çoğu muhasebeci sakat statüsünde çalışmakla vergi indirim hakkı elde etmek arasındaki farkı bilmiyor ve sakat statüsünde işe giren herkesin bordrosunda vergi indirimi uyguluyor. Oysa dediğim gibi, vergi indirim hakkı elde etmek için çalışanın şahsen defterdarlığa başvurup bu hakkı elde etmiş olması gerek (http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html).

Ve, defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmeden erken emekli olunamaz.

emeklilik

01/05/2002 tarihinde ankara eğitim ve araştırma hastahanesinde göz ameliyetı oldum ve bu hastahaneden bana %40 rapor verdiler raporun kullanım amacı sakat kontenjanından işe girebilmesi için yazıyor şu an özel bir şirkette özürlü olarak çalışmaktayım şu an ben vergi indirim hakkı elde etmiş oluyor muyum?

1991yılında ssk girişim var. 2620 ödenmiş pirimim var 1996 askerligimi yaptım askerlik borçlanması yapabilir miyim?
bir yıl daha çalışıp 3600 pirim günüm ile emekli olabilir miyim?

ilginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Vergi indiriminden faydalanabilmeniz için vergi dairesine başvuruda bulunmanız ve vergi dairesinin sizi hastaneye sevk etmesi gerekmektedir.Raporonuzun %40 ve üzeri bir derece ile onanması durumunda,raporonuz vergi dairesine gelecek ve ordanda Ankara merkeze gönderilecektir.Merkezin olumlu görüş bildirmesinden sonra vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.Sizin yazdığınız şekilde vergi indiriminden faydalanmanız mümkün değildir.

Üst Alt